Wednesday, May 27, 2009

Afif semakin panjang akal~~

Hai kawan2 mama...hari ni mama saya takdek idea nak taip entri ape....so afif pon rajinkan diri tolong mama taip entri utk hari ni...

Meh tgk ape aktiviti saya yg terbaru sekarang....

Sejak saya dah terer berguling dan meniarap ni..mama tak kasi saya duduk sorg2 atas katil..takut jatuh katanye...so bykla bantal mama letak buat benteng....alaa lex laa mama..kalau jatuh pon takat benjol je hihi..

ha saya nak start berguling la ni...

tadaaa! dah terbalik dah hehelagi satu saya suke sgt pegang kaki saya....kadang2 saya cabut stokin sendiri hahaha...

daddy ni selalu je nyibok tepi saya...

ha mama selalu je on laptop die atas katil..saya susah nak dpt pegang laptop die ni..kedekut tul!tp hari tu mama masuk toilet lama plak ..berak kot.....so ape lagi ...hehe...eh eh pakai mouse la senang...mcm gamba saya je tu...
eh..alamak!mama sudah kuar..kantoi!

Kalau di biarkan atas tilam kat lantai plak...saya selalu je kluar dr kawasan jajahan..ha nnt mama saya mule la menjerit bila saya dah start capai barang2 lain...eii mama ni..org nak tolong kemas pon takleh...kan sepah2 tu..

Weekend plak..biasanyee ptg2 daddy ngan mama tak pernah miss bawak saya pegi playground...ramai org kat situ..saya jeles tgk budak2 lain dah leh main gelongsor ngan jonkang jongket sendiri...saya plak...naik buaian pon kena daddy pegang huhuhu...

tgk..daddy plak yg berbuai...

*sigh*...malunya saya..dah la ramai awekss kat playground ni...tak macho btul naik buaian ngan daddy!

tapi saya rase awekss tu mesti tergoda dgn senyuman saya yg ini hihihi...tergoda tak??


p/s dr mama:saya tak gemar gunakan perkataan nakal untuk anak...rase seperti mendoakan anak tu menjadi nakal plak (kan doa ibu cepat termakbul)...saya lebih gemar sebut panjang akal bg menggantikan perkataan nakal hihi..

14 comments:

azzamoro said...

cute aa pic afif neh. meh sini aunty nak cubit pipi.

paling tak tahan pic dia terkejut kantoi dia nak usik laptop..keh keh

mama idzareef said...

very loving papa sesama naik buaian tue..

cheeky la afif neh..

~shafini said...

haha comeinye..raisya pon ske usik laptop...aritu abis rosak keyboard dicungkilnye! bile afif nk start mkn?

Nurhayati said...

oo bijak dah Afif ni yer.. mmg panjang akal.. tak reti dok diamkan.. ha tunggu la nanti dah reti jalan.. sampai tak larat hihi

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku suka sebut banyak akal..hihihi..manisnya senyuman afif..

MeL said...

bahaye ltk ats katil. mika almost jatuh gak u. sekelip mata je time nk ambek diapers dia haihh. clever boy da smkin lasak ni hehe..

Farah said...

azza:habislaa pipi afif camtu..semua org nak cubit huhu..

mamaidzareef:nak wat cemane..berkorbanla demi anak hihi

fini:uishh anak dara ko ganasss..aku dah start bg afif makan dah minggu ni..tp die reject nasikla..yg ade rase buah2 die suke..

yati:aah btulla...mcmmane la esok2 dah ade kaki plak...penat nak kejo!

eliss:ok jugak tu mmg budak2 ni byk akalnye...ade je bende baru nak buat..

Mel:memangg..sbb tu kalau ade atas katil..i atau daddy ade skali..kalau tak kena letak kat tilam atas lantai je..

U-jin said...

alor2 comeinye...gelak2 lagi tu...geram tul..auntie gigit baru tahu

Jiey^Mien said...

Ala.. Sweetnya Afif senyum!!

Watie Aziz said...

comeynya anak u senyum..cheeky sesangat..hehehe...i pun takut betul kalau Qarissa jatuh katil..dah lah tinggi, iskk..takmo pikir ah ..hehehee

Elyn said...

afif.... aweks2 tu x tegur awakke???

-wafiq-

Cikpid said...

Ni sape nk main buai ni?Afif ke papa die?hehehhe..selain pnjg akal..kite leh panggil budak bertuah..so nnti die bertuah..cam farah yg mng adiah tu..sob sob sob..kite x dpt tau..sedih..

NisS^ImmEr said...

gmbr afif yg last skali tu..yg tgh gelak tu sebijik cam muke ko..so cutee

Farah said...

U-jin:auntie u-jin pon comel jugak...mcm pelakon korea!

jiey:thank u auntie!

Watie:haha manis sbb ade lesung pipit tu..haih maknye pon jeles ni..aah laa katil kite tinggi jugak..tu yg bersendal2 ngan bantal..

wafiq:cemane awekss tu nak tegur..daddy ade!!

cikpid:alaa takpe cikpid..byk lg contest nnt..leh cuba lg :D

niss:haihh mestila tgk mak die sapa hahahahha

Awards ~~thank you!