Tuesday, November 10, 2009

Jealous!

Sincerely...saya jealous bila lihat rakan2 saya sudah pregnant anak ke-2! huwaaaa...saya nak pregnant gak!

tapiiiiii...saya ade perut yang kena di jaga setelah kena belah akhir tahun lepass...

saya takleh ter'mengandung' seperti intan atau azza...saya kena plan btul2..luka dalam perut mungkin tak habis baik btul sebab bila makan seafood memang akan terasa gatal2...merenyam2 gitu.

sungguhla saya jealous untuk morning sickness.. time tu la leh manja lebey2 ngan suami saya...time tula nak makan ape semua nye belasah je..kalau ade yang saya teringin mesti suami pergi carikkan time tu jugak! kalau kaki lenguh2 atau tiba2 kejang tgh malam suami la yang urutkan..hehe sungguh ngade2..

tp bila pk balik...sian kat afif...budak sorang ni memang manja terlebey....bbsitter die pon cakap..dalam byk2 budak jaga..nila yang plg manja..pegang botol susu sendiri pon takmo..cemane nak jaga adik nnt??

rindunye nak cium bau baby..wangi! afif skang dah bau masyam! main banyak sgt..peluh pon kuat...tapi masam2 pon mama suka sgt cium!

26 comments:

Lady of Leisure said...

hihi.. takpe farah.. kasi luka lama tu sembuh bebetul dulu..
afif pun masih belum puas bermanja tu hehe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

anak aku memang suka baby dan dah bleh jadik kakak tapi aku pun sama laa c-sect so kena sabar jer laa dulu...
kita sama2 preggy erk nanti..lalalalala

lin said...

sya pn sama...jeles tgk org pregnant.hehe

MeL said...

haiyo farah, samalah beb! i plak 1st reason - caesar. second - turun berat ke 50kg baru pk nk pikir nak pregnant balik huhu :)rindu sgt nk pegang newborn baby sendiri..

iBu ZulFaQar RayYaN said...

ler...saya igt ayern jer malas pegang botol susu..ayern sampai skrang malas pegang botol susu...

~ As ~ said...

tp saya ni, 1st baby tak de morning sickness...yg 2nd ni pun blm ada tanda morning sickness...ahahaha...mcm mana nak manja lebey2 ni???

ezan said...

nak pregnnat gak.. huhuhu.. tp bile pk2 balik.. gerun.. heheheh.. sebab dulu dah la ceaser.. high bp sampai 180/100 pulak tu.. xnak!!! lgpun kalo boleh nk bf sarah selama 2 tahun sekurang2nya..

tp betul la kadang2 sgt jealous bila tgk org pregnant lg.. miss that momment so much!

Hanz said...

same feelings here..but me jeles ke-3! Ahaks! Macam teringin nak dapat gegirl..lately ni slalu hint2 kat hubby tapi dia macam dah tak nak dah...hu,hu..besides me getting old (kih,kih) & maybe jeran coz masa preggie 2nd dulu, me teruk alahan...

Farah, you're still young..banyak masa lagi..

fizamior said...

haha..afif takmo pegang botol.. buat muka camtuh.. erm.. menurut doktor aku, org2 ceaser ni pon blh ngandung jugak if tak sampai 2tahun lagi.. tapi seelok eloknya 2 tahun dijarakkan.. ha.. ape lagi.. blh je nyah kalo ko nak!! ahaks!!

senioritasara said...

ooooo farah...nk yg 2nd ye...cepat cuba lg.common..u can do it.i doakan b4 hujung thn.aminnnnnnnnnnnn

Drama Mama said...

ahhh i pun teringin tapi taknak jugak coz ceasar. nak tunggu lama sikit biar betul2 sembuh ;-)

takpa sabar, nanti afif dah besar sikit dah pandai main2 ngn adik dia ble dapat adik hehe

MRS. K said...

doc nasihat 2 taon kan? tapi membe2 yang belah, anak 8 bulan dah ngandung balik.. ok jer.. huhu

^wirda^ said...

haha..same entry lak..musim kot..

