Tuesday, August 25, 2009

Afif's first book!

Haiii...tgk saya dah pandai baca buku!!

Buku ni mama baru je beli untuk afif ok...daddy cakap afif kecik lagi laa nak baca buku..tapi mama degil nak beli jugak sebab die kate early education is very important between age 0-12 years..

Walaupon buku ni kadang2 saya masukkan dalam mulut...tapi die tak merbahaya sbb bucunye tak tajam dan saiznye yg kecik sesuai untuk tangan saya...

Malam2 sementara nak tunggu daddy balik..mama akan tunjukkan afif picture dalam buku2 ni..bes ok..mama siap buat bunyik2 lagi..kalau bunyi kucing macam ni miawww...kalau bunyi anjing plak wof!wof!

kawan2 nak jugak ke? meh la pergi site ni.. The 13 Mini Bookstore ...semua buku-buku yang jual kat situ bes bes...tengok mama saya beli satu set buku My First Word dan Magnetic Jungle Number....yang buku lagi satu tu siap ade magnet..boleh la saya main ngan mama nanti..
Jangan risau kawan2...buku2 ni semuanya tak mahal pon..tak caya pergila jenguk The 13 Mini Bookstore ....mama cakap dia pon bukannya mampu nak beli buku mahal2 mcm set buku grolier(kalau dapat memang sangat bes!) untuk saya tapi mama cakap takpela start jela dgn yang kita mampu dulu sikit-sikit..lama2 nanti banyakla buku afif..

okla..nanti saya update pasal milestone saya yang 8 bln plak ek..sekarang ni bizi skit... sedang gigih membaca buku...tata~~

22 comments:

atulhani said...

bagus, tanamkan minat sukakan buku kat anak-anak macam yang kakak saya buat. bila budak2 tu dah besar sikit, dia tak sibukkan toys sgt malah pergi ambil buku dan sibuk suruh kita bacakan.. good effort! best of luck.

Hanz said...

Bagus Afif! Nanti rajin2 baca buku, cepat pandai baca, lagi banyak Mama Afif belikan..

Mama Afif jangan lupa bacakan buku kat Afif hari2 tau! :>

Lady of Leisure said...

bagus nya farah.. biasanya umur mcm afif ni depa dah leh respon bila kita ajar membaca atau tunjuk gambar2 kan..
flash card pun ok jugak..

The 13 Mini Bookstore said...

10 stars utk mama farah!Mulakan drpd sekarang...;) nnt seronok tau bila afif sudah pandai sebut new words :D happy reading little afif ;)TQ farah :)

hot mama said...

gud...am mmg dah belikan syira buku since die 3-4 bulan... nak beli grolier mahal sangat...nntla dulu..just introduce dengan buku je dulu... so far dia mmg sangat suka buku...cd am beli jugak tp jarang pasang sbb xnak mata rosak mcm am huhu... so simpan je dulu..kdg2 je bukak...tp lam keta mmg bukak cd lagu2 barney

Jiji said...

Anis sekarang baca Betty and Veronica@!~

Nanti dah besar ajar baca komik jepun pulak...

Salah asuhan dah anak aku neh :P

mummy_adam said...

huhu... afif dah pandai baca buku.. good boy :)mama afif pun rajin..hehe

isabelle said...

wah..rajinnye afif makan buku. ehh...baca buku.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

saya pun suka baca buku2..kalo saya tak suka buku, saya suka koyak..dulu kecik2 suka geget.skang dah big gal :)

xoxo,
Nuha

senioritasara said...

bagus afif...rajin2 membaca.me pon start from now...checkout this blog www.geniusbabyonboard.blogspot.com.suka her ideas on educating babies...kisses to afif

Cikpid said...

my first word tu Afieq pon ade..org bagi adiah..

kaedahnye yg baca buku tu adalah gigi Afieq..hahahha..sbb asyik masuk mulut jek

MeL said...

bagusnye afif suke baca buku..nnti da pandai tau hehe..mika smpai skg suka buku peekaboo tu. yg lain2 xbp lyn sgt :P

yatie chomeyl said...

rajin afif baca buku...nanti dah pandai baca buku, leh bacakan untuk baby SN pulak :)

Drama Mama said...

wah good good kecik2 dah baca buku.

farah i beli irfan's books kat mph or borders ja. slalu borders ada clearance so sometimes pop-out book yang mahal pun u can get it very cheap. besttttt!

azzamoro said...

nasib baik kite tak terbeli set buku yang harga 2 ribu tuh kan..akeke

siap dapat free rak buku tu..

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFarah,
kelakar tengok gelagat afif.
suka beno ye dia gigit apa yg dipegang.
anyway.
pendedahan awal yg baik.
lagi baik kan.
akak dengarkan dia alunan merdu bacaan Al-Quran.
inshaAllah. dia akan menjadi anak yg soleh.
aminnn.
:)

Watie Aziz said...

alahai comeynya afif baca buku tuh!! bagus yang ..start dari awal...paham tak paham lain cerita ..but believe me ..dorang paham tau .. nak cakap jer takk reti ..kang kalau dia cakap ko plak terkejut beruk kan! wakkakaa..

suka tgk dia mamam2 buku tuh..hehee

Mommy Lyna said...

Afif gigit supaya cepat semua masuk dalam jadi darah daging :D

Bravo Afif!

Intan said...

Selamat membaca ye afif! Tekun nampak....gud boy :)

Jiey^Mien said...

baca rajin2 afif.. pasnih nak exam plak.. =)

fizamior said...

rajinnye afif baca buku...baca rajin2 pasni dah pandai mama belikan byk lagi buku & toys sbb mama dh naik gaji...hehehehe... *wink2!!!

Farah said...

atul:baguih nye anak2 buah ko..carik buku dulu bkn toys..

hanz:hehe mesti2 mama afif pon kena rajin bacakan jugak :D

lady:haah flash card pon ade yg dalam pc punye :D

ashik:hahaha byknye stars tu...nnt aku nak beli buku lg untuk adik aku plak..bg diskaun tau!

am:good la u..dah start awal2 lg hehe..saya baru je nak start ni hehe

jiji:woh!anis nnt belajar baca manga ke?? haha cool!

ena:hahaha baru start la belom pandai lagi..

isabelle:hahaha mmg rajin makan buku..

nuha:haha buku ni sengaja mama beli yg keras2 jadi afif tak boleh koyakkan..*sedey*

sara:i pon tgk gak blog tu..mmg byk tips2 menarik kan?

cikpid:hahaha kaedah tu pon afif guna pakai jugak..

yatie:baby SN,jomla membaca bersama2 :d

baizurah:ooo kalu camtu bolehla pi borders n mph plak pasni

Shahrul:hahaha mmg begitula hajatnye..selalu baca yassin/Alquran sambil riba kan afif..

Watie:ur my inspiration hahaha..

lyna:hahaha oo macam tu lg cepat pandai!

Intan:buat2 tekun je tu :P

Jiey:ahahha exam bile ek?

fiza:hahhaa abisla duit aku asik beli brg die je..

Awards ~~thank you!