Monday, October 19, 2009

Nak mata cantik bergaya?

Ok..sebenarnye nak buat tajuk macam ni.." nak mata cantik bergaya? tapi duit tak banyak macam Linda Onn"... hahaha ampun kak fid!

Memandangkan saya ni tak banyak koleksi eyeshadow..ade pon range kaler purple-pink dan yellow-brown saja....jadi dok asik ulang pakai yang tu...nak beli baju pon kena pikir jugak matching ke ngan eyeshadow yang ai ade hahaha...ye saya mmg pk ok!

pastu saya ni suka sgt tgk mata berkaler2..rasa seronok plak main warna2 tu..tp saya ni bukanla jurumekap pro sampai nak beli set mekap mahal2 kan..tak mampu dahla satu hal....saya rasa untuk diri sendiri..nak main2 sendiri cukupla kot beli yang ini saja..ade 120 warna...hahaha seronok!rase macam budak2 dapat kaler pensil..kecik2 dulu conteng buku..besar2 conteng muka sendiri :D...material eyeshadow ni a bit dusty ..senang retak sebab ni pon dah ade 2 kaler yang retak mase saya dpt..tapi takpela..harga pon 65 inggit.. what do you expect kan? tapi yang besnye....kite pakai sikit je..dah nampak...ha so kire ok la kan...lagipon casing die takde la besar gedabak sangat muat la lagi masuk dalam handbag saya...
kat mane saya beli? di sini...delivery servis sangat bagus...cepat dan pantas!

ni first attempt..hahaha saya bukannye pandai sgt nak conteng mata ni..main belasah je sebenarnye..yg tukang komen adalah en asri saya la kan..die kate mcm lain sikit sebab saya tak pernah pakai kaler ni..ni combination lime green + dark green..

update: warnanya tahan lama..saya pakai dari pagi hingga ke petang masih lagi ada..

20 comments:

Hanz said...

me pun tak pernah pakai green hues coz takder baju green! wakakaka!

Cantik jugak but awat tutup mata? he,he...

MeL said...

byknye kaler eyeshadow tu. murah jgk ke rm65 je..bagus x? kaler dia tahan lama x?

~ As ~ said...

hahaha...betul jg kan...dl kaler buku skrang kaler muka sendiri...ahahaha

Cikpid said...

wah..naklaa..aku mmg dh tingin lama nk beli set wrna byk2 camni..sng..hahahah

gaji bln dpn aku beli.. :)

Anasfadilah said...

wahh syok ahh!teringin nak smoky eyes la...

tapi mata saya dah besar (org kata)

kalau buh celak+smoky eyes macam polong je mata tu..(pun orang kata gak)

haih~~

p/s::suka pakai blusher nampak muka sihat beseri gitu kekdahnya

mummy_adam said...

wah.. ena dah nampak mata chanteks nie semlm.. hehehe..
rajin farah make-up :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tantek kaler2 dia...saya nak beli jugak la...pastu yang saya ada skang ni bleh bagi anak dara tecik saya tu main....oho anak dara saya dah pandai pakai liptik skang ni tapi comot2 la....hihihi

Drama Mama said...

wah farah serious cantik that green hue.. banyak nya color tu,puas hati. i pun eyeshadow color2 basic ja, adala green and blue tapi jarang pakai tak adventurous.hehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam ziarah

he he he....zana pun dah terjebak beli eyeshadow pallette 120 color nie...tp syok main ngan kaler2 tu kan..

cantik pakai kaler lime green tu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

comelnya mata hijau..aku jarang pakai eyeshadow sejak beranak ni..ntah laa nape..

mrsharis said...

hehe..wah..pas ni kalau jumpa dari jauh dah boleh cam hang..
tp kaler2 dia cantek la..nk order tp tk pernah lg try beli brg online ni..

lin said...

aku makeup bermusim..time rajin lengkap semua..kalau time malas tu, tepek bedak je..adusss..kenapa eh..dlu nk pi keluaq kedai pn bermakeup..huhuhu

Elyn said...

farah cantik sey kaler ijau tu... cuba ko mix ngan itam.... tak pun brown. nnt die jadi cam smookygreen!!

isabelle said...

hahaha.
best kan bila blend2 colour kat mata.

tapi ingat...x semestinya colour eyeshadow tu kena suit dgn baju je.

Hasliza said...

aku ni color eye shadow banyak tapi suka pakai yg sama...dulu laki aku tak suka aku makeup2..tapi skrg ni dia ok jer..siap kadang2 tanya plak kalau aku tak make up..hehe...moral of the story:walaupun suami ckp tak kisah isteri dia tak make up or pakai cantik2..sebenarnya kalau kita berhias tuk dia..dia suka sebenarnya..siapa tak bangga kalau bini pandai bawak diri depan org..tul tak??:)..isshh..lelebih plak aku bagi tips..nanti marah pn.farah aku amik keja dia.....hehehehe

azzamoro said...

wah farah, bukan main byk kaler... bertukar2 warna la ko hari2 yer.. hehe

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

fuish collection color kalah makeup celebrity...bagus tu teruskan melawa. sapa dah jd mak org tokleh melawa kan?

Farah Ikin said...

pandai betul lah farah pakai eye shadow ... boleh ajar pas i .. hihihi

Farah said...

hanz:hehe malu sbb tu tutup mata

mel:mmg murah mel..aah tahan lama la jugak

as:hehe tula kecik2 tak puas conteng la ni

cikpid:hah ape lagi cikpid!

dila:untung mata besar ni..saya mata sepet :P

ena:hahaha mane de rajin

mamadamia:ha beli jgn tak beli..yg lama pas kat anak :D

baizurah:tima kasih..ala ai baru nak mencuba ni

zana:hehe mmg seronok kan tgk kaler2 die :D

eliss:tryla pakai..beli yg sikit dulu pon takpe..pasti suamimu suka :d

liya:insyaAllah yg blog farah beli tu boleh di percayai..

lin:amboi rajin tul p kedai pakai mekap hihi

elyn:bagus idea tu!

isabelle:ohoo gitu ek..ok akan ai ingat tips ni!

liza:btui2..kite kena tunjuk dulu..pastu die tgk eh cantek la plak..ha patu die belikan yg mahal punye ahaha

azza:hahaha pi opis tak pakaila.

mama miya:hehe jadi mak org lagila kena melawa

ikin:hahaha mane de pandai..main belasah je tu

puan.farah. said...

wah..menarik..tq info ye..boleh maen solek2 lepas ni..

Awards ~~thank you!