Monday, November 2, 2009

Hati gumbira!

Hati berbunga riang hari ni kerana mendapat handbag idaman dr Charles & Keith sebijik..tak mahal pon...yang murah saja memandangkan beg Guess yang lama tu dah teruk bebenor nak di bawa ke opis jadi kenala bertukar jugak hahaha

Tips2 untuk memujuk suami belikan handbag cara Farah adalah seperti di bawah...di jamin pasti dapat you!

1. Bawak beg yang dah lusuh pergi opis hari-hari dan pakai sehingga btul2 lunyai...

2. Bila berada di dalam kereta bersama husband..letakkan beg lama tu di atas riba dan serlahkan part2 yang dah kulitnye terkopek atau terkoyak....bila husband tgk pasti kesian..

3. Bila dah agak2 sebulan buat mcm perkara2 di atas tapi husband masih tak paham2 atau maybe tak perasan...minggu depannye bawak paper bag je pergi opis....wallet dan bag mekap sumbat je dalam tu..memang husband tgk pasti bertambah kesian..

4.Weekend plak ajak husband pergi shopping barang2 anak di tempat yang ade butik handbag juga..contoh di OU...lepas beli barang anak..minta izin nak masuk kedai handbag utk survey2 je..kire macam window shopping la kan..

5. Di butik handbag sambil 2 ,3 kali posing dengan handbag idaman tu...buat muka ' cam bessnye kalau dapat handbag ni!'....mata mestila bersinar2 bila tgk beg idaman hati ..tapi dalam mase yang sama..kena agak2 laa..dalam poket suami time tu ade bape...takkan nak mintak bende yang di luar kemampuan plak kan..pasti tak dapat..mintak yang dalam budget je ok..

6.Bila husband tanye "nak ke beg tu?"...kite jawab "eh..takpela..tunggu gaji saya nntla saya beli sendiri" chewaah! ayat habis baik la tu... lagi bagus kalau tetiba promoter menyampuk bagitau yang bag tu last piece..dan plg cepat habis..husband pon terus cakap.."beli jela...kesian btul tgk awak paper bag pergi opis"...hah! perasan pon..apelagi...dah bagi greenlight tu...amik jela!


Hehe memang makcik senyum sampai ke telinga la keluar dari butik tu...sampai malam pon dok sengih lagi..

See senang je nak pujuk org lelaki ni..takyahla nak merungut2 nnt buat suami kite stress je..guna psikologi je...suami mane la tak kesian tgk wife die pergi kerja bawak paper bag kan! hahahaha

tryla ok..pasti dapat you!

29 comments:

Lady of Leisure said...

hahahaha..
i gelak guling2 serius..
kelakat baca petua farah ni..
tapi farah ni, every entri u i like..
mesti terkekeh kekeh i dok gelak sensorang..
:D

hot mama said...

hehe..am pun buat benda yg sama tp bukan beli beg tapi nk mtk buat spek baru huhu...dah ade cahaya sket2...cuma blom btol2 lagik..bertahan seminggu dua lagi haha

ezan said...

hahahhahha.. best2. mulai arini akan dipraktikkan petua ni.. mana la tau bulan depan ezan pun leh dpt handbag baru . :P

atulhani said...

hahahaha.. memang bijak la.. asri tak baca ke blog awak ni? :P

Zety Zin said...

Oh kalau hubby saya dia akan kata, "awak ni beli ajelah handbag baru masa gaji bulan depan nanti."

sungguh straight to the point kan? huhu.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo dier buat bodoh jugak? atau pegi keja asing-asing..sampai kiamat laa laki aku tak perasan..aku straight jer ckp, sayang, nak beg..hahahahahahahahahaha

weh, contest aku dah buat..

:P

Anasfadilah said...

betul betul..jgn merungut..buat muka sedih sudah cukup..hahaha

lin said...

i pegi keje ari2 bwk cooler bag ngan paperbag..handbag dh lama tak bwk..hanya bawak if ada special occasion cam nk gi site visit ke..hahaha..so taktik ni cm tak brp nk menjadi..sbb handbag terperuk dlm lemari..sekali sekala je pakai..

