Tuesday, June 9, 2009

Sudah kembali~~

elooo..saya sudah kembali..semalam sampai pukul 1.30 am...gile laju daddy bawak keta dr kuala berang ke tol gombak tu makan mase 4 jam..tu pon ade berhenti 2 kali pegi toilet...

pastu dr gombak saje lalu highway DUKE...utk ke damansara plak..mmg lancar..takde keta lansung.. 10 minit dah sampai kota damansara...

Oh ya..lupe lak..saya tak jadi naik bas..poklong ngan tokma afif tak kasik afif naik bas....sejuk katanye...sian kat afif....huhu cucu sulung mcm ni laa jadinyee..ramai yg ambik berat...siap depa sponsor lagi perjalanan pegi dah balik kampung hahahaa....rezeki afif....plan balik ari ahad jadi ari sabtu.....haihh afif punye pasal ...jadik burnla tiket bas kami.

Okla saya tak dpt nak online lame...kena pergi rumah liza untuk beli corong pam spectra 3 yg die dah tak guna...saya punye tertinggal plak kat rumah MIL...haihh kelam kabut sgt...semalam lepas kenduri tunang adik ipar...kami terus packing utk balik ke KL...takde corong takleh pam la maknanyaa huwaaa!!

mari layan gamba....
hantaran-hantaran yg di buat sendiri oleh makcik dan ida...
rombongan sudah sampai.....dua2 pon cikgu..seswaaii sgt...pastu kampung pon sebelah2 lagi seswaii....Sesi sarung2 cincin...kalau kat terengganu..pelamin wajib ade utk majlis bertunang...tp yg simple jela...

gamba famili....aikk mane baju melayu daddy..haihh kejap je pakai..
superwoman n supermummies!....hehe yg pakai tudung biru gelap tu la onyang afif...sihat lagi tu walaupon umur dah nak menjangkau 100 tahun..

15 comments:

Cikpid said...

hehehhe...wah blk disponsor..okeh laa tu..bw kete sirik lagi sng kot bile ade baby nih..camne Farah handle baby perjalanan jauh..sy mggu lps bw Afieq blk pahang..haa ko..mama die yg mabuk..hahhaha

azzamoro said...

babe ko tak keje ker arini..bile nak ajak aku pi umah liza..huhu

mummy_adam said...

sya last wk dr trg.. 6jam lebih baru sampai kl.. jam gilos.. :(

U-jin said...

sweettnye....pepel pink

Hasliza said...

wah...lainlaa afif skrg..geram aku ngan dia tadi..wafiy pun geram ngan adik afif..duk angkat kaki nak naik atas afif..buat malu mama jer laa wafiy ni..

azza: farah tu emergency jer dtg tadi..segan nak ajk ko dtg umah skrg..bersepah tak hingat..aku tgh packing..tak caya tanya farah..hehehe:)..nanti aku wat housewarming kat senawng aku jemput yer..

~shafini said...

4 jam kb-gombak?? mak haih...bawak 200km/j ka? hahaha

SOHO Mama said...

Wahhh meriahnya nampak majlis tunang..ingatkan nikah :)

I pun baru balik dari t'ganu..baru sampai 2 jam tadi..my husband terus bommmm tido..I decided to settlekan kemas2 baju & skrg layan2 blog sementara semua org still in la la land :)

Farah said...

cikpid:afif kalau dalam kereta tidor je...tak pernah lagi die meragam dlm perjalanan..hahaha mcmmane cikpid leh mabuk?naik cameron ke?

azza:aah aku tak keje...erk bile ek??umah die yg skang die tgh packing2..kite pegi umah baru die sesama la nnt nak?

mummy adam:uishh mmg lagi2 skang ni dieotg tgh giat betulkan jalan..sbb tu kami balik malam..

ujin:hihi feveret kaler..

liza:hahaha kelaka gile budak dua org tu..yg sorg dah ganas..yg sorg lagi baru nak belajar...

fini:lalu bukit besi..tak lalu jalan pantai..die bawak 170km/j ko!aku yg kat sebelah ni kaki asik macam nak tekan brek je...

kak millie:aah sana bertunang siap ade pelamin gitu..ingat cam kawin..

hehe husband kak millie penat sgt la tu drive...husband saya pon smlm balik terus tido ..

Nurhayati said...

sweetnye tunangan orang tu..

mak ai laju giler bawak kete.. mentang2 la kete baru hihihi

wah Afif pun ada onyang ek, sama la ngan Zara, lebih kurang gak usia muda sket tapi dah tak bape kuat kakinya.. tak larat jalan dah.

MeL said...

yela, sejuk dlm bas.shian bb domok kang hehe..besh tu disponsor. fuh! lajunye hubby u bwk keta!

Jiji said...

aku tgk orang kawen neh rasa nak kawen je lagi@!~ best duduk dlm bilik tak buat menda padahal orang kat luar sana sibuk kemain@!~

Farah said...

yati:hihi mmg laju gile di bawaknye..
oh onyang zara pon ade lagi..hehe merasa jugak ade onyang kan budak2 ni :D

mel:aah btul jugak..aircond dalam bas bukan leh di control2..

jiji:aah dok tunggu je pengantin lelaki datang yer..kat luar org kelam kabut hahaha..

mrsharis said...

nampak cam best jer..dh lama tk g kenduri kendara ni..

mummYaeesh said...

wah tunang pun kena pasang pelamin ek?baru tahu..

Farah said...

liya:hehe okla jugak..ni baru bertunang..kawin esok lg meriah.

mummyaeesh:belah2 pantai timur je biasanye ade pelamin time tunang :D

Awards ~~thank you!