Friday, August 28, 2009

Positif H1N1!!!

Alamak kat opis ni dah ade sorg staff yang positif H1N1....walaupon die floor lain tapi hari Rabu lepas saya ade terserempak dan berborak2 dgn die di klinik!! Ok sebagai langkah berjaga2..semua orang dalam opis saya dah pakai mask..ha baru nak pakai...tau takut...hehe termasukla saya sekali..
Ok saya pon tak tahu apesal mereka happy sangat pakai mask hahaha...

25 comments:

Lady of Leisure said...

huhu.. ingatkan H1N1 ni dah nak lenyap..
ni yg takut nak ke mana2 ni..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

ish risau..la kan..

iedaLUVsham said...

aiyakk!!! takut la farah!! take care! ;)

Hanz said...

terkini! Bunga lawang adalah antara alternatif untuk mengelakkan H1N.

Masak bubuh bunga lawang atau rebus buat minum.

Jaga diri tau, Farah! Me being informed sekolah kat area kota damansara dah ader budak kena kuarantin..dekat jer ngan kita ni...

Nur said...

farah..nk t'gelak i tgk gambo collleague tuh. tp takut jugak kan?take care...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mask woman in action :)

MeL said...

seriaunye! kt ofis husband i pn da ada yg kena ni..i strictly srh dia pakai mask all the time hehe..bahaya tu!

Fid said...

kalau akif dia mmg happy pakai mask le ni sbb 'macam doktor'
diakan nak jadi doktor tersohor.....hehhee
senang kerjaku

bunga lawangkan utk tamilflu tu kan...tapi ritu kata tak bape ok...ntah depa nih

Jiey^Mien said...

depa ni happy sbb tau nk masuk blog.. :P

azzamoro said...

isk... takutnyer. opis aku lom ade lg sebab every day nak masuk opis kitorg ade screening test. org yg nmpk cam ade possibility disuruh balik. takut gak ah..

Watie Aziz said...

hadoi...takutnya i ...nak rya pun takder mood cam nih!!

mummy_adam said...

my office pun ada tp sbb tgh dok bercuti kat umah, so xrisau.. hehe

NisS^ImmEr said...

tajuk tu buat saspen je

Hasliza said...

H1N1 ni mmg takleh pandang ringan..dahlaa raya ni ramai org akan travel..virus ni mungkin akan lebih cepat tersebar..so sesama laa kita beringat yer..
p/s:aku makin takder mood nak shopping raya

miela77 said...

Salam kenal..Farah, k.iela just nak share info..Meh kita cuba UK Antivirus Formula Bio-Herbal, formula yang dirumus oleh Dr. Wan Mahani Serologist/Clinical Research Development yang 100% suci dan asli…ia mampu mencegah dari H1N1…Botol kecil 5ml hanya RM20 termasuk pos dan Botol Besar 100ml hanya RM150 termasuk pos.. siap ada lab test no (Lab Testing No: QD2363-1 - Dijamin Suci) kalau sapa2 x percaya..
Tolong hebahkan pada sesiapa… lebih baik kita utamakan produk keluaran bumiputera yang terbukti halal dan suci.. Saya dah try pada keluarga..membantu meredakan masalah pernafasan. Produk nie paling serasi dgn baby..boleh refer blog saya..dan ada testimoni..Kalau demam, selsema, sakit tekak, batuk.. dah g klinik tapi x hilang gak..boleh cuba..insyaallah dengan izin Allah S.W.T.
Kalau minat klik pada http://miela77.blogspot.com
atau email pertanyaan pada Miela.77@gmail.com

Ikan pekasam Tasik Raban RM30 (5 bungkus termasuk pos) .. order di Miela.77@gmail.com

fizamior said...

wahhh!!! farah ko patut buat contest "cuba teka yg mane 1 adalah saya..."
hehehehe...

sekian, terima kasih...

mamibizi said...

aritu bc dlm paper expected puluh ribu rakyat malaysia kena h1n1 nih.. ngeri je... tapi kat kedah ni kesedaran orang rendah skit.. aritu g hospital, nengok yg batuk² nk terkeluar anak tekak pun relax je tak pakai mask.. bayangkan kalo dia tu pembawak? naya je...

Dayah said...

take care Farah..kitorg dah pakai mask secara beramai-ramai2 last week. this week cool kejap..heheh

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFarah,
sekadar ingin berkongsi ilmu.
pemakaian mask tu hanyalah hebohan sesetengah pihak untuk mengaut keuntungan.
virus adalah mikroorganisma buatan yang sangat mikro/mini. even kulit manusia boleh ditembusi apatah lagi mask.
untuk elak selsema babi ni.
tak perlu pun pakai mask ni.
(nonsense je)
actually kena boost immune system badan.
consume a lot of VITAMIN C.
saya dahulu suspected selsema babi.
lepas makan supplemen vitamin C,
alhamdulillah. dengan Izin Allah.
saya bebas selsema babi.

sila rujuk link 'konspirasi dajjal' di blog saya 'mesti baca!'
dalamnya ada maklumat yang lebih mendalam berkenaan isu selsema babi ni.

p/s: terpulang pada akak percaya atau tidak. saya sekadar mahu berkongsi ilmu. wauAllahhualam.

Elyn said...

farah..... even u dh pakai mask jangan lupe basuh tangan everytime nk pegang afif ek. pastu mkn byk2 vitamin C ...... muah tuk afif!!

Intan said...

Sabar jelah ngan tajuk farah nie...risau dah nie, ingatkan farah "positive".

Alhamdulillah bukan. Tapi just be careful kay dear :)

P/s: Memang lah mcm ramai cakap mood raya sudah merundummmm :(

Farah said...

lady:isk makin terukla skang ni..

yana:aah mmg risau..

ieda:thanks dear!

hanz:erk masak kari la hari2 camni..

nur:ahaha itula..sonok plak depa tu..

eliss:action kamen! hahaha

Mel:haa itula dah ade yg kena baru nak pakai mask mcm kami ni..takut!

kak fid:bagus2 mak pak die..

Farah said...

jiey:haha saya pon rase begitu juga..

azza:aah opis aku dah ade screening test..

watie:aah..camne nak sopping raya ni.

ena:bessnye bercuti!

niss:ekeke jgn marah!

liza:aku ade mood tp takutla..

miela:thanks for the info!

fiza:bagus cadangan tu!

mamabizi:erk kalau kl tgk cam ramai yg pakai mask ke mana2..

dayah:thanks!

shahrul:mmg skang tgh pulun vitamin c je..nasib baik sedap.

elyn:thanks for sharing..u take care too!

intan:haah raya tahun ni mcm tak berapa nak meriah la kot.

mummYaeesh said...

ee takutnye!uols ada contact tak dgn dia..uols pun kena kuarantin mcm ni..woohoo

smlm kuar pun weols satu family pakai!

dayah said...

farah dlm gambar tu sape eh nama dia...rupanya mcm ku kenal...tp takot silap org

Awards ~~thank you!