Tuesday, June 2, 2009

Kenduri dan kenduri lagi~~

Sabtu lepas saya sudah start mengajar subject math for SPM di rumah kawan di Balakong...Alhamdulillah..berjaya mengajar dgn smooth sekali...dan anak murid saya dpt tangkap ape yg di ajar saya assume la sbb bila tanye die kate paham!....bila suruh buat latihan ...boleh buat!

Balik je dr mengajar..terus pecut ke rumah mak..ade sedara terdekat kenduri plakksss...bila dah nama kenduri sedara kenala bertegur sapa dgn semua sedara kan..kang kate sombong lak..

balik dari kenduri kena lepak2 umah mak dulu..takkan nak balik terus kan....dapatla rehat kejap...sbb kalau kat umah mak byk dayang2 yg menjaga afif hahaha..so mama leh tido kejap..

balik dr rumah mak dah nak maghrib...then balik rumah kejap mandi n tukar baju....mama je..afif dah siap di mandikan kat umah nenek....pas semayang maghrib terus shoot pegi pavillion plak..dah janji ngan daddy nak shopping barang hantaran utk adik ipar yg bakal bertunang next week..Body Shop tgh sale gile weii...up to 70%!!!
Body Butter for my super dry skin (elbow n knees)

Balik dah agak lewat....terus tido...zzzzzz...

Ahad plak...pepagi dah siap2kan afif (daddy siap sendiri je skang)....nak ke kenduri kawin kawan daddy di Slim River.....kol 11 berkumpul kat taipan n then konvoi ramai2 ke sana...walaupon tk drive saya still penat sbb long journey...sebenarnye that day byk sgt kenduri kawen tp kami dpt attend satu je...sbb balik dr perak tu terus terbongkang sampai maghrib....daddy plak masih ade tenaga utk pergi training silat kat kajang...daddy pergi sorg je yer..next week mama temankan hehe..

afif suke btul ngan rambut auntie june ni....di tarik2 lagi..haihh budak ni!

Malam...penyakit malas masak sudah melanda..jadi daddy pon ajak makan luar..yeay!....pas makan singgah kedai dvd feveret daddy n beli la 1 dvd....ingat nak carik citer star trek tp tak kuar lg..so belila citer PUSH....mmg menyesal beli..citer tak bes lansung..ntah ape ntah citer tu merepek..

Next week....will be the same....kenduri dan kenduri lagi....ahad kami akan tolak balik ke terengganu..ha jeng jeng jeng bukan naik kereta..cuba teka saya naik ape kali ni???


Pemenangnye akan dapat minum petang bersama farah dan afif hahahaha..eh betul ni....kite lepak aa mane2.....kopitiam pon ok per nak ade class skit pegi starbuck or coffebean hahhaa...:D

15 comments:

mancet said...

baju afif sebijik mcm baju basil kekeke...
cite push tu mmg tak menarik lsg,dahla mengantukkk tgk

Nurhayati said...

wah ramai betul peminat body shop ni yer.. mentang2 tgh sale skang ni..

weh Afif senyum sgt manis tau..nanti gadis2 pingitan cair tgk.. hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mesti naik flight kan?hihihi
nak balik trg gak tapi bulan 7 ni...

geram btol laa nengok hensem boy ni!

atulhani said...

farah... sale body shop tu sampai bile? saya bkn fanatik body shop pun, but cam menarik je kan..

azzamoro said...

naik kapal terbang.

oke aku rase aku dah menang.keh keh

jom lepak starbucks ko belanja keh..:)

Hanz said...

Naik bas express boleh tak? adventure sikit...ekekekek (terkenang zaman student dulu)

Bodyshop sale? Best tu! Ku punya Facial wash pun tinggal ciput2 jer...

MeL said...

naik flight, right? :) bodyshop mmg tgh sale skg ni kn..

Hasliza said...

wah ini mesti naik flight...takpun bas..hehe..semua aku nak teka..

Jiey^Mien said...

waa.. havoc nyer weekend!!

saya teka, naik flight..

mama idzareef said...

wahh nk blk trg leh suh mak mentua buat ketupat sotong nnti...hehe..try la..sedappppp..;p

mrsharis said...

ermm..naik flight kot...
betul jan?? so jom la lepak...

Cikpid said...

Sy teka naik flight...hehhehe..Jom lepak kat JB..

Farah said...

mancet:ye ke???beli kat brands outlet ek??

yati:aah tgh sale gile2..

eliss:naik bass je kite ni..ahaks

atul:sampai tgh bln rasenye...aah aku pon beli yg perlu sahaja...

azza:hahaha aku naik bas lerr..jom leh je lepak starbuck...bile?

hanz:100 markah utk anda!!

mel:hikss i naik bas ler..

liza:ok okla boleh jawapan bas tu di terima..

jiey:byk jemputan huhu..

mama idzareef:hihi mak mentua tak pernah buat ketupat sotong..tp ingat balik ni kalau sempat nak carik :d

liya:haha liya punya pasal takyah menang teka..roger2 je bile free nak lepak hahaha..

cikpid:jom!nnt saya turun jb kite lepak sama ek..

mummYaeesh said...

musim kenduri telah kembali bila musim cuti sekolah bermula..blogger pun ramai yg sambut anniversary..termasuklah weols sabtu ni...woohoo!

uols ni cikgu ke farah?pastu dok mana ek..balakong tu da dkt da tu!

Farah said...

haah..musim org kawin bile cuti skolah ni...

alaa kite cikgu tuiyen je...buat part time..takk..yg balakong tu umah budak yg kite ajar (home tuiyen) hihihi

Awards ~~thank you!