Thursday, January 29, 2009

letihnyeee~~

Hari ni saye nak membebel kejap...Sape cakap jadi surirumah ni tak penat....saya bukanla fulltime housewife...tp pengalaman seminggu duduk rumah sendiri ni (menghabiskan cuti bersalin)...dgn anak sorg,nak kemas rumah lagi...nak masak...nak melayan suami...memang meletihkan..saye rase buat keje kat opis pon tak penat camni...

Yelaa dulu berdua skang ni bertiga plak...kain baju makin bertambah..rumah tak boleh berhabuk kang sakit plak anak saye....bangun kena awal...kena mandikan anak dulu...pastu siapkan breakfast husband plak nak pi keje...then masak plak ..huhu..maybe sbb saya baru nak adapt kot dgn situasi ni...jadi agak kelam kabut la skit...nasib baik husband saya ade membantu jugak buat keje2 rumah ni cam membasuh pinggan mangkuk...masak (yg bakar2 dan rebus2 je die reti)...menyapu..dll..

Saya tak tahula camne kelam kabutnye saye nnt bile dah start keje..harap2 rumah saye tak jd cam tongkang pecah bile dah start keje nnt...huhu..

p/s:next week balik ganu plak seminggu..buat kenduri cukur jambul dan akikah afif di sana

2 comments:

Hasliza said...

aku paham sangat betapa penatnya jadi housewife...esp when fitri is around..but dun worry..u will adapt..huhu...oo nak nalik ganu yer..aku fitri balik ni baru nak buat akikah..aritu nak buat tapi fitri nak belayar plak..

MeL said...

yep, actually stay at home ni mmg penat ya amat nak2 lg dah ada baby. slowly nanti insyaallah boleh adapt like me hihi ;)

Awards ~~thank you!