Thursday, October 29, 2009

Mulut macam sial!

Hahahaha..ok jangan gelabah..saya tak marah orang lain...saya bercakap mengenai diri saya sendiri..

Frankly...sesiapa yang kenal saya dari skolah memang tahu mulut saya macam mana sebenarnye..haha memang mcm sial!

nak tau mcm sial tu macam mane?

saya pernah sound direct sorang budak pompuan kat skolah saya yg suka jalan tertonggek2 buat saya sakit mata menengoknye (saya pelik dah aa skolah pompuan yg jalan tertonggek2 tu nak tunjuk kat sape?)....

"eh apesal ko jalan mcm tu aa? ko takleh jalan elok2 ke?"


ha kejam tak saya...teruk kan! mmg macam sial je mulut ni..sian budak tu..pas saya sound die terus buat muka cebik dan blah..saya plak buat muka selamba je..

tapi saya mmg takleh tahan laa..kalau saya nampak bende yg buat saya sakit mata kan.... saya akan sound direct je..lagi satu saya ni sincere...saya tak reti nak bermuka2..kalau buruk burukla..kalau cantik..cantikla..kalau perkara tu salah..salah la!

mase saya skolah kat mrsm dulu pon sama...mulut masih lagi macam sial..mmg pernah bergaduh sampai nak kena tampar dengan budak lelaki and pernah ade budak lelaki dalam kelas saya nak baling saya ngan kerusi plastik tp saya sempat jerkah dulu hahaha...walaupon dalam hati cuak gile...tp mulut saya masih menjawab ape yg budak tu cakap ...siap saya gertak lagi "kalau berani tampar ah! hahaha ko dayus aa kalau ko tampar aku! " ...mungkin sebab dulu badan saya besar macam godzilla jadi saya ade sedikit berani..tu semua sebab kes salah paham...tak pasal2 saya plak yg kena..

ok azza, liza korg ingat kan kes tu?

Tp alhamdulillah..copy dari entry dilla..

kejayaan sebenar ialah bilamana kita perbaiki diri kita setiap hari...

yer saya memang berjaya baiki diri saya dalam bab ni..

Bila dah makin dewasa ecehh taknak ngaku tua hahaha..mulut saya dah ade insurans la sikit...setiap kali nak buka mulut..kena pk dulu..hati orang kena jaga..jangan cakap besar dan cakap berlapik2 la sikit...kalau tak perlu tak payah cakap!diam lagi bagus!

sama jugak macam dalam dunia blog...kadang2 bila bloghop lalu terjumpa blogger2 yang menayangkan baju/barang mereka yang sakit mata saya menengoknye sebab dah memang terang2 buruk dan tak sesuai dengan bentuk badan tapi saya pelik apesal ade org puji melangit jugak ahahaha terus saya tutup blog tu sebab saye taknak nnt tangan saya laju je nak taip yg bukan2 hahahaha..ok boleh paham maksud saya di sini?

ok jangan salah paham yer..saya tak pernah lagi meninggalkan komen sebagai anon di mane2 blog ek...dan kalau blog tu saya tak suka saya takkan add dalam list saya ok!

26 comments:

Aida Narina said...

Sesi terus terang ni :).
I ada juga kawan yang "terusterang" cam u, it's just that she will do it differently. Suara die lembut gila pijak tikus tak mati, tapi memang cakap lepas (masa MRSM). Eyh btw u MRSM mana dulu? But, she have a permanent place in my heart. Itu perangai dia, tapi dengan close friends, she remains the sincerity, and at the same time, tried to have a good relationship. Mmg sayang ah orang camtu :p. Tapi apa2 pun, it'll be something for you to remember abt the past. Tak syiok la kalau xde benda happening kan?

SOHO Mama said...

Ye lah, u mrsm mana dulu..? Tapi I ni super-senior kat ha ha...
I pun (with my friends) di chop sbg geng mafia masa kat mrsm dulu. Gaduh2 tu memang la ada..haihhh..tapi dalam pada tu peminat pun ramai *perasan perasan*

Ann said...

huhuhu farah...gerun mula² baca n3 nih then pas baca separuh nak gelak pong ada then sampai penghujung baru dpt tangkap..almaklumlah otak ann ni cam berukband kat umah ni gak ler...kdg² lombap...hehehhe..

