Wednesday, May 6, 2009

Kat mana-mana pon boleh~~

amboi tak sampai 10 jam sudah keluar entri kedua utk hari ni...sahla saya dah addict update blog....ok ok..sila tgk gamba di bawah....cuba teka saya tgh buat ape hehehe....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
hehe saya tgh mengepam susu laa.....ni ha guna spectra 3.....kalau nak tahu..spectra 3 ni mmg tak buat bunyik bising..so kalau nak pam kat cubicle pon takde hal.....mmg biasanye lunch hour..opis kosong...org2 pompuan je yg rajin tapau makanan....saya plak malas nak turun surau atau masuk bilik meeting utk pam..saje nak try pam kat cubicle sendiri..hehe reaksi org yg lalu lalang: "sejuk ke kak" (sbb saya dok balut bhgn depan badan dgn blazer)...saya balas ngan sengihan je hahaha kena tipu yeay...sape pon tak perasan saya tgh mengepam hihihi..so inila hasil dr pumping session selama 5 minit....alhamdulillah dpt 5 oz...
p/s:abaikan permandangan belakang serta tarikh gamba tu...kena set balik tarikh dlm kamera...gamba di ambil 10 minit td....

14 comments:

MeL said...

wah beshnyer 5mins dapt 5oz! byk tu! dl i pam stgh jam br dpt 3oz. cayalah ;)

mama-qaisara said...

cayalah awak...pam kt cubicle.hehe

apis (bukan nama sebenar) said...

hohoho

entri separa 'lucu'

nasib baik saya dah 18tahun keatas

gagaga


wow!
siap ada mesin dia ek
canggihnya
tak tahu pun saya


hohoho~

Nurhayati said...

wah bagusle 5min leh dapat 5oz.. i dapat 3oz je huhuh... pastu kalau balik opis lambat sampai umah basah dah baju ;)

Hasliza said...

aku dah lama tak pam..rindu nak pam sebab susu still lagi kekadang basah baju walaupun wafiy bf direct jer memanjang...tapi kalau aku pam,mmg wafiy langsung tak nak hisap ngan botol..membazir jer

Elyn said...

hiks rajin lai u pun.... i dh x pun ekekekek

Dayah said...

sya penah try kat cub tapi tak selesa utk saya..last2 saya p je nursing room.dah ada kemudahn baik gunakan aje..salute la Farah buleh pam kat cub...

Farah said...

mel:hehe nnt saye bg tips ek..

mama qaisara:hehe awak leh buat jugak..cuba lah!

apis:separa lucu bukan separa lucah yer hehe...ni utk memberi semangat kepada ibu2 utk breastfeeding anak...tak susah pon..mcm2 mesin ade skang ni..akak punye yg tak berapa mahal tp berkualiti..

yati:uishh bahaya tu kalau sampai basah..mesti susu dah byk terkumpul...pakaila breastpad :D


liza:alaa takpela yg penting ko berjaya exclusive bf wafiy...ebm ni penting utk FTWM macam aku ni..setiap ari pk pasal stok susu..

elyn:hehe tima kasih..

dayah:huhu besnye opis ade nursing room...opis saya takde...so terpaksalah pam di surau yg jauh di tingkat bawah skali (saya tingkat 19) atau pakai meeting room yg kosong...yg cubicle ni boleh praktik mase lunch hour je..

mummy_adam said...

wah.. cepatnyer n senang.. tp i xde masa nk bt cengini.. xyah pegang ker?? i guna double pum..leceh nk kena pegang both side.. kena p nursing room gak.. baru boleh wat pojek..aritu dah try..huh..huru hara jadinyer.. hehe ;)

Farah said...

mummy adam:saya pakai single pam je...eh kena pegang sebelah tangan lerr..nnt tumpah lak susu tu hihi..

haah lg satu buat ni kena senyap2 dan relax supaya takde org perasan..

huhu opis saya xde nursing room la :(

mamawafiy said...

gigihnya u mengepam...saya ni dah nak mula keje after maternity leave..tapi BM dah kurang..mungkin sbb saya bagi damia susu formula kot..tu yg dah kurang..satu lagi damia malas nak isap breast...saya pun malas nak BF dia..hehee bleh ke hahaa

azzamoro said...

cool la farah. tabikla... lagi2 kalau cubicle ko tmpat org lalu lalang..kui kui

Farah said...

mamawafiy:takpe ade mase lg nak kumpul ebm...maybe boleh campur2 ke..selagi susu masih ade ...hihi bab malas tu..erk..no komen hihihi

azza:wahaha berjaya tipu.. diorg ingat aku tgh sejuk berselubung..pdhal ade project baik punya haha

Suki Cida said...

hahaha...sempat la pulak bergambo yer... macam ku pernah lihat mesin tu..

Awards ~~thank you!