Thursday, October 29, 2009

Azam yang ntah hapa2

Saya dah husband adalah oldskool sedikit..kami tak dengar hotfm atau hitz atau era ke..tapi kami dengar sinar fm pagi2..sebab suka dengar lawak abang jem yang spontan tu..hahaha


tak silap saya pagi ni topik mereka adalah ape azam tahun 2010 anda?.....okla biasalah kalau dengar azam nak beli kereta baru ke....nak beli rumah ke...tp yang plg ntah hapa2 la kan ade sorg minah perasan ni call nak citer pasal azam die ...die kata azam tahun 2010 adalah ingin melupakan first love die....yang mane skang ni die dah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak tapi masih lagi berjumpa senyap2 dengan BF lama die tu sebab BF die tu dah bercerai dan kesian sebab lonely skang ni...and siap leh cakap perasaan sayang kat BF lama tu lagi menebal dari suami die skang...w.t.f! ....kunun azam die nak lupakan BF die untuk kebaikan rumah tangga die dan sebab bln mac thn depan nak buat umrah...ek eleehhh...mcm bagus je kan!

Pada saya la kan...apesal kena tunggu tahun 2010? skang ni takleh lupakan ke BF tu? kalau niat tu nak lupa pasal kebaikan rumah tangga...dari awal lagi jangan start nak jumpa2 balik.....n contact2 dengan BF lama tu btul tak? memang ntah hapa2 la azam ko ni!

Ko cakap jela ko gatal...ko perasan dah anak dua still ade org nak kejar ko.....saya mmg tak suka btul org pompuan yang berkahwin pastu senyap2 buat affair dengan jantan lain....tak pk dosa ke hape diorg ni..dan pada saya perempuan tu memang tak malu la..cemane kalau husband die terdengar sinar fm pagi td?

Kite orang perempuan sangat beruntung bila husband dah kasik kluar bekerja untuk sama2 cari rezeki...tp janganla plak kita ni ambik kesempatan.....bila kite kluar bekerja...pakaian kemas ..pakai mekap ape niat kita? Btulkan niat balik....saya pakai kemas dan bermekap juga...tp niat saya untuk jaga personaliti saya...sebab saya selalu jumpa customer...selalu meeting sana sini...kang org tgk muka saya serabut terus taknak deal ngan saya...bukannye saya pakai kemas dan bermekap untuk menggoda sesapa kat opis yer....bila bekerja dengan lelaki yang saya baru kenal....saya selalu selitkan cerita pasal husband ngan anak saya sebagai hint saya ni dah bekeluarga dan sayang sgt keluarga saya...

prinsip saya senang je...sebagai isteri kita kena tahu mane letaknye diri kita ni walau di mana kita berada..

21 comments:

Lady of Leisure said...

huh! betul tu farah. nawaitu n hati kene bersih..

Anasfadilah said...

rasullah kata perempuan/isteri paling senang masuk syurga,dan paling senang masuk neraka

so,pilih lah

Elyn said...

ahaks lepas u cite pasai sinar esok nk try plak la dgr... sbb slalu pagi layan hot or fly je!!

MRS. K said...

pompuan tu yang gatal sbenanye..

CuppyCakeMommy said...

memang keji tahap hanjeng tau perempuan itu

Nurhayati said...

betul2.. kita kena tau status, tanggungjawab dan adab kita bila dah bergelar sebagai seorang isteri.

Drama Mama said...

ahh adaka patut, kalau husband dia dengar lah radio sinar pagi tu baru ah padan muka.

tak patut tak patut! isteri curang

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hish..memang durjana laa pompuan macam tu..harap lepas ni dier bertobat nasuha kang..

eh btol la..ko lagi femes dari aku..hahaha

Hanz said...

ntahlah farah..lately ni pompuan islam ntah haper2 tah..curang ngan hubby, sanggup biarkan anak didera..apalah nak jadi ni...ish..

yatie chomeyl said...

eh,hubby & I pun old skool..pagi2 layan sinar FM..

siot je pompuan tu..

iEfa said...

bace dgn emo k ur entry...gerammm nyer...bdow betul pompuan cemtuh..rase nk doakan jek..laki dier kawen lain tk ceraikan dier..biar tau idup kasih syg tk dihargaii...eeee geram pompuan cemtuh...eee eeee tp takpe doakan laa semoge dier sedar diri skrg jgak...bkn 2 3 4 5 bln lagi...kesian anak suami...hiskkk

http://alyn9479.blogspot.com/2009/10/sharifah-shirlis-sudan-wanita-pertama.html citer hukum sebat kt psangan curang...k gak di sebat...

