Monday, December 14, 2009

Happy Birthday Afif!

Yeay Alhamdulillah! anak bujang saya sudah melangkah ke alam toddler.Semalam 13hb Dec adalah birthday afif yang pertama..Entry ni mama dedicate khas untuk afif..



Afif,

Mama nak afif tahu yang selama setahun mama menjaga dan membesarkan afif,mama tak hadapi banyak sangat masalah.Masa mula2 je mama ngan daddy kelam kabut sikit sebab yela nama pon anak pertama...pastu hari ke 6 afif kena tahan kat wad sebab jaundice yang teruk...tapi lepas je habis pantang...mama ngan daddy dah leh adapt dengan life yang baru dan afif pon lepas tu jarang sangat meragam..cukup susu,cukup makan..tido pon on time....afif sangat jarang melalak waktu tengah malam kecuali bangun kejap untuk nenen .

bab makan..afif masih lagi meminati bubur nasi yang mama blend dengan fruits..tak kisah la apple ke pear ke..pisang ke..pumpkin ke..kalau campur ngan kurma lagila afif suke sebab manis kan..tapi nestum memang afif reject!

bila nak berjalan...kalau mama pesan "afif jangan berak tau time jalan..kalau nak berak pon afif berak sekarang atau lepas kite balik rumah ek"..afif memang takkan berak la sampai la kitorg balik ke rumah hahaha..alhamdulillah afif tak banyak ragam kalau di bawak kluar ,masih lagi behave duduk dalam carseat sebab tu mama pon jarang tinggalkan afif kalau nak ke
mana2..angkut je sekali!

Selama setahun jugak..afif tak pernah lagi sakit teruk...mama syukur sangat dengan tuhan...hari2 mama doa semoga anak mama di kurniakan kesihatan yang baik...amin.

Selama setahun jugak..afif masih lagi minum susu mama...Alhamdulillah rezeki afif memang banyak..susu mama masih lagi cukup untuk afif sampai hari ni...harap2 mama dapat susukan afif sampai 2 tahun k!

Afif skang dah makin bijak...dah pandai tunjuk mana nose and hand! dah pandai suruh on tv (jari telunjuk tu tunjuk2 kat tv)...dah pandai salam...dah pandai sebut tata sambil lambai2 tangan..dah pandai manja2 ngan daddy..isk mama jeles gak kenkadang hahaha..

Mama nak afif tahu..yang mama sangat2 bertuah sebab melahirkan afif ...mama tak kisah pon perut mama sekarang ni huduh dengan parut panjang melintang tu sebab susah betul nak kluarkan afif dulu..daddy cakap..afif mase kluar dari perut mama dah hampir biru..i'm so sorry..nasib baik cepat2 doktor belah perut mama dulu kalau tak mama takleh nak bayang ape yang jadi kalau kami tunggu lama lagi..nauzubillah.

Mama harap afif akan sentiasa jadi budak yang behave...mama nak afif tahu yang hidup di dunia ni bukannye mudah..tapi afif jangan risau..mama and daddy are always here to guide you..insyaAllah.

haha sian afif...kami takde buat apape celebration pon untuk die semalam..pagi2 die bangun je kami terus peluk dan wish afif " happy birthday!" kiss pipi afif banyak2 kali (haha hari2 pon kiss byk2 kali)..and then keluar pergi saloon untuk buat rambut mama sampai 5 jam!..nasib baik pergi saloon yang dekat ngan rumah..so daddy balik kejap and layan afif kat rumah..next time la k..kite celebrate ramai2 sikit baru la seronok.

tunggu mama sampai tertido..siannye.

p/s:Sangat2 bizi hari ni sebab nak siapkan kerja2 yang ada sebelom bercuti selama seminggu.

42 comments:

azzamoro said...

happy birthday afif.. besar nyer lengan daddy afif. takut aunty...keh kehhh

Cikpid said...

Happy Birthday Afif...

semoga jadi anak yang baik :)

MRS. K said...

hepi besday afif!!

gagah perkasa dady afif...

Anasfadilah said...

happy birthday dear afif

amboiii lengan..jangan pukui org na

hehehehe

Hanz said...

