Wednesday, December 29, 2010

FTHW? nahhh i don't think so

Orang lain mungkin melonjak kegembiraan kalau dapat duduk berehat di rumah kan..but me? bagi saya 3 hari cukupla...hari ke 4 saya dah boleh meroyan sbb bosan gile dok umah sorang2!! eh bukan sorang..berdua dengan afif laa..but still..bosan ok..husband plak keje..tak dapat cuti..asik2 sms die..tanye bile nak balik ni??

Esok dapat pergi office separuh hari yeay!! sebab ade client nak buat site visit.ok ade sebab untuk kluar dr rumah hahahaha..ntah hape2 ntah saya ni..tapi seriouslaa..husband saya sendiri pon cakap saya ni memang panas bontot kalau duduk rumah lama2..mungkin sebab kat tapak kaki saya ni ade tahi lalat..tu tanda orang suke berjalan kan?

Ok ok mungkin saya memerlukan rumah yang besar dan ade tanah supaya banyak aktiviti boleh dilakukan seperti berkebun,menghias rumah....takdela bosan sangat..ni kemas2 tempat yang sama je..hari ni terlebih rajin sampai langsir2 pon saya basuh..dah macam nak raya plak umah ni..nak masak2 bukannye terer sangat..adela try 2,3 resepi yang jarang2 saya buat.

Saya ni jenis tak reti duduk diam..kalau saya tido terlebih sikit pon dah boleh pening kepala..takde maknenye. cuti pon kol 7 atau 8 mesti dah celik mata..bile di suruh duduk kat rumah lagila lemau..rase macam tak produktif lansung..sebab tu saya rase kalau husband offer berhenti kerja dan duduk rumah jaga anak je mungkin saya akan fikir berpuluh2 kali atau mungkin saya akan reject offer tu hahahaha mungkin!

p/s: syabas pemain bola sepak kebangsaan Malaysia!! cayalah Safee!!muka tak berapa hensem tp sebab ko jadi penjaring terbanyak terus nampak hensem hahahaha

4 comments:

Diyana Zulkifli said...

saye pn x mgkn.cukup2 la cuti sek yg pjg neh..hehe

FaznFaz said...

weh, aku kena belajar ngan ko laaa.... aku duk umah, kekadang apa pun tak jadi, kemas, masak pun lebih kurang jer, tapi penat ya rabbi!!!! in fact aku rasa lebih penat duk umah dari aku keje dulu!!! hehehhehe!!!

Elyn said...

hiks utk menguji mampu ke kite2 ni jd surirumah... sila la amik cuti paling lama pun 1 week!!

aku rase aku tak mampu dudk umah!!

littlehumblelynn said...

farah;

akak tgh MC 2 minggu due to fibroid op..masuk minggu kedua mmg rasa lemau sgt2..penat sgt2..langsung xde rest..keja umah x pernah habis..mmgler x leh jf FTHW kita nih..hehehe

Awards ~~thank you!