Hasliza said...

BODOH..itulah perkara pertama yg aku fikir..secara tak langsung bila dia on air kat radio n bgtau semua org camtu..ala2 mcm dia bangga laa kan dgn perangai bodoh dia tu..tak payahlaa nak berazam ataupun nak habaq satu mesia..menda sebenarnya tak terjadi dari awal lagi..kita sebagai isteri kena jaga maruah suami..sayang dan taat kat dia sorg jer..dahlaa dah ada anak..biarlaa pompuan ni decide..moga2 dia dapat decide yg terbaik tuk keluarga dia..BTW,eno plak aku..maklumlaa hal2 suami ni sensitif..esp en.hubby jauh...hehehe

p!nkerton said...

apeke bodoh pompuan tu kan. tapi mmg ade kan golongan2 cenggini. dah beranak2 tapi still nak menggatal dgn ex la hape la. tak ingat dosa kat husband ke huhu.. mintak2 kite semua ditetapkan niat & iman kan..
(sorry aku terlambat bace entry ko ni)

|| NaFiRaa || said...

huh!!! memalukan kaum pompuan jek!!!
dunia dh akhir zaman dh~ org dh x takut wat dosa..huhuhuhu

mrsharis said...

semoga kita tk jd spt pmpuan gatal tu.. harap2 laki dia dapat tahu biar padan ngan muka dia..

Fid said...

hi
farah weiii
akak paling berbulu tau dgn perempaun curang gitu
dah ada suami ada anak hegeh lagi dgn boyfren lama???
BERDOSA>.secara diam ke secara terang ke..CURANG tetap curang..
apa ingat dia boleh diam2??kena bg tau hubby dia tu tambahan plak nak gi umrah
emo plak I! hehheheee

btw..i pun dgr sinar kehkehkeh

aryanie fairuz said...

wow.. emosi sungguh baca entry nie... klau mcm tu bkn azam namanyer, saje cr pasal namenyer

mylongjourney said...

syurga di bawah tapak kaki suami...humpphh.. kesian la laki dia dapat bini cmni..mg tak tahu dosa pahala la kan..aku ade dgr gak pagi tadi farah..tp mmg bnyk la kes cmni skrg..bni scandal ngan laki org..even worse dah ada anak etc..isk ape nk jadi ntah...mintak Allah jauhkan dari dugaan mcm ni..mudah2an Allah kasi pompuan tu petunjuk..huhu sbb nnt mmg x bau syurga la jawabnya..Nauzubillah!!

Cikpid said...

aku pon pagi2 mmg dgr sinar fm..hahahha..mmg klakar x bleh blah ok abg jem tu..tmbh2 kalo lagu merapu..nk pengsan dgr..

ermm..aku ade dgr psl yg ni..and aku rs mmg pompuan tu gile useless citer psl still syg kat BF..buat kene kutuk jek..bongok

Farah said...

lady:yup.niat mmg kena btul.

dila:senang je kan..taat pada suami dah masuk syurga

elyn:trylaa...utk kelainan

mrs k:ye betul mmg gatal!

cuppycakemommy:mmg keji pon!

yati:yup!

baizurah:dahla curang..bangga lak tu

Farah said...

eliss:tula tobat la cepat2..hehe..blog aku tak femes la eliss hahaha

hanz:dunia nak kiamat macam nila

eifa:thanks share link tu..sian kakak tu kan.

yatie:hehe sama la kite:D

liza:tula dapat suami yg baik tak syukur..mmg bodoh..tuhan bg lelaki yg teruk padan muka!

fatih:kite mmg taknak tergolong mcm pompuan tu..

nafiira:mmg memamulakan

liya:itulaa kalau laki die dengar hah pecah tembelang

kak fid:hehe dengar sinar la bess...lagu2 evergreen gitu..itula dosa tetap dosa..

aryanie:saya rasa die bangga sebenarnye

anem:sampai dah ade anak lagi melampau kan!

cikpid:aku suka lagu die tukar dalam english tu hahaha kelakar gile!

Awards ~~thank you!