Lady of Leisure said...

amboi ganas gak u ni ek farah...hihihih... part budak laki nak baling kerusi plastik kat u tu kan, isk masa i skolah dulu adak gak budak bangang cam nih nak pukul i, mmg tak macho la laki pukul pompuan..
kan farah kan..

Farah said...

aida:hihi part suara lembut yg plg power tu..tp pedaaas je ayat die ek..i dulu mrsm kuala terengganu spm 99..u mrsm mane?

kak millie:waaahh kak millie mrsm mane? hehe siap ade geng mafia..ni selalu buli jr tak ni?? haihh mesti la ramai peminat..anak 4 pon maintain lagi!

Ann:hahaha jgnla gerun baca blog ni lg ek..takpe2 umah i pon berukband slow gile..sabojela

Cikpid said...

hahaha...

aku suke jek ngan sikap terus terang ko..

aku pon mulut boleh tahan..tapi dh tua2 ni (cececece..) rs dh x brape nk melazer..melazer ngan kwn2 rpt jeklaa..sbb diorang dh tau kita camne..

mamaAdam said...

Bestnye dapat lazer2, tapi kt x berapa nak brani laa, walhal sumpah berbakul2 (dlm ati jer la..)

Tp org mulut sial camni lah yg lg best kt nak bkawan, especially kalo dia dipihak kt..hikhik..

mrsharis said...

lu buat wa saspen la farah..haha

Betul la kan, daripada bercakap benda yang mpboleh menyingung perasaan org baik diam jer..

Farah said...

lady:hehe mulut je ganazz..hati baik sebenarnye..aah apela nak pukul pompuan

cikpid:hahha aku tau ko mmg satu kapal mcm aku jugak!

mama adam:hihi sapa tahan oklaa..

liya:btui2..tula bila dah makin tua ni slow la sikit..

Dayah said...

Farah...insurans brp byk beli..hehehe..biasalah zaman remaja, darah muda..naik darah pun senang..mulut pun jadi ringan...

Drama Mama said...

hoho i ada kawan camni and she's my best friend. tapi tak penah lak nak ambik hati sebab tau niat dia baik haha. tapi kalau orang yang baru nak kenal dia memang bengang sikit la ngn dia huhu

Intan said...

Ho ho ho...ingat mulut saper tadik :)

Tak sangka ye farah dolu kala, sgt ganazzz siap ada "kes" lagi ek ngan budak laki...ekeke :)

Kalo ingat balik mesti rasa kelakar pon ada..he he

senioritasara said...

ganas plus kelakar farah ni...org yg honest lg baik dari org kutuk belakang kan...mmg pedih tapi in the end..u understand daripada depan sgtlah baik tiba2 blkg punyelah dia benci kita kan...benci org mcm tuh

azzamoro said...

weyhhhhhh aku tak ingtla ko gaduh ngan sape wey dalam kelas..

lalat ker aki? aku lupela. cepat betul hilang ingtan. tapi mulut ko dulu mmg takde insurance sikit. akeke.. but rasenyer aku tak pernah kene laser kot. ker pernah.. ala apsal aku lupe semua benda kat maktab ni..huhu

reena said...

Hi,

found ur blog while bloghoping.

Sama laa..mulut i pun x dak insurans. kdg mcm sial jugak. Masa sekolah rendah siap dpt 'award' mulut paling laser. I dulu gangster paradise jugak. Mulut laser buli budak laki sampai dia nangis. Tapi i sampai skang masih laser. In real life, klu rasa nak sound, sound je. In blog world plak, kalau x puas hati or rasa annoying, tulis kat blog sendiri. Nasiblah klu sesapa terasa. Huhu.

