Tuesday, May 5, 2009

CEO dan CFO~~

CEO-Chief Executive Officer
CFO-Chief Financial Officer

hehe...taklaa.....saye belom jadi CEO atau CFO di kompeni saya lagi laaa.....ahakss cita2 ade tp dah tentula kena ade pengalaman berpuluh tahun utk jawat jawatan besar tu kan...

saya nak citer pasal CEO dan dan CFO dalam keluarga saya....CEO dalam famili kecik saya tentulah husband saya kan....manakala CFO plak adalah saya ....anda rase kan mane lg berkuasa CEO ke CFO??? mmg la CEO berkuasa...nak buat ape semu kena mintak izin die... tp yg pegang duitnya CFO...ha nak beli barang apape kena mintak izin CFO dulu...ok CFO cek budget cukup boleh beli..kalau tak cukup....jgn mimpi la nak beli yer....gawat ni hahaha...

husband saya dah pon mula bekerja...Alhamdulillah....lega rasanye.....mmg sejak awal kahwin lg husband saya dah pesan suruh saya jaga hal kewangan family....katanye mmg bab duit ni saya lebih pandai urus sbb sy ni berkira sikit hahahaha...itu compliment ke ape tu...tp elok ape berkire ni..bukanla kedekut..maksudnye saya lebih beringatla bape lg duit ade dlm bank..bape yg ade dlm poket..bape yg ade bawah bantal (haha ni tipu)...

Tp saya ni bukanla perfect sgt...kadang2 ade gk say terlepas pandang...rase2 cam dah baya bil maintanance rupe2nye belom..contohnye la..so lebih senang biasanya saya ade buku kira2 saya sendiri..bukan buku 555..tu buku utang...alaa nota kecik yg boleh di bawak kemana2...letak dlm handbag....segala list barang dapur nk beli kat giant pon saya tulis dalam tu...senang kan..alaaa yelaa saya takde pda ni...hp pon buruk je..so pakai buku nota kecik pon dah memadai asal tujuan sampai...

oklaa bebel byk2 lak...anda plak bagaimana?sape CEO dan CFO dalam famili anda?

12 comments:

Hasliza said...

dalm keluarga...aku laa CFO sebab CEO asyik outstation jer...hehe,seriously..tiap2 bulan mmg aku yg bayar semua(cehhh...guna duit CEO)..aku buat checklist for each mth n print letak dlm fail..nanti nak bentang budget kat CEO senang..hehehe

mrsharis said...

waahh..kagum la ngan hasliza..sungguh sistematik.

Dlm family sy pulak en hubby adalah segala-galanya..sy tk blh pegang duit sebab nanti ada jer nk beli..hahaha..buruk betul perangai kan..

Cikpid said...

CEO n CFO family sy adalah en suami..die uruskan semua2..sbb kalo sy yg urus..jwpnye ujung bulan kami akan makan pasir berlaukkan batu..sy sgt boros..xleh jd CFO..jd UFO boleh..hehehhe

Nurhayati said...

sama la kita hubby la CEO dan wifey la CFO nya... kekadang bahaya gak jaga $$ terbeli barang tuk diri sendiri hahahaha.. tapi kami bedua adalah boros dalam berbelanja huhuhu

mummy_adam said...

hehe... samalah kita..i the CFO n hubby mr CEO..i pun berkira jgk tp sgt boros jugak.. adoiaiiii.. sgt susah utk di control nie.. walaupun boros, tp lebih cermat.. haha

Dayah said...

Kalau saya jadi CFO..makanya bankrap la kompeni ku yg kecik ni..hehehe

apis (bukan nama sebenar) said...

hahaha

kelakar la baca komen kawan-kawan kak farah

emmm
(berangan)
saya jadi CEO
bakal isteri jadi CFO

moga-moga dapat isteri yang berjimat cermat sebab saya agak boros berbelanja

hehehe~

Farah said...

Liza:hhaha ni baru btul2 CFO ni..siap failkan lg..

liya:hehe org pompuan biaselerr..

cikpid:dasyat ko sampai makan pasir lauk batu hahaha...

yati:hahaha tulaa dugaan bile dah pegang duit..ade je terbeli kang..

mummy adam:haha cfo sgt boros..bahaya ni..

apis:hehe haah seronok baca response diorg ni..semoga awak dpt isteri yg berjimat :D

azzamoro said...

aku semua laki aku yg buat. sebab aku memang borrosssss...huhu

Elyn said...

saya staff je, CEO & CFO hubby.... pasal saya quite boros hahahah

Farah said...

azza:hahaha aku tau..aku tau..:P

elyn:haih awak pon sama cam azza jugak hehe..tak kisahla sape2 jaga asal jgn kebuluq sudah..

apis (bukan nama sebenar) said...

aminnn~

Awards ~~thank you!