Monday, June 15, 2009

Fun weekend!!

Hari sabtu..drive sensorg ke kenduri aqiqah Aariz Zafir anak Ila dan Daous di Salak Tinggi..nasib baik tak sesat..kali ni senang je jumpa umah ila....
Aariz yg berumur 12 hari...baik je die tidor time kenduri..kaki die panjang tau...tinggi budak ni..
Sesi meng'endui'
ila yg masih dalam pantang....syabas ila! dapat bertahan lagi breastfeed walaupon byk cabaran..

Haaa aktiviti ari ahad plak ape lagi..gathering laaa...nak update jugak..nengok semua orang dah update...tp gamba saya tak byk la..ngan kamera cap ayam ku tu...kualiti pon x berape bagus..

tp dari takde...meh layan gamba..
thanks to yaya yang sponsor banner...yaya sungguh sporting tp saya tak dpt nak snap gamba die

hati sungguh gumbira kerana dapat berjumpa geng lame...azza..pssstt..aku suka btul fesyen tudung ko tu..ajor skit cemane nak pakai..
Mommy kecik moleh..munira..dgn zahraa yg boleh tahan lasak sampai sesungut semut afif die gigit hahahah...tp sungguh comel bila tido dlm sling..

Afif yang tido je almost sepanjang event berlansung..agaknye penat semalam tak habis lg..pastu mama paksa lak bangun pepagi sbb nak pegi gathering hahaha siann anak aku..
Mommy lyna sedang gigih memberi penerangan...yeay dah dapat jumpe hafiy n fahry yang fofular itu..
adik anis manis bersama umminye..JIJI...such a friendly mommy...hehe akhirnye dapat berjumpa kite :D..
anak2 yang sedang belajar bersosial...
gamba ramai2 seblom bersurai...
thanks daddy n afif...sanggup kena heret ngan mama ke gathering..kena paksa bgn awal plak tu hahhaha...pastu lupe nak amik gamba dadih buatan sendiri hahaha....food yang lain semua sedap sedap belaka.....

Kami terpaksa blah dulu sbb daddy ade lunch date dgn kawan baik die mr gobi....mama ngan afif kena heret skali makan kat Kanna Curry House kat PJ...sedap gak makan nasik atas daun pisang ni cuma perut dah penuh makan potluck so dapat jamah sikit je...

petangnye plak ikut daddy pergi latihan silat di kajang...tp sampai je kajang ujan lebat plak..kensel training..end up lepak kedai mamak ngan kawan2 daddy...sebelom balik singgah kopitiam sbb saya teringin nak makan hor fun hehe...sampai je umah terus pengsan...

walaupon letih...but we had a great weekend..semuanye di lakukakn bersama2 as on family...sape ckp org ade anak ni takleh bersosial atau susah nak berjalan...ok je ha....yg penting kena plan elok2...dan kalau anak plak meragam takleh la kelam kabut...kena relax ok!

nnt saya bagi tips camane nak handle anak yg meragam bile kite drive sensorg ek...


15 comments:

isabelle said...

cepat ajar tips nak handle anak meragam masa drive.

tmbh lg 1, tips nak bagi anak tido di tgh2 kebisingan. hehehehe

Cikpid said...

jeles ooo tgk org ghatering..sy ddk jauh nun di selatan..hehehhe..

cepat bg tips yg bergune tu...

MeL said...

sonoknye! hopefully next time bole jumpa u n azza..sadly cancelld last min g melaka. n gathering tu pun pagi kn. klu x bole lari jp g sana huhu..comel je afif tdo, lena je dia ye! ;)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku lak kelakor duk ingat kan gath tu next week..beriya pujuk my hubby sekali dah lepas :(

mama idzareef said...

bile bleh join geder2ing nie..huhu..nakk jumpe korang gakk...

Hanz said...

Hopefully next time I can make it...

:: m.u.n.i.r.a :: said...

suma owg dok mintak tips nih!
harus keluarkan cepat2 ye ;)

ohh farah..sungguh ku gumbira bertemu denganmu...
juga anakanda mu yg baek sesangat itu :)

U-jin said...

wah besnye geder2...semua pong nmpk sronok ..

Jiey^Mien said...

waaaa.. nak gi gakkkk.. jeles.. jeles.. =(

~shafini said...

bagusnye si afif...cenggitu pon leh tido nyanyak ye.. senang jek dia nyenyak

azzamoro said...

bestkan hari tuh..next time kite jumpe lagi. ko nak tau cara pakai tudung tuh kan?

gi sini --

http://aidanarina.blogspot.com/2009/04/model-dipaksa-bergaya-phewitttt.html

yaya said...

Comel anak hang, tak leh tahan!
Putih melepak lak tu... syok gak kenal hang...

Nurhayati said...

ruginyer tak dapat join potluck ni..huhu

Farah said...

isabelle:tips sudah up! hehe

cikpid:buatla gathering utk org2 selatan plak cikpid :D

Mel:aah hopefully kite leh jumpe..ala takat lepak mamak pon kan??

eliss:hahahha..ape kono ko jangg..

mamaidzareef:turun kl jomla jumpe...

hanz:hehe jgn lupe date kite ari sabtu hihi..

munira:hahaha sonok dpt jumpe munira!pastukan muka awak cam familiar sgt tau..

u-jin:next time jom join nak!

jiey:takpe next gathering ade lagi...marila join skali!

fini:sudah ade dalam keturunan hahaha..nak wat cemane..hahaha..

azza:thanks!!

yaya:hahaha isk takde la putih melepak...cerah je :D

yati:next time ade lagi..jomla join!bes tau!

Elyn said...

huwaa besh nyer u pi sane.... i x berjln ade hal nk diuruskan!!!

Awards ~~thank you!