Wednesday, August 26, 2009

8 month already!

Afif dah 8 bln 2 minggu hehe..lambat plak saya update milestone die kali ni...payah btul nak amik gamba budak kecik ni skang..dah makin lasak..suruh pandang kamera pon taknak..eleeh eksyen la kunun..

Berat afif maintan 8kg...turun sikit sebenarnya akibat lasak...

Perkembangan afif yang terbaru:


dah boleh berdiri sebelah tangan pegang sofa ke badan mama ke meja ke..

Merangkak dengan sangat laju sampai kadang2 tak sempat nak brek..terlanggar plak kaki mama..atau kaki meja..dah terhantuk plak..

Still lagi fully BF di tambah dengan bubur nasi 3 kali sehari..feveret bubur nasi+pear+kurma ha kejap je die abiskan..

Kalau saya tgh sibok layan blog die akan setia menepek di tepi saya..tarik rambut la tepuk badan laa..nak soh orang layan die la tu.tak pandai duduk dgn btul tapi dah boleh bersimpuh ...cam kite duduk antara sujud tu..

Bile denga je music atau lagu..mesti goyang2 badan..haha comel je..

Dah pandai marah bile ambik barang yang tgh die pegang..

Bila bacakan buku..concentrate..bila mama die tutup buku tu marah plak...nak mintak baca lagi la tu..

Gigi belom tumbuh lagi tapi air liur menjejeh-jejeh mcm boleh tadah dah hahaha..

Makin manja dan mengada bile kena tinggal...pantang nampak mama die pakai tudung mulala buat drama air mata..

hahaha mmg sgt bes ade anak ni..td baca blog azza ckp kawan die dah 7 thn kawin tp taknak anak..bagi saya anak ni bukan sahaja rezeki tapi juga penambah seri rumah tangga...husband saya pon ckp bila balik rumah je tgk anak mmg hilang penat...

okla tak dpt nak bebel lame2..budak kecik sorg ni dah ajak tido..saya dpt mc ari ni..tiba2 mase kat opis kena gelegata..tp tangan je badan tak kena plak..ntah ape saya pegang ntah...

17 comments:

Lady of Leisure said...

bestnya ada baby, hari2 boleh tengok perkembangan baby..

semoga ifif membesar dgn sihat..

:)

UmmiKhayra said...

Happy 8 months afif... Dah besar la dia... Dah pandai buat macam2... :)

sya said...

hmm, seronok juga ada blog kan..
boleh tulis milestone baby..
nanti2 bila baca semula, boleh buat sengih2.. :P

Nurhayati said...

Happy 8mos Afif..
wah dah leh diri dah ek.. eksyen ye.. pegang sebelah je.. hihi cute je..

Jiey^Mien said...

comelnya afif..
dah laju dah merangkak..
bila la turn ian nih..
afif doa2 utk ian yea.. =)

isabelle said...

sekejap je dia dah besar kan?
mesti farah terbayang2 lagi masa 1st day he was born.

skrg dah byk keletah. tunggu la x lama lg.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kena gelegata, petua mak saya sapu dengan air garam..org kg aku panggil lapar garam :)

NisS^ImmEr said...

cepatnye afif membesar, lg 4 bulan dah nak sambut besday!

Dayah said...

wah..dah besar hensem boy ni.....nanti bila dpt kaki, tau la ibu nye..heheh

U-jin said...

wah sonok tgk baby grow...mcm dah dia pandai kan

MeL said...

happy 8months old afif! da besar makin encem la dia..kejap je rs da besar kn farah :)

azzamoro said...

wah cepat jerk. lepas ni boleh main gelongsor dgn airyll.. hihi

Farah said...

lady:saya doakan awak cepat dpt baby k!

UK:thanks!

sya:hahaha btui2 mmg sonok ade blog!

yati:haha leh diri dah..bile ntah nak pandai jalan plak..

jiey:ok auntie! mama pon doa sama :D

isabelle:aah mmg pon..dulu kecik 2 tapak tangan je..

eliss:huhu gatal gile kan?

niss:haah jgn lupe pos adiah k auntie niss!

dayah:itulaa harus ku beli tali nak ikat kaki die ni hahaha

u-jin:haah akak lagila anak dah ramai..lagi sonok!

Mel:aah kejap je..mika pon sama :D


azza:haah tak saba sgt nak tgk die lari2 main ngan airyll

Hasliza said...

alahai..comelnya afif ni..dah melasak yer..kejap jer dah 8 bulan..tak lama lagi setahun plak..sedar tak sedar dah boleh jalan n lari2..

mummy_adam said...

happy 8mths old afif!!
dah laju ek.. kena pandai break plak lepas nie..kalau x sume afif sondol nnt ;)

Cikpid said...

hehehhee...pandai Afif bile baca buku diam..kalo Afieq..die pulak sibuk nk pegang buku tu..lps tu masuk mulut..huhuhu

Intan said...

Yup setuju sgt anak nie mmg "penyeri" dlm rumahtangga! Serius kalo takde anak rasa mcm kosong je...walaupon masa hidup berdua dulu seronok jugak but bila ada anak nie "lain" dah perasaan seronok tu coz it's getting better ;)

To afif dear, happy 8 months old!

Awards ~~thank you!