"Happy birthday, Afif!" - Baby Hambali

Btw, mama Afif, cantik header baru!

yatie chomeyl said...

hepi 1st bday afif

*1st time tgk daddy afif..hoho..nanti besar2 afif mesti nk jd mcm daddy nyer nih* ngeeeeeee

mrsharis said...

Happy birthday afif..
semoga jadi anak yg soleh & berbakti kepada orang tua..Insyaallah

Farah, badan afif mcm dah susut sikit.. sama cam nuha

MeL said...

Happy 1st Bday Afif sayang..kish2 utk Afif from auntie & Mika, muaahhh! ;)

fiza said...

♫♪♫ Happy 1st Birthday Afif (^_^)

Hasliza said...

Happy birthday dear afif..kiss2 from auntie liza n wafiy...

BTW, aku tengok semua dah tegur lengan asri ni..ko nak tanyang en.suami ko yg gagah tu ker???...hehehehehehe

lidasyah said...

happy birthday dear afif...

so touching entry... it remind me to my both kids as well..

ezan said...

happy birthday afif.. semoga jd anak yang cemerlang dunia akhirat.. amin

iem said...

hepi 1st bday afif

isabelle said...

happy birthday, afif!
selera mkn kemain bagus ye? tapi makin kurus dia nmpknye.
takpela..asalkan afif sihat, mama pun senang ati.

p/s: whoa! tukar bumbung umah!!!

Zety Zin said...

happy birthday dear afif!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

happy bday afif..mintak adik ngan mummy yer!hehehe

Devilla said...

happy bithday afif!!! semoga membesar lagik bagai johan!

Devilla said...

alamakk..tak pasan pakai hubbynye id!! huhu from ilasemut!

Drama Mama said...

happy birthday afif!!! enjoy your 'toddlerhood'. mwahs

aNnAsUeJiE said...

happy birthday afif! moga membesar dgn sihat,ceria dan bijak!

dr aunty & aidan. ;)

yaya said...

happy birthday afif!
semoga jadi anak soleh, mrauh rezeki dan bahagia...

NisS^ImmEr said...

hepi birthday afif. dah besar afif..dah jadi anak teruna.

Dayah said...

happy birthday dear afif...moga jd anak soleh

hot mama said...

happy bday afif....dah jadi anak bujang yer... semoga membesar dengan sihat dan ceria...

love,
auntie am n syira

liana said...

hapie besday dear afif..dah besar dah afif...dah bleh dpt adik dah ni...semoga afif menjadi anak yg soleh yer...

Lady of Leisure said...

happy birthday afif

p!nkerton said...

happy birthday abang afif!

-athirah *kenyit mata*

Intan said...

Happy birthday Afif!

Semoga menjadi anak yg soleh buat kedua org tua mu kay sayang.

Sweet je gambar yg last tu, nampak manjesss je afif landing kat daddy dia :)

Nurhayati said...

Happy Belated Afif!!!
moga jadi anak yg soleh dunia dan akhirat.

nanti aunty hantar gift tuk Afif yer =)

eiNa said...

afif.. epi belated besday... =)
semoga sentiasa sihat dan kuat!!!

^wirda^ said...

hepi 1st besday afif!

eh si asri tu sudah tough ya..byk gym ek..

Jiji said...

wah wah baby december jugak!!

iEfa said...

eppi bufdayy afiffffff ;-)

lin said...

happy birthday afif.

naiey said...

Happy belated birthday afif...be a good boy k!

mummy_adam said...

Happy Belated Birthday Afif!! Semoga sihat selalu n jadi anak yg baik k :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

happy belated birthday afif...semoga menjadi anak yang baik dan taat pada orang tua....kiss skit...muacccchhss

Farah said...

to all:amboi ramainye yang wish afif happy birthday...hihi thanks!

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

happy birthday..

Elyn said...

happy besday afif... cepat je 1 thn!!

Ummi Salsabila said...

happy birthday afif..sowi lmbt cikit yer..-aufa

sueella said...

Happy belated birthday afif, baru smpt tgk blog ni.. afif sebiji mcm dadyy dia la. hik2 besok dpt lengan besaq cmtu gak kot.. ekeke

Awards ~~thank you!