Cikpid said...

hahahahahahha..pengsan aku baca entry ko arini farah oiii..

aku nk cube tp br dpt henbeg plak..hahahha..tapi akan cube buat utk brg lain..suar jeans maybe..pakai yg lusuh..n koyakkan sikit kat lutut kan..msti die kesian...hahahahhaha

yatie chomeyl said...

btul2x, kene amalkn reverse psikologi nih utk saat2 kritikal..memang berkesan ;)

Hasliza said...

haha...betul2..mmg kena guna taktik camtu..mcm aku nak fitri belikan freezer tuk letak EBM..aku penuhkan freezer fridge aku yg kecik tu dgn EBM..beria2 aku wat stok..tujuannya supaya penuh n takder ruang tuk menda lain..laki aku suka minum ais..disebabkan dah takder ruang..dia tak dapat nak buat ais..haha..berjaya..akhirnya fitri belikan freezer lain..hehehe..

isabelle said...

hahahaha...
i pun ada penyakit buat mcm tu gak, tapi bukan utk beli henbeg.hehehe.

smlm musti u tido sambil peluk henbeg baru tu. kihkihkih

~ As ~ said...

bis tu, tak reti nak bagi kitorang tgk handbag baru camane rupanya???

mancet said...

wah wah..bijak eh ko..kekek..kalau aku bwk paper bag gi keje msti laki aku mls layan,sbb hbag ade byk kahkahkahhh

mamawafiy said...

hah berbakat jugak puan farah ni yer....neway..upload la gmbr henbeg baru skit..

|| NaFiRaa || said...

hahahahhaaha.. adesss laaa..bijak sungguh!! leh try praktik kan nih!!

Jiji said...

3. Bila dah agak2 sebulan buat mcm perkara2 di atas tapi husband masih tak paham2 atau maybe tak perasan...minggu depannye bawak paper bag je pergi opis....wallet dan bag mekap sumbat je dalam tu..memang husband tgk pasti bertambah kesian..


AKU AKAN COBA TAKTIK NO 3 NI!

Nurhayati said...

akan ku try hihih.. tp bawak beg plastik kang kena terajang plakkang.. kang katanye mcm tak de beg dah nak bawak.. huhuhu

mana gambar handbagnye..nak tgkkkk

Elyn said...

ekekeke senyum simpul aii baca tips ni!!! kalo aii buat sure tak jalan farah sebab bag ade lai 4..... bg tips kalo bag byk plak hheheh

aryanie fairuz said...

bwk paper beg tu yg paling kesian.. ahahhahaha.. kelakar la farah.. klau husband awak x kesian, mmg la.. sbb saya baca pun dh kesian... hehhehehhee..

Anonymous said...

wahh... mmg menarik ahh petua ko nih.... :)

NisS^ImmEr said...

tips no 3: minggu depannye bawak paper bag je pergi opis....wallet dan bag mekap sumbat je dalam tu..memang husband tgk pasti bertambah kesian..

hg mmg buat mcm ni ke farah..biar betull

Jiey^Mien said...

siyes ke farah bwk paper bag gi offc??
hahhahaha.. lawak tak hengat..
saya biasanya hint2 sket.. pastu ada la org offer..
tp bila org offer, terus rs tanak..
:P

semut-terbersin said...

farah..petua ko ni tak jln la kat aku..dah lame dah aku dok sumbat wallet n henpon dan barang2 aku yg lain dlm diapers bag aariz..tapi laki aku wat dunno je..isk sedehhh

MamaDamia a.k.a Haiza said...

kat saya kompem tak jalan nya petua nih coz saya kaki soping henbeg...tak beli baju pun tak pa...janji henbeg kena baru....eceh...tapi siyes lawak la petua ni...baca kul 1 pagi rasa nak gelak guling2 jek...ekeke...clap..clap..clap

mamibizi said...

taktik no.3 tu memang haru tul.. kalau wat camtu maybe bley tukar ke plastik merah cam dpt masa beli brg kat pasar@kedai runcit.. rasanya beg plastik lagik sadis compare ngan beg kertas.. huhuhu

^wirda^ said...

haha..bagus btoi dia mau beli..
uhm aku rasa kalo aku bg hint dia bukan igt sgt pun..tah2 tak paham kot..
kalo aku ckp direct pun kadang2 dia kata "tak dengar..tak dengar.." cis cis..sabar je laa..
pegi keje pun asing2..mmg konfem laa takleh guna taktik hg..unless aku pegi jln2 ngan dia pakai beg plastik..haaa..mcm tu jln kot...hahaha

Drama Mama said...

hahahahaha tips yang sangat baik! harus diusahakan lepas ni farah hehe. tempek la gambar handbag baru mesti cun

Fid said...

ooooooooooooooo..
i tak pujuk
i dah tau beg i koyak rabak..siap ada yg habuuy benci dia buang sebab dah kopek kulit
then tak de henbeg...eh ada satu tapi dah lunyai sgt...
maka mulakan menjahit beg sendiri
makanya...akhirnya hubby offer nak belikan beg....dia budget besaq tapi i beli yg muraaaaahhh sgt then dia kata..belen leh bawa ke beg berikutnya..maknanya ada chance lg le beli beg baru walaupun beg DIY bersepah!

Awards ~~thank you!