Tuesday, October 27, 2009

Multitasking

saya rasa kan orang perempuan ni memang sangat pakar kalau buat multitasking kan?? sape setuju? sila angkat tangan! hahaha..

saya sekarang sedang training....yer training lagi..bosan sungguh tp sebab nak certificate gigih la jugak pergi..dahla 2 hari lak tu..

tapi sambil2 training saya buat jugak kerja opis..email berderet2 nak kena reply..pepagi bos dah jerit kat email suruh hantar quotation customer request cepat2..haih..ingat saya ni robot ke!dahla item nye banyak..kalau 1 bijik server je ke takpe gak!
pic source

sambil2 dengar trainer tu merepek..sambil2 tu buat quotation...balas email..semak senarai barang2 untuk tender yang nak kena submit esok....requirement fullfill ke tak... arghh pening otak makcik ni!

kalau kat umah plak..sambil jaga anak..sambil masak...sambil tu jugak cuci baju dan basuh pinggan mangkuk..

pic source
hahaha memang orang perempuan leh multitasking dengan jayanye kan!

husband saya soh saya bersenam di rumah sambil jaga anak macam ni....die kate takde alasan untuk tak exercise (yela saya bg alasan afif nak dukung la susahla nak exercise hahaha)...boleh ke? takpe2 kite cuba dulu..kalau berjaya nnt saya update k!

p/s:hahahahaha..mokcik lupaaa...terpublish plak entri tgh malam td..tgh2 taip tertido la plak...pastu pagi ni tak sempat nak sambung dan lupe nak taip ape..

13 comments:

Lady of Leisure said...

lady tak berapa pandai la multitasking ni..
nasib baik lady housewife, leh buat satu persatu...hihi..

Elyn said...

slalu kat umah je multitasking tp kat ofc pun slalu gak kene cam ni!!

Cikpid said...

yup2 pompuan mmg pandai multitasking..

x kira laa kat umah or kat opis..hahaha..we rock!!

iEfa said...

wanitaa mmg superb ;-) uishhh kang tambah koding kang sonam cemtuh :D

mummy_adam said...

mmg pompuan terrer bab2 nie... cayalah!!

isabelle said...

i tabik la dgn u, farah.
i mmg haram nak exercise.
masak pun, kalo myhubby nmpk i x penat, baru dia suruh.
keje kat ofis...skrg baru nak all out. haha

azzamoro said...

sebab tu la aku penat nak mampus hari2. malam terus flat. semua multitasking non stop..huhuh

Hasliza said...

pompuan bab multistaking mmg hebat..sampai mmg letih betul bila memalam..aku rasa kalau tak multitasking..mmg tak siap keja..contohnya mcm aku..masa wafiy dah tido barulaa dapat buat keja umah..kalau buat satu2 keja..jawabnya tak siaplaa..so masa basuh baju..time tu laa kemas umah..menyapu n mop..n sambil tunggu ikan digoreng,boleh sidai baju...hehe..

Farah said...

lady:keh keh..takpe lady..skang leh pelan2 lagi..

elyn:huhu sama laa

cikpid:we mmg rock!

iefa:keh keh..sonam bagi bontot mantap

ena:keh keh..ena pon sama!

isabelle:isk i exercise utk fit je bkn utk kurus..masak tu sebab malas nak kuar bawak afif..tp weekend tak masak hehe

azza:huhu aku paham

liza:mmg..time anak tido tula semuanye nak di buat..

Little Mama™ said...

farah, sesungguhnya perempuan adalah super duper power ranger..ha..ha

Nurhayati said...

ya betullll, saya jugak seorang yang multitasking. ;)

d.a.m.i.q.u.l.a said...

itula,org pompuan ni sume keje leh buat.tapi kalo lelaki disuruh buat byk keje sekaligus,mesti kelam kabut

yatie chomeyl said...

btul2x..org laki xleh wat kije 10 in 1 macam wanita ehehe

Awards ~~thank you!