~ As ~ said...

laki aku 100% mulut takde insurans, tak cover...ahahaha...
mak ni pl baik nyah...ahahahaha

lin said...

sya nye tabiat buruk..'baran'..susahnye la nk ilang sampai skrg..tapi time pregnant dlu tak reti lak nk marah2...huhu

Nurhayati said...

farahhhh, adakah barang/pakaian aku ada buruk pada pandangan ko.. seyes jujur ni.. kot la kan.. tak cantikk nak la tau..nak gak perbaiki diri jua.. huhuhu

tapi kan, itu la dunia blog kan.. =)

iEfa said...

akak ni wek tekojuit jek..hihih nwey okey per berterus terang..laie pon zmn sekolah kan bru membesar...manners tgh develop.. :D

Elyn said...

aii igt aii je mulut cam sial rupenyer ade plak org ngaku sekapal ekekeke. teringat dulu gaduh ngan budak lelaki yang kuar pisau..... bile igt2 perghhh berani sial haku gegeeg

Hanz said...

Hi hi hi...orang kata bila orang tu mulut laser hati dia baik & telus..lagi bahaya mulut ramah manis kalahkan madu tapi hati busuk!Masa skolah dulu, me ada member macam u ni..kiranyer, me berlindung bawah dia..kah,kah..we all memnag selmaba..zaman muda2 dulu ngan jeans t-shirt & act boyish..x feminin langsung, cumer me ni jer kontrol2 sikit coz dia sorang dah cukup havoc! tapi serius hati dia baik & suka menolong & tak lokek..

Hasliza said...

serius aku tak tau langsung pasal ko gaduh ngan budak kelas ko..farah yg aku kenal dulu..lemah lembut..baik hati...hahahhhaa....aku teringat satu kish..ko ingat tak yg junior kita bising sebab ada katak dlm almari dia..diorg duk menjerit nk buang..aku masa tu tengah nak tido..aku dengar suara ko satu dorm duk menyumpah sapalaa yg wat dajal n mcmlaa ko ckp..hahaha...aku laa yg buat dajal tu..azza tau gak..last2 sebab tak tahan semua duk menjerit sebab takleh buang katak tu..aku gak yg pg buang sebab ganggu aku nak tido..hehe

isabelle said...

ya..betul tu.
“ Barangsiapa yang hari ini dia lebih baik dari semalam, maka dia dari kalangan mereka yanng beruntung. Barangsiapa yang hari ini dia sama seperti semalam, maka dia dari kalangan yang rugi. Barangsiapa yang hari ini dia, lebih teruk dari semalam, maka dia di kalangan orang yang celaka” Mafhum Hadith Rasulullah SAW.

btw, i pun xfhm bila baca blog sorg pompuan nih...asyik tayang brg shopping dia. wpun x lawa, ada gak yg kuat ampu dia.

kalo ada org kutuk ckp x lawa, dia kata org tu jeles.

mancet said...

lebih kurang same kot mulut kite farah,aku lg dulu dh siap kene dh ngn kusi plastic tuh hahah..

iem said...

salam kenal,
wah brutal yek awak nii..
leh genglah...
suka baca ceta awak relax n selamba...

Farah said...

dayah:hahaha insurans kompeni tanggung..ye betul2..dulu mulut mmg ringan je :D

intan:hahaha mmg tergelak kalau ingat bali..fuh nasib baik la boleh berubah

sara:uhuk i pon tak suke org bermuka2 ni..


azza:hahaha apelaa ngan yazhar sekali dalam kelas pastu ngan geng arwah aki kat stesen bas mase kita nak balik last sekali malam tu..ade ingat?


reena:thanks for dropping by..mehla singgah selalu..hehe sampai budak laki nangis?cayala!

As:hehe ye ke ni?? leh caye ke??

lin:uhuk saya baran jugak..mujur ade anak ni dah kurg

yati:hahahha sesungguh blog yg di maksudkan bukan blog kamu yati..saya suke tops dan handbag kamu!

iefa:hahaha btul2 takde manners punye olang dulu

hanz:aii baik jugakkk!hahaha

liza:hahaha aku tau..lagi satu kes bra kena gunting ko jugak kan? hahaha

isabelle:die ckp org jeles kat die yg plg tak tahan tu!

mancet:dah la dulu org kate muka kita sama...hehe

iem:haii..mehla singgah selalu

Awards ~~thank you!