Friday, July 17, 2009

My turn plak~~

I,ve beed reviewed by littlemama from Mombloggersplanet!

Jenuh nak tunggu giliran ni..mmg ramai yang mintak review blog masing2....

I got 3 out 5 for rating..hehe oklaaa..takleh lawan hanz ngan mysuperkids lagi ekekeke..

saya copy paste dr sana:

"This blog 3 star rating out of 5. This blog gets above average for content and uniqueness. Whereas, activity, appearance and navigation scores average."
  1. Content 0.8
  2. Uniqueness 0.8
  3. Activity 0.6
  4. Appearance 0.6
  5. Navigation 0.6

anyway ni suggestion from littlemama:

  • The owner could consider resizing the header’s height by rearranging the photo neatly side by side. This can help filling in the empty spaces in the left and right side of the current header.
ok gamba saya dah resize jadi kecik skit...tapi tak reti nak fill in ape kat ruang kosong header tu...
  • Since the content background is light pink, the owner could consider using all black for the content instead of mixing with purple. And, also try using white for the background as well.
dah tukar white! aah rase tak berape serabut bile tukar background jadi putih...font saya dah tukar to black tapi still nak jugak ade purple untuk title entry hahaha....me n purple tak boleh di pisahkan..
  • Navigation could further be improved by using a “Dropdown Menu” style for archives and categories. Showing these in “Dropwdown” style looks neat and open for more space for something else.
Done! dah tukar ke dropdown menu untuk archieves...
  • Comment to include “Anyone – includes Anonymous User’”. This will allows anyone without a blog to make a comment. And, anyone with own blog domain like myself would feel very welcome to leave a comment too as I can leave my blog URL directly instead of having to login to Google account or Open ID for that purpose.
Done too!! alaa siannye sape takleh drop komen sebelom ni..sorry ek...pasni anyone can drop comment..anon pon boleh..
  • To improve the content and uniqueness, the owner could consider adding more useful contents on subjects that she knows best. For example, tips on breastfeeding, diet n fitness, blog tutorial etc. Adding more content other than stories about her personal life would make the blog stands out from other mommy blog out there.
tips on BF macam dah ramai je yang buat tapi saya cuba untuk buat kelainan dari blog lain..

diet n fitness ni nnt takut orang bosan plak si farah ni asik citer pasal brown rice je hahaha tp kalau ade bende baru saya memang akan share!

blog tutorial ni hehe insyaAllah akan letak byk lagi...tp tula nak buat manual ni mmg malass skit..time rajin dtg boleh buat entri untuk blog tutorial..

Thanks littlemama.....it really helps me to improve my blogging skill..sape2 nak tgk dengan lebih lanjut sila terjah sini !

To all my frens/reader/silent reader thanks for dropping by ....ha anda lebih suka saya membebel pasal ape ek hehe....oh ya to my silent reader jangan la malu2 drop komen atau tinggalkan pesan di shoutbox yer!



16 comments:

NisS^ImmEr said...

meh aku rating hg 3.5 bleh? sbb aku suka baca apa yg ko tulis, utk persediaan masa depan aku..oyeh!

littlemama said...

farah, horeh...pantasnya bertindak..he..he.. header tu maybe boleh mintak tolong mama emma create baru yg sesuai dgn layout blog.. ada talent ni itu mama ;)

yatie chomeyl said...

aah dah baca gak review ni kat MBP pg td..ok lah tu kan 3 drpd 5 dh kira above average. ni tgh tggu bila plak turn blog yatie chomeyl hehehe

sya said...

farah,
saya suka baca cerita pasal apa2 sahaja pun... hehehe....

tahniah dah di review... :P

Elyn said...

alamak makin dekat turn aku ni!!! hihi

Drama Mama said...

hi farah, thanks for dropping by. oh ya, i've already linked you in my blog :-D

Hanz said...

Farah, me sukalah baca pasal health & fitness, buatlah lagi, x bosan punya..mesti yg lain pun setuju..

precious innocent said...

farah, cuba ikut tutorial nie..

btw, mcm kosong la pulak bground tu.. x semestinya kene putih.. kalau buat very light purple pun boleh gak... janji entry boleh baca...

pis pis kacang pis

-mama emma-

azzamoro said...

wah.. dah tukar layout..hehe

MeL said...

wah nnti nk terjah momblogger itu, xtgk review dia lagi..ajar i cane buat 3colomn. mls nk godek2 hehe..

Ida said...

Farah, I think yg header tu maybe u just susun gambar yg sedia ada tu bg dia penuh ke kiri & kanan. Then brlah dia nampak panjang. Kalo kecik kan camni mcm odd plak. Just an idea from me la...

Dayah said...

congrats...dah direview..good to know where u can improve ur blog but do not stress out urself to realize it..macam dayah, tak reti nak tulih entry yg superb, outstanding topic to attract other people ..me is just like me la..entry yg buhsan

Cikpid said...

Amboi..cepat btol bertindak tukar segala2nye..hehehhe

Ummi Salsabila said...

hihi.okla tu farah..3/5 byk tu.if US lgla teruk agaknye..mandom jer.sk bc blog farah sbb rjin update n xboring.tu yg penting kan...

suealeen said...

nak hide Navbar yang kaler hitam tu ke?

meh kat sini untuk baca tips dia...

Farah said...

nisma:ekekeke persediaan sbg ibu ke?

kak ros:ha mestila..excited kena review hehehe..

yati:aah okla kan...lgpon blog ni bukan glemer sgt hahaha

sya:thanks sgt!

elyn:hehe cuak tak?

drama mama:ok thanks!

hanz:hehe ok ok nnt i tulis entri byk2 pasal health n fitness..kena mintak tips lebih dr en suami..

mama emma:thankss!! akan ku godek kejap lagi!

azza:dah seperti yg di suggest kan :D

mel:nnt i buat tutorial k!

ida:good idea! haah mcm odd kan..tula tgh godek2 lani ..mama emma pon ade bg tips..

dayah:alololo merendah diri plak die heheh mane de bosan..

cikpid:tindakan pantas hahaha

US:rajin update time takde keje sgt hahaha tp mcm addict plak..bz pon nak jugak update..

sualeen:tenkiiuuu..

Awards ~~thank you!