Wednesday, August 19, 2009

Mengidam

Ok saya tak pregnant ek..walaupon sudah berbulan2 tidak datang bendera merah..dah buat test n hasilnye negatif...hehe kalau positif seronok juga..nak baby girl plakkk!tp c-sect punye pasal kena saba la skit..

Tapi lately ni saya mengidam 2 bende...1 saya dah dapat..lagi satu...kena tungguuu...

Saya mengidam nak makan durian SS2...ok specific tu..nak yg kat jual kat SS2 tu je..hahaha akhirnya dapat juga makan weekend lepas..
di sebab kan beli tu dah kol 11 mlm..afif pon dah tido dlm kereta so kami decide tapau jelaa..takdela feel nak makan kat sana..dah kol 11 pon ramai lagi orang kat gerai durian tu..

Ha lagi satu yang saya tgh mengidam skang ialah ketupat sotong! hahaha pelik lak tekak ni tetiba nak makan ketupat sotong..tp nak yang kat terengganu punye..taknak KL punye..harap2 jadi la nak balik terengganu bln pose ni...nak membeli belah di bazaar ramadhan n nak makan puas2...teringat mase skolah kat mrsmkt dulu..paling suka bila dapat keluar ke pasar ramadhan..byk sgt kuih2 yang saya tak pernah jumpa pastu murah2 lak..

pic kredit to google..

dalam gambar ni takde kuah..saya nak yang berkuah punya hahaha bykla songeh tekak ni..



16 comments:

p!nkerton said...

haa weh, ape bezenye durian ss2 tu? glemer benar. slalu dgr org sebut tapi aku tak penah try lagi huhu

Cherry blossom said...

waa...durian durian..

Hasliza said...

ketupat sotong ni makcik aku slalu buat..siap berkuah sakan..tapi aku ngan fitri tak suka sangat..fitri kata..dia tak leh terima sotong jadi kuih..heehehe..

kalau pasal bazar tu..aku pun rindu sangat time2 beli makanan kat mrsmkt dulu kan..

atulhani said...

dua-dua tu saya tak pernah makan.. durian tu penah la, tp durian ss2 tak penah.. apa bestnya? hmm ketupat sotong lagi la tak penah.. cian kan..

yaya said...

ramai org gi mkn durian kat ss2, memang sedap yeh?

Hanz said...

nak gak makan durian nampak kat giant semalam..tapi mengenangkan tengah sore throat, abaikan jerlah..me seumur hidup tak pernah rasa ketupat sotong. :<

Nurhayati said...

alaaaaa nak ketupat sotong gak..

weh durian ss2 tu pun aku suka.. slalu dating makan kat situ ngan zaf pas habis keje hahaha

liana said...

amboi farah ni mengidam sebelum puasa la ni.makan jgn x makan...hehehe

Nur said...

kt ktn pun pyh sgt nk dpt ketupat sotong nih!hr tu dpt merasa pun sbb ada org bg hehehehe..

durian ss2 tu vedevasss...(my cousin ckplaaa)

Cikpid said...

gegeggee..aku x penah tgk laa ketupat sotong..bile x penah tgk..maka automatik x penah makan..
kalo g ganu confirm nk carik mende ni

fizamior said...

yuhu..... bila baca entry post yg neh i ingat u preggie... ;D

Drama Mama said...

oh kenapakah durian ss2? hehe..bunyi macam orang pregnant ja nih, nak makan yang specific ja. haha

erkkk...ketupat sotong? peliknya. selamat i tak makan sotong, kalau tak confirm mengidam jugak haha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku balik hari tu, merasa jugak mertua buatkan ketupat sotong :) hihihi

isabelle said...

eh kat ss2 ada durian lg ekkk? hehehe. nak kena ajak mrhubby nie.

aritu my hubby pun ngidam ketupat sotong. sib baik blk kg dia, jd MIL buatkan.
kalo tgu mak, jgn kata nak buat...rupanya pun x pernah tgk. huhu

y..a..n said...

aku tak pernah jumpa pun...
farah ko wat nnt
aku dtg umah ko time raya

Farah said...

fatih:yg kat ss2 tu die jual jenis2 durian yg sedap2 je..tryla!

ida:nyum..nyum..

liza:haah kan..walaupon terpaksa jalan dgn jauhnye nak pergi bazaar tu..

atul:durian ss2 sedap!

yaya:yes..di jamin makan(motto kedai tu)

hanz:hehe kalau ke terengganu kena try ketupat sotong ni.

yati:wah selalu dating di sana..besnye!

liana:itulaa mengidam sblm pose yang bahaya ni hahaha

nur:awak dok kuantan ke?hehe btul2 durian ss2 mmg vedevass!

fiza:ekeke jgn tertipu!

cikpid:ko mmg kena carik!

baizurah:haha itula mcm mengandung plak..ni mengidam nak puasa ni..sblm puasa balun dulu..

eliss:alaaa bessnyee!

isabelle:ade ade!pergi cepat hehe

yan:aku x reti nak wat laaa..

Awards ~~thank you!