Wednesday, November 11, 2009

Anda risau tak ?

Anda risau tak kalau tiba2 suami anda menjadi seorang yang sangat menjaga penampilan diri?

Hahahaha terdengar kat radio (biasalah i kan laki bini peminat sinar fm)...si suami sms yang isteri die risau sebab perut suami makin slim tapi perut isteri buncit macam orang mengandung...katanye si isteri risau mungkin suami ade yang lain (perempuan lain ler) sebab tiba2 plak jaga badan..terus tergelak bila kami denga hal ni.

tula kan orang perempuan...apape pon mesti nak syak wasangka dulu..takleh ke pk positif?

saya sendiri pon sama..kadang2 mcm tu jugak...dapat plak suami mmg sangat particular bab penampilan dan jaga badan ni..bukan sikit2..siap kalau pegang lengan atau peha saya ni pon die siap leh kire berapa lagi lemak yang saya ade kat situ...haa stress makcik ok!

Tapi syukur la jugak..saya dah kenal husband saya ni hampir 9 tahun...memang perangai die camtula sejak dulu...sebab tu die berjaya transformkan saya dari budak comot,pakai tudung senget,jalan terkengkang2 ke saya skang yang senonoh sikit rupenye hahaha...

Jadi saya takdela risau sgt bila die sibok hari2 cakap "perut saya dah ade 6 pack la yang" sambil tunjuk perut die ahahaha atau "lengan saya ok tak besar camni ke nak besar lagi?"
sebab saya tahu tu semua untuk kepuasan diri die sendiri dan untuk tunjuk kepada saya jugak...bukanlah untuk perempuan lain.

Sebagai isteri la kan bagi saya..kalau suami pon dah mula jaga badan...kite pon ape lagi? jaga la jugak! takkan nak kalah kot!



16 comments:

^wirda^ said...

uish.. apsal entry2 kite mcm ada kaitan2 sket..part last ayat tu je..hahah

Hanz said...

heheheh..tak kut coz moi hubby ni x amik pot penampilan dari segi tubuh badan (perut dah naik,kih,kih) cuma dia fussy sesangat tang baju ngan seluar..itu sebab me x boleh hadiahkan dia pakaian takut dia x berkenan!

lin said...

dlu husbnd aku tak kisah sgt psl aku..but lately dia suka perli kata 'perut aku dh nk dkt sama perut dia'...arghhh gigih aku skrg nk kuruskan bdn.hehe

yatie chomeyl said...

hubby i plak duk ckp i kurus sgt skrg..x brp seksi dah gamaknye..haisy

p!nkerton said...

RISAAAUUUU hahaaha menara TM tu kan ramai awekss ;p

Cikpid said...

hahah..kalo aku risau juge..hahha..tapi die mmg dlm usaha mnguruskan badan..

senioritasara said...

eiii betullah...if suami lagi conscious pasal looks kita pun jadi malu.my hubby selalu pg gym..i pun jadi malu plak klo badan tak meletop hahahahhaa.....tapi penampilan kt rumah mmg kenala jaga sexy2 gitu hahahaa

Lady of Leisure said...

kalau hubby jaga badan kita pun kene lah seiring kan..
baik kita sama2 jaga badan daripada fikir yg bukan2..

mrsharis said...

Ye betul..betul..
Biar la hubby tu kemas dan jaga penampilan..kang kalau comot org kata "ish wife dia ni tk pandai urus suami"..hehe betul tak??

Sy pun tk kisah keluar duit sikit utk melawa..haha lawa ker..
Dan paling puas hati bila hubby puji kita santekkk.. :)

fizamior said...

hubbyku juga mau jaga bdn tp selalu tewas dgn makanan..haha... boroi jua akhirnya :)

Drama Mama said...

hehe..aaa kalau orang cakap my hubby dah kurus i akan usaha masak sedap2 tiap2 hari samapi dia gemok liks, kalau tak nanti dia kurus i gemuk banyak lak komplen! wakakkakakaka

but seriously,i'd rather my husband melawa dari pakai selebet. sebab pompuan skang ni kalau nak ngorat laki orang dia tak kisah dressing camna pon, kalau dia nak, nak jugak kan. huhu

mummy_adam said...

husband ena pun risau perut dia bertambah2 size nyer tp slalu terjebak ngan ena yg kuat makan nie.. hehehe ;)

Jiey^Mien said...

nak tegelak baca komen yatiey chomeyl.. dah x brp seksi tu yg tak tahan tu..
:P

isabelle said...

hahaha..laki buncit pun, komplen.
laki 'menyemart' pun kecoh.
pompuan..pompuan...

tapi adik i punya busuk ati xnak bagi bf kwn dia cari lain (sbb dulu bf dia sendiri lari), siap x bagi si awek tu allow bfnye psg gigi baru yg dah patah.

hahaha.

SOHO Mama said...

Ha ha kelakar la baca Farah tulis suami kata, "lengan ni nak besar lagi ke..?" Pegang je dah boleh kira lemak etc..? Wah macam mesin kira kolesterol tu tau :P
Rasanya lelaki problem mmg tang perut, perempuan tang pinggul. Husband I perut dah naik sikit, tapi bghn lain ok lagi..ye la dia pun early forties.
I pulak sejak beranak-kan si Armand nk dkt 3 thn lepas, mmg tak regular exercise! Skrg2 je baru nak start balik *tapi still malas*
Pendapat I..kalau husband mula melawa..kita LAGI kena melawa :D

Elyn said...

i kalo hubby pakai wangi2 terus tye u nk pi mana? i nk duk umah la. pakai wangi2 tak le ke? ekekekek teruk tul jeles aii.

Awards ~~thank you!