Wednesday, October 21, 2009

Nasib baikla raya ade sebulan je..

hahahaa..kalau ade 2-3 bln memang boleh tambah lemak dengan jayanye sebab setiap minggu orang buat open house..sampai ade yg tak sempat nak pergi....eh tapi saya tetap masak kat rumah ..sebab saya kan takleh makan lambat2....nanti gastrik!

Tapi yang bagusnye pergi open house ni..kadang2 kita tak sangka..kawan kepada kawan kita tu adalah kawan kita jugak (ada paham ayat ini?)...contoh nye macam last weekend...kami ke open house schoolmate husband...first time ni nak pergi rumah kawan die..selalu asyik pergi rumah kawan saya je..tgh2 syok ambik makanan.. saya ternampak la sorang mama vouge ni hee..sape lagi..ena la!...laa rupenye2 die berjiran ngan kawan husband saya tu..see! what a small world kan?
me, afif and ena with adam

pastu plak tuan rumah ni jugak kenal kawan saya hazmona...sebab die pon amik food tech di upm..ha mona ko kenal zuha tak?

daddy and friends...lama die tak jumpe kawan2 die ni..dalam 10 tahun..

Husband saya ni dulu skolah agama kat terengganu (KOSPINT)..skang skolah tu di kenali dengan nama Imtiyaz...anyway,memang seronok jumpa kawan2 husband saya ni sebab leh la saya dengar cerita2 yang saya tak tahu masa husband sekolah dulu hehehe...

12 comments:

Hasliza said...

memang seronok kan..kecik jer dunia ni..aku plak open house takder laa sangat cuma kenduri kawin yg tak henti2..huhu..this weekand plak ada reunion mrsm muadzam shah..tapi bukan buat mcm reunion mrsmkt..just makan2 kat hotel PJ Hilton jer..aku tak berapa nak pg tapi fitri cam excited jer..so redah jer laaa..

Elyn said...

pusing2 jumpe kawan sendiri... besh kan??

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tu sekolah makcik aku ngajar tu..hahaha..
sekali laki ko anak murid makcik aku plak..hahaha

fyi, makcik aku nama dier AMNAH MAHMOOD :p

Lady of Leisure said...

hehe.. tahun ni rumah terbuka yg lady pi sangat terhad.. walau banyak jemputan tapi masa begitu tidak mengizinkan..huhu..

hot mama said...

best jugak jumpa kawan2 ni kan...tp hubby am macam buhsan sket kalo jumpa kwn2 yg keje kerajaan (padahal wife die pun keje kerajaan gaks!!) sbb asyik citer pasal gaji, pangkat segala...

tp kalo yg citer2 pasal zaman dolu2 baru la kite tau macammana diorg ni dulu2 hehe

yaya said...

yaya pun ageed kalo raya byk bulan abislah aku pun gemok...

hijauoren said...

kenal la.. oh die kawen ngn kawan laki ko eh? huhu lame bangat dh tak jumpe..

aku sofa baru g 1 open haus merangkap kenduri je.. umah azeey.. jempotan yg lain x dpt dipenuhi sbb ase diri ini sgt mls hendak bergerak.. hihii

MRS. K said...

yep..slalu jugak terjadi camni.. jodoh..huhu

isabelle said...

yg syoknya..time2 camni la nak jejak kasihan tengok camna rupa kengkawan lps dah bertahun x jumpa.hehehe

azzamoro said...

aku naik berkilo2 sebab open housela. haihhh....

weh asri sekolah agama ker dulu. baru tau..hehe

Farah said...

liza:wooh bes tu..korg dua dr muadzam kan..syoklaa kalau dua2 dr skolah yg sama..takdela sorg melangut je hahaha

elyn:aah..terkejut pon ade :d

eliss:hah nanti aku tanye laki ek

lady:yela..i pon sama..tak dpt nak entertain semua

am:hahaha husband i pon busan jumpa org2 camtu satu hal..lg bes kalau jumpe org yg borak pasal jeans brand ape ko pakai...baju jersi ape..uwekk ai denga pon nak muntah..tolonglaa jadi matang sikit!

yaya:takpe yaya..ko dibenarkan utk gemok hahaha

mona:bukanlaa..zuha tu yg kawan husband aku..oh azie buat kenduri ape?

mrs k:hehe

isabelle:ye betul! plg bes kalau yg dulu gemok skang dah slim! ahhahha

azza:hahaha sila la percaya :D

mummy_adam said...

eh, ada itu sya.. hehehee.. i pun terkejut nampak u.. small world..
nak curik gambar ek :)

Awards ~~thank you!