Monday, June 1, 2009

Jatuh~~

Macam biasa afif mmg tido dgn me n hubby every night.....tengah2 laa...tp kadang2 bila terjaga tgh malam nk minum susu saya alihkan di ketepi sbb nak breastfeed die (tukar2 kadang2 belah kiri pastu kanan plak)....selalunye kalau alihkan afif ke tepi saya akan hadang ngan bantal utk elakkan afif terjatuh dr katil...tp malam td leh lupe gile....syok2 nye saya tgh tido...denga bunyik 'bedebuk'!

bukak je mata..ha mana anak aku?? suara nangis dah kuar ...saya ni kan rabun...pastu tido lampu bertutup hahaha...denga suara jela..tgk2 die jatuh dlm bakul pakaian kat tepi katil...huh nasib baik ...yg bedebuk tu sbb bunyik kepala die terhantuk kat bakul platik ikea tu...nasib baik takde apape...

Saya belek2 kepala afif tgk takde merah ape...die pon lepas je saya angkat dr bakul tu terus sambung tido mcm takde apape jadi...hahaha...maybe menangis td sbb terkejut kot...

Ok daddy! ni sign soh daddy cepat2 beli katil afif...anak daddy ni dah semakin hari semakin lasak dan panjang akal yer....nasib baik kali ni jatuh atas bakul baju..kalau jatuh atas lantai tak taula ape jd...sbb katil kami tu agak tinggi....



*Hi frens....please go to mysuperkids.net and vote for my nursing wear!!!!

10 comments:

Elyn said...

ler seb baik jth lam bakul je..... err katil u x letak kat sblh dinding ke??

mcm we all.... wafiq tido kat belah dinding tp still x selamat gak pasal mlm2 die bgn n brg blk ikut ske die... seb baik pale x kene dinding plak huhuhu

Cikpid said...

Adoi...sian Afif nih..huhuhu..

Sikit ari lagi msti Afieq pon lasak camni..huhuhu..kene berjaga2 ni..

Hasliza said...

babe..aku dah vote...huhu...cian afif jatuh..wafiy pun pernah jatuh sekali..melaung tak hingat..hehe..mama afif ngantuk sangat tu sampai lupa sendal bantal..tapi bila dia dah pandai menyulur,ko sendal bantal pun tak jadi..selamba jer afif tolak or panjat jer bantal tu....so en.asri..putih ker..coklat ke or hitam katil baru afif...hehehe

p!nkerton said...

sebbaik afif jatuh dlm bakul baju je *cute*.
cepat2 gi beli katil baby. tgh sale nih >:) hehe..

Farah said...

elyn:saya tak letakkan katil ke dinding...katil tu posisi tgh2 bilik hihi..

haah la skang afif pon dah pandai langgar2 kepala katil tu..

cikpid:haihh mmg kena jaga2...budak2 ni tgh lasak..

liza:tenkiu!!!

hehe daddy afif dah start kerje...mula senaraikan list brg2 yg tergendala utk di beli haahaha..

fatih:ha?sale?? mane ?mane?

MeL said...

alahai afif darling..jatuh jgk ye? nsb ada bakul tu. anakku tgh sale, ajk daddy afif beli playpen/katil hehe..

atulhani said...

adeei... cian dia jatuh katil pulak. Mama tu sedap je tido..

Jiey^Mien said...

se baik ada bakul.. kalo tak, naya je Afif.. Sayang bakul!! :P

SOHO Mama said...

Nasib baik jatuh dlm bakul baju kan. Kita mmg rasa guilty kan kalau anak2 jatuh..

I memang ada baby cot (guna Amsyar punya sampai skrg). Tapi mlm2, bila Zuleyka terjaga, I bwk dia baring atas katil I jugak sambil susukan dia. Biasalah mesti I tertido & 2 ke 3 kali tak sedar dh nak pagi pastu "bedebuk...uuuwaaaaaa". Terkelam kelibot la masa tu :(

So far Izzo je tak pernah jatuh. Makes me feel so bad sometimes-lah for the others.

But babies are actually strong. Allah s.w.t made them that way sebab mesti tahu punya lah akan jadi benda2 mcm ni..

Farah said...

Mel:ha anakku sale? kat mane?

atul:itulaa mama die penat sgt..kalau tido mmg tak sedo..hihi

jiey:betul!sayang bakul!

kak Millie:aah kalau something happen kat anak let say jatuh ke ape ke..mmg rase bersalah sgt..lagi satu takut kena marah ngan husband hahha nnt die ingat kite tak pandai jaga anak lak ..

Awards ~~thank you!