Tuesday, July 21, 2009

7 months

isk bosan tul baring dalam stroller ni..baik saya merangkak kluar..
Eh hai!!!.....
lama btul tak update cerita pasal diri saya kan..tu la mama kedekut..asik2 nak update entri die je..syok sendiri hahaha..
saya dah 7 bln 8 hari skang....berat saya plak sudah 8.3 kg!! ha banyak tak? naik sekilo dari bulan lepas...mane tak naiknye..saya makan bubur nasi 3 kali sehari...pastu mama bagi biskut baby bites lagi untuk snek petang....pastu minum susu mama lagi..ha byk kan saya makan...

sedap tau baby bites ni!!

Mama saya kate die dah tak larat nak dukung saya..rase mcm nak patah pinggang..sbb tu apape skang daddy je yang dukung...lgpon mama ckp nnt rosak tudung mama saya makan.. saya dah terer macam2 skill sekarang...

1. Skill bersilat- dgn mama semasa pakai pampers ...tali pinggang itam dah..mama saya mmg mengamuk betul....saya suke bogel la mama berangin sikit hahaha..

2. Skill mengamuk- tahap dewa ni....saya boleh tahan nafas sampai biru2...ha bukan calang2 orang boleh buat ni...


3.Skill mengemas rumah- ckp je mane..semua saya boleh kemaskan..hari tu hampir2 nak masuk dapur..ingat nak tolong mama masak tp mama tak kasik

4.Skill merangkak-baru gear 3....kalau mama umpan dgn barang ke boleh jadi gear 5!

5.Skill memanjat untuk berdiri- yang ni baru seminggu saya belajar...habis rak tv mama saya panjat..sofa pon saya cuba panjat tp asik jatuh..mama atau daddy kalau baring dpn tv mmg takde chance la nak senang lenang..habis saya panjat2 badan diorg hahaha...


6.Skill duduk- yang ni tak berapa pandai lagi.. asik fail je untuk duduk sendiri....


7. Skill bercakap- kalau mama nyanyi twinkle2 little star..saya pandai menyahut dgn ta...ta..taa..ta....


8.Skill merajuk-ha kalau mama lambat bg saya makan mmg saya merajuk..



Ummi saya (bbsitter ) hari2 ngadu kat mama saya ckp saya makin hari makin lasak...yela ummi saya kan anak jantan mestila lasak... oklaa sekian sahaja coretan saya kali ini..

oh ya ade pesanan dari mama saya..
die kate entri sentap auntie azza ari ni takde kaitan ngan ape mama saya tulis semalam tau...auntie azza ngan mama baik2 sahaja ok!

19 comments:

Elyn said...

skill 7 bulan perghhhhh ....... farah u tggu skill 9 bln plak hihih

Cikpid said...

hohoho..bab bersilat ms pki pampers tu kdg2 aku pon naik antu gak..susah tul nk pkikan pampers skang ni..laju jek die nk menerap..

Afieq x pndai mrangkak ag..huhuhu..tapi lasaknye ya amat laa..penat makcik..

nieda said...

skill 7 bulan mcm ni lama2 mama dia boleh kurus..hehe..sama2 berlari dgn anak yer

Hasliza said...

azza mmg sentap betul tu..hehe...semangat yer afif ni..aku plak risau ngan anak jantan aku tu..tak berapa nak makan sangat..skrg umur dah 1 tahun satu bulan..berat baru 8.5kg..camner ni yer??

isabelle said...

selamat menguruskan badan, farah ;)

ehh selalu singgah sini azzamoro dah komen. mana dia?

iedaLUVsham said...

heheheh!! lawak le dah le cute!! besar dah dia 7 bln ;)

mrsharis said...

hehe..nuha yg gegril pun lasak inikan pula afif..
tp yg pasti skng ni nuha paling terer bab MERAJUK & MENGAMUK..huhu..haru

yaya said...

congrat kat anak ko yg dah 7 bulan kerana byk benda dia dah advance!

p!nkerton said...

makin lasak afif ni, bertambah kurus la mama dia kehkeh ;p

Ummi Salsabila said...

huhu.skill 7bulan.mmg dasyat..hihi
happy 7months afif..afif bam2 la.da 8kg!

Shahrul (Nama Sebenar) said...

afif,
wah!
dah makin comel anak angkat uncle ni
(perasan jadi bapa angkat)
hahaha
bulat tu tanda sihat
tapi kena jaga ye afif
banyak tol skills afif
kalah uncle masa kecil dulu
hehehe

Hanz said...

Sangat cute! Muka Afif dah lain sikit since last time Aunty tengok. Tambah encem!

fulltimesinner said...

wakakakaka... pergh hepi 7th month... call tok ma beberapa hari lepas.. duk cite pasal afif mengamuk... dia ckp ni mesti keturunan tuk panglima ting...hahahha... btw tok panglima ting ni kalu tak silap bapak or datuk tok wan... great great great grandfather la rasanya... hahahaha saja je kami melawak... takpe2 seri masa kecik pon ganas gak ... hahahahaha

DaliaLiyana said...

alahai comeyyy nyer..tak lame lagi kalau dah dapt 'kaki'...jenuh la mama dia....:)

Intan said...

Happy 7 months old afif! Wah dah memacam dia leh buat ye...tunggulah bila dia dapek kaki nanti...haa baru tau cam ne tonggang terbalik rumah farah...ekekek

yatie chomeyl said...

dasyat2x..baru 7 bulan dh bjaya master beberapa skill hebat ni..i wonder utk next month apa lagi skill yang akan di tunjukkan heheheheh..cenggini sifu pon kalah ye

mancet said...

seb baik umah ko tak besa farah,sng nk kejar afif,klo takkk kekekke..tak masakle ko gamaknye.main kejar2 satu rumah

Farah said...

elyn:haihh perlu lebih bersedia ni..ape plak la skill yangbkluar nnt yer..

cikpid:aah itulaa afif ni bukan takat menerap silap2 kang sementara nak amik pampers die dah jatuh katil!

nieda:huhu mama die dah cukup kurus dah ni

liza:tgh lasak tu liza..lemak2 sume ilang dah..takpela janji die sihat..maybe boleh try a few food yang blom die makan lg ke..

isabelle:uhuk mama die dah cukup kurus dah ..

ieda:haih mmg mcm2 perangai makin besor ni..

liya:gegirl lagi terer bab majuk2 ni ek

yaya:thanks!

fatih:takmo kurus2 sgt uhuk!

shahrul:haih muda2 dah jadik bapak yer hahaha

hanz:muka anak bujang hahaha

poklong:huwaaaaa...leh pengsan ngan perangai suka tahan nafas die tu!tu la ma pon ckp gak ari tu hahaha..huh dah ikut pangai sape kah lagi kalau bukan daddy die!

dalia:uhuk itula pasal!btw,...salam kenal!thanks for droppin by.

intan:huwaa..skang pon rumah dah mcm tongkang pecah!

yati:hahaha takpe yati ..ur turn tak lama lagi tu..

mancet:aku mmg saje carik umah kecik hahaha perabot pon tak byk..lapang la die nak merangkak sana sini.

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFarah,
bapa angkat tak salahkan
muda ke?
dah masuk 20tahun la.
hehehe.

Awards ~~thank you!