Tuesday, September 29, 2009

Uniknya Open house famili Mat Aros

Mat Aros tu nama arwah atuk saya...memang tiap2 tahun famili belah abah akan organize satu open house besar2an untuk sanak saudara dan kenalan terdekat..kali ni lokasi di rumah pak anjang saya.... dalam famili abah pula ade 11 adik beradik...64 orang cucu dan 7 orang cicit...jadi lebih senang buat konsep pot luck...satu famili bawak satu jenis makanan...jadi banyakla makanannya..sampai terlebih2 pula..

kambing panggang yang lazat!mak dan adik sayamakcik2 dan yang baju merah tu pak usu saya

aktiviti wajib yang mesti ada dalam open house kami ni...ialah pertandingan karaoke! hahaha jangan main2 siap ade juri yang tak bertauliah tu..
set karaoke yang lengkap dari famili pakteh
peserta2 karaoke warga emas...
pak uda menunjukkan bakat terpendam..

saya ngan husband pon tak ketinggalan...layankan jugak....rase mcm peserta AF plak sebab ade beg besar kat tepi tu hahaha..sebenarnya beg tu penuh ngan mercun..tokeynya ialah pak usu saya...
hahaha sebab anak bujang dah tido la mama ngan daddy dapat berkaraoke
ya ni dia pemenang untuk peserta dewasa..abah saya!!

keluarga belah abah saya memang sangat besar..kalau kami berkonvoi ramai2 untuk beraya sampai 8-10 biji kereta..memang tuan rumah pon takut hahaha..dahla masing2 suara mcm petir..gelak plak kuat2..kadang2 konpius sape tuan rumah sape tetamu plak ni..

17 comments:

iedaLUVsham said...

hahhaha!!! betul2 cam AF tuh, mmg meriah nampak! ;)

yaya said...

kambing panggang, karaoke memang dahsyat open house nih.... enjoy bila ade event cenggini..

Elyn said...

hahaha AF betui tu siap berbag bagai.... farah u all nyanyi lagu apa tu?? wink wink

MeL said...

meriahnye! sure seronok ramai2 cmni kn..

mrsharis said...

haha..hang punya ayat2 kt perenggan last tu best la farah..sbb family kitorg belah mak & bapa pun ramai gak..kalau kenduri tu rasa tkyah panggil org pun tkpe..baru family kitorg dah tk muat rumah... :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wahh..syoknya siap ada karaoke gituh :)
dah lama family aku tak kumpul ramai2 sejak atok nenek dah tadak ni :(

family belah abah aku 10 orang semuanya..

lin said...

farahnye family cm family belah husabnd sya jer..samala suke gelak kuat2..pastu perabis kuih raya rumah org..plak tu sume gegile/sengal..huhuh..gi beraya konvoi cm rombongan pengantin..klu gi rumah kecik tu,ada yg takley masuk.kene dok luar..ahaha...saba je la..

azuan said...

macam kuarga aku jugak la ni..
kalu g berya rumah orang tue memang dah jad rumah sendiri..
siap g dapur buat air sendiri lagi.huhu

Hanz said...

my family dah lama tak buat barbecue cenggini...sedih lak bila tengok gambar sronok2 tu..

isabelle said...

real sungguh part yg ada luggage tu.hahaha.
sapa yg terkeluar dr akademi mlm tuh?
kweng kweng kwenggg

Cikpid said...

wah wah..tgk tuan blog ni..siap terpejam2 mata nyanyi tu..feel abis..tarik lagu ape tu>??

Drama Mama said...

wahhhh...farah karaoke sakan, kalau suh i karaoke mesti hujan turun hahaha

meriah eh the gathering, ramai betul cucu dan cicitnya

Drama Mama said...
This comment has been removed by the author.
Lady of Leisure said...

hahaha.. suka entri ni esp part gelak cam petir tu hehehe..
best la keluarga besar ni farah.. meriah...

Farah said...

ieda:hahaha bile AF8 nak start ujibakat ni??

yaya:hahaha mmg enjoy!

elyn:kami nyanyi lagu dua insan you!

mel:seronok mel!

liya:keh keh keh sama la kite ek..

eliss:kami pon takde dah atok nenek..tp setahun sekali ni la dpt kumpul ramai2 camni sekaligus

lin:hahaha aah mmg sebijik la tu..mmg sian la tuan umah tu..tahun ni sebab terlebih ramai..jadi yang tua je masuk salam dan bagi duit raya

azuan:hahaha..buat air sendiri mmg bagus sgt tu

isabelle:haha macam kami je..semuanye off key!

cikpid:feel mesti ade walaupon suara mcm katak hahaha lagu duan insan you!

baizurah:hahaha keluarga besor la katakan

lady:mmg meriah tapi kalau gaduh pening gak pale hahaha

mummy_adam said...

wah.. beshnyer, meriah :)

iEfa said...

best giler family besar bergather2...sporting lak tuh ;-)

Awards ~~thank you!