Wednesday, June 3, 2009

Bas Ekspress~~

Ape laaa majoriti ingat saya naik flight hihihi...sekali sekala boleh aa....walaupon airasia ngan fireflies dah tawarkan penerbangan murah...tp cuti skolah ni jangan harap la nak dpt murah lagi2 kalau booking last minit....

Balik kampung kali ni saya naik bas ekspress laaaaa.....

ni ha tiketnye...dah beli dah semalam..hihihi..seronok plak nak naik bas ni...tahun last naik bas ekspress ni mase zaman U dulu pi amik sijil SPM kat skolah lama...pastu sejak ade air asia naik air asia tp kena book awal2 laa baru dpt murah...ha lame tu tak naik bass ekspress.....

Malas nak drive setakat balik 2 hari je ( ikutkan 1 hari 2 mlm sebenarnye) ......lagipon kereta belom servis lagi....nissan punye servis center kalau tak booking 2 minggu awal mmg jgn harap aa especially ari sabtu....

pastu tayar kereta takde spare...hari tu daddy terlanggar ape ntah..tayar meletup...pakai tayar spare dulu sampai skang...tp tayar spare tu sama jenis ngan tayar yg meletup tu.....sbb tu selamba je tak tukar2 lagi...dah pegi carik tayar kat kedai tayar area kota damansara...die kate takde jenis tayar latio tu ...kena pegi nissan center jugak jadi kami mintak je die pasang sport rim kat tayar spare tu..kalau tak huduhla rupenye.....so nnt alang2 nak servis skali ngan tukar tayar la...

Jadi kami takmo amik risiko apape jadi kat tgh jalan....so selamat lagi naik bas rasanya...harap2 perjalanan kami selamat pergi dan balik...aminn...


Ok pemenangnye ialah ......Hanz dan Liza!!! Kite lepak coffee bean atau starbuck kat The Curve nak 20 hb ni???? saye banjer!hehehe

Yang lain nak join leh gak...tp bayar sendirik hahahaha...

11 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ish...bas ni aku salu naik masa muda remaja dolu2 sebab dier singgah kampung aku..hihihi bas lain x.

Nurhayati said...

lama giler tak naik bas ekspress.. last naik time universiti dulu.. tu pun tahun bape 2001..giler ar..lama dah..

uit kete baru tayar dah meletop..ganas tul en hubbymu bawak kete..main redah je ek..hihi..

dear, selamat balik kg.. syoknye balik kg.. jauh diperantauan ni.. =)

SOHO Mama said...

Naik bas pun ok kan? Dulu2 i kat ITM Dungun, memang le naik bas. Kalau pegi rumah SIL kat Penang, we all naik bas double-decker Suasana Edaran. Best! AirAsia pun kalah hee hee..

Husband I pun org T'ganu. Ni we all nak ke Kuantan pastu balik t'ganu jap. Tapi kali ni naik kereta sebab stop2. Lagipun husband I nak try kereta baruszzzz dia nanti *smiles*

Cikpid said...

Aku pong lama dh x naik bas ni..hehhehe..best gak skali skale naik bas ngan encik suami n anak..semoga selamat yer..pegi dan balik..

Jiey^Mien said...

alamak, tak betul la plak tekaan mokcik.. :P

Hanz said...

Yeah! Farah nak belanja! Cantik kag tu..i memang dekat2 sini jer...bolehlah set date!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
orang terengganu ke?

mama idzareef said...

saya mase blk trg hari tu pn naik bas..first time naik bas bwk si kecit tuh..alhamdulillah dia ok aje..tdo sepanjang jln..

psstt : ur hubby trg katner?

Farah said...

eliss:mu org kuala berang jugak ke??

yati:hihihi bumper belakang pon pernah nak tercabut die bawak..habis 500 ringgit melayang pi betulkan..

Kak Millie:eceehh..naik kereta baruszzzz mmg bes!!

cikpid:hehehe sekali sekala naik bas ape salahnye...budak kenit tu kena balut tebal2..sbb takut sejuk dlm bas..

jiey:takpo jiey.. jom aa join skali bawak ian nak?

hanz: yeay! nasib baik dekat..jom!
20 hb ok?

crazy beautiful88:hikss..husband org ganu..

mama idzareef:husband org k berang..ulu pueh tu hahaha (serius k!)

Hanz said...

Ku sudah tulis dalam diari, 20hb ni. Email me please kalu konpem

mummYaeesh said...

weols pun sama...lama giler tak naik bus..last time awal2 masuk upm dulu!woohoo
pastu pegi balik ada org sudi amik anta..whoops!

Awards ~~thank you!