Thursday, February 12, 2009

2 month~~


Hari ni afif kena amik injection utk 2nd month..saye tak ingat ape nama injection tu..alhamdulillah balik2 terus bg ubat demam dan until now....saye check temperature afif still normal...

Berat afif @ 2 month - 5.4 kg
Berat mama afif before pregnant - 54kg
Berat mama afif during 9 month pregnant- 70 kg
Berat mama afif after 2 month deliver - 52 kg (with height 165 cm)

Suprisingly saye pon tak sangka saye dpt turunkan berat bdn dlm mase 2 bln...mase mule2 bersalinkan afif saye hampir nak menangis tgk perut saye besar macam org 5 bln pregnant huhu...tp sekarang i can fit in back my size 27 giordano khakis...zillion thanks to my husband...tak sia2 die kerja kat True Fitness tu 3 thn hehe (we were both came from engineering background but his passion more in fitness)....sekarang ni saye cume perlu tunggu lg 4 month utk start work out balik to get fit ...skang ni kurus tp badan tak mantap sgt ..work out utk dptkan shape yg kite nak (especially bahagian perut,punggung dan peha)...so skang utk maintain berat badan saye kena ikut diet makan yg di atur oleh husband saya (diet saye tak skip breakfast,lunch and dinner okey)...

-my husband with his ex-staff (hehe dun worry saye tak jeles dgn staff die)-


p/s: nak masak ikan kukus plak utk dinner hari ni....

4 comments:

Hasliza said...

ko dah jumpa bbsitter yer..wah oklaa tu..takder laa duk peluk bantal afif jer..hehehe..dekat ngan umah ker??

Farah said...

aah dah jumpe...dekat sgt..blok yg sama..mane leh tahan jauh2 ngan anak...sekali sekala takpelaa..kalo tiap2 minggu camtu...nangis aku huhu

MeL said...

wow teruja i tgk berat u ituuu..next week i start work out, thats the only way for me to lose weight. sbb i xkuat mkn. so berat i tu maintain je 58kg. ish2 dl berat i pn arnd ur weight nw 50kg-53kg ;)farah share la ngn i ape menu2 u hari2 hehe ;)

Cherry blossom said...

Farah,
mcmane ko turun berat?aku pun nak gak..skang ni aku dah memberat.dulu 49kg pun cukup2 mkn je..now da naik jd 55kg xsampai setahun...ape tips utk badn yg fit?xnakla kurus tp aku xnak lebihan2 lemak diperut ku..rase mcm tak best aku nak slim mcm dulu.

Awards ~~thank you!