Hasliza said...

aku pun sama cam ko..jeles tengok kengkawan lain preggy..mcm nak gak yg ke2..dahlaa teringin nak gurl plak ni..tapi entahlaa..kekadang ada gak rasa belum bersedia..yg pasal bau baby tu.betul2..rindu kan bau baby..aku ni suka gigit2 manja kaki baby..kalau gigit kaki wafiy yg dah jalan ntah kemana dah skrg..mau muntah mama..hehe

Cikpid said...

btol laa farah..aku pon sama..kalo mkn bukan2 sikit ade rs gtl2 kat area operation tu..

n mmg bau anak aku pon dh masyam..hahaha..tp still sdp dicium kan??

yatie chomeyl said...

takpe..maknanya Allah nak bagi u lebihmasa utk sepent dgn afif. lagipon yg penting kan kesihatan u...bila dh betul2 sembuh..hah, cepat2 proses ekekeke

hot mama said...

same la..am puh teringin gak nk preggy lagi...tp ni tgh period lak... blom rezeki huhu..best kan ade baby...syira pun dah jadi baby besar...dah lemas kalo org cium2, dia akan tolak2 muka huhu..

Nurhayati said...

hihi takpe yg penting kesihatan diri didahulukan.

isabelle said...

i dah mellow down my kegatalan to get pregnant again. dulu mmg jeles kat yaya, azza & watie.
tapi ye la...bila kita nak sgt, mmg xdpt.
so, now...i redha je la, ada xpe. xde pun xpe. at least dah ada sorg tu. Allah knows the best for us.

Dayah said...

dah teringin dah farah..? come la..join d club..heheh..tapi kesihatan tu penting ..badan nak pakai lama kan...nati afif nak dekat 2 thun,peknen la balik

CatlinaFly said...

afif leh geng dgn e-ein, tak nak pegang botol susu tapi botol air masak dia leh pegang lak...haih

MamaDamia a.k.a Haiza said...

saya pun sangat teringin nak pregnant lagi...memang masa mengandung tu....masa tuk diri ini dimanja lebey2 oleh suami...hihihi..tapi samalah saya pun kena 'belah' gak perut...tapi kalau termengandung gak saya teruskan jek....:P

Farah said...

lady:yela..seriau jugak

eliss:haah eliss..kite wat club pregnant-anak ke-2-lambat -sebab- c-sect hahaha..

lin:tula kan lin.haih!

mel:hehe mika pon dah besar kan..mmg rindu nak pegang newborn walaupon sakit kena belah tu terasa lg :D

ibu ayern:hehe takpe ayern ade geng..manja kan budak2 ni..jenuh tau nak suruh die pegang sendiri

As:hahaha untungnye ko takde morning sickness..enjoy ur pregnancy dear!

Farah said...

ezan:uishh tingginye bp kamu!

hanz:keh keh nak no 3 plak die..hehe takpe mak i umur 42 pon ade lg :D

fiza:aku mmg tunggu 2 tahun! pastu start jlnkan operasi hahaha

sara:hehehe amiin..

baizurah:ooo u pon c-sect rupenye

mrs k:haah ade gak dengar ramai yg tak sampai setahun dah pregnant..takpela baik kite jaga dr amik risiko.

wirda:hehe mmg musim pon

liza:hahaha au pon suka gigit peha ngan kaki afif..pastu die gigit aku balik

cikpid:hahah masam2 pon tula yg plg sedap cium

yatie:haha btui2..tunggu 2 thn ni insyaAllah

am:sama la ngan afif..kite cium die kadang2 kena gigit plak

Farah said...

yati:yela...biar recover btul2 dulu :D

isabelle:yela btul jugak..tuhan yg tentukan rezeki kite ni

dayah:hahha tula sonoknye kalau dpt join the club

cat:hehe afif minum air masak dlm cawan

haiza:yela kan..kalau dah tuhan bg rezeki teruskan je..tawakal

Elyn said...

i pun windu bau baby.... tp pikir kan wafiq yg hyperaktif tu ..... kene plan betui2 hehehe

Awards ~~thank you!