Saturday, January 30, 2010

Exercise and diet tips for free from Mr Daddy

Sticky entry...for new entry please scroll down tq!

Hallo!!!

hahaha amboi ramai tak sabarnye nampaknye nak tunggu ape good news tu..saya tak pregnant laa dan saya dah memang kurus bakpe laa nak kurus lagi..kang tinggal rangka kang tak lalu lak hahaha..berat saya dah 'just nice'je skang ni dengan ketinggian saya..so maintan jela.

the good news is saya bercadang nak buat special column/entry untuk sesiapa sahaja tak kira lelaki ke pompuan ke yang ade kemusykilan mengenai diet atau exercise yang mereka buat..atau anda nak tahu what is the best workout and diet untuk anda untuk kuruskan lengan ke..peha ke...nak mantapkan punggung ke..atau maybe senaman untuk naikkan badan..haa jangan ingat bersenam untuk kurus je yer..nak naikkan badan pon ade senamannye with help or free consultation from my husband.

ade sesetengah orang akan pk..ok kenapa saya diet gila2 tapi berat 1 kg pon tak turun..atau kenape saya bersenam tapi badan still taknak kurus..ok bila dah jadi cam ni I think u might need an advise from an expert btul tak?

I can categorized my husband as an expert because..

1. He is a personal trainer and also the district manager in one of the exclusive fitness club in Malaysia.

2. Has almost 5 years experience in fitness industry.

3. He has certifications from fitness professional organization including kickboxing!


hmm ape lagi ek..ni resume saya buat sendiri so saya taip ape yang saya tahu jela hahaha kalau husband saya taip lagi power la kot sebab english die much much better than me!

husband saya cakap die malas nak taip dalam blog..nanti bila die dapat soklan tu..die akan jawab dalam notepad je and suruh saya upload sendiri dalam blog..hahaha tak kisah la janji die rajin nak tolong jawab.

so sesiapa yang berminat sila la jangan malu2 untuk bertanya yer..anda boleh tinggalkan soalan dalam komen box atau email saya di mylildreamz @ gmail . com

saya bercadang up kan special entry ni setiap hari jumaat..so prepare ur question cepat!

untuk memudahkan consultation..u might need to reveal your weight and height here..tapi kalau malu leh la email je kepada saya dan dun worry saya takkan letak nama anda kalau anda taknak!

ok advantage kalau sesiapa yang ade machine macam threadmill ke kat umah tu ..please mention it in your email ...so that my husband boleh aturkan exercise yang sesuai untuk kamu.

and also if you are currently taking a supplement like herbalife ke..please also mention about it ok!

haa kalau ngan orang lain for sure kena bayar ni..especially kalau anda pergi ke fitness club but here we give you consultation for free!!

setiap soalan atau ade persoalan yang hampir sama (2,3 soklan sekali) akan saya post kan dalam satu entry


p/s:satu je saya nak pesan..husband saya or any personal trainer can give you the best tips for your diet or exercise..tapi kalau anda sendiri tak ada usaha untuk mengikut/follow the tips..memang berat anda takkan berubah ok!

29 comments:

Elyn said...

owhhhhh wokeh nanti i prepare soklan. hiks hubby sendiri leh train tapi tak suke sebab die garang....

fabulous.farah said...

wah best nye jadi awak.ok tengah pikir soklan ni..
=)

SOHO Mama said...

BAGUSNYAAAA...!! Good move, Farah! Kalau u'olls nak tahu, Kevin Zahri pun bagi consultation yang sikit lebih kurang sama tau tapi of course kita kena bayar...*I tahu, sebab I dah jumpa dia heh heh*
Tapi sebab akhir2 ni I "let myself go" sikit, sudah naik lahhh 3kg..walaupun jogging 2-3 kali seminggu..nak kena cari herbalife balik nii.. :P

yatie chomeyl said...

wah bagus neh..free consultation, bukan senang nk dpt. i nak tips exercise memontokkan puggung *serius neh*

tinggi = 165cm
berat 45kg
info = langsung takde mesin senaman di rumah melainkan exercise tiap2 hari berlari naik turun tangga train stesen + dukung baby SN + jalan kaki 1km dari stesen ke rumah

sekian soalan dr I *wink wink*

eiNa said...

ahaks.. since yatie dh tanye soklan yg besttt k.eina pun nk tahu gak carenye..
oraite!!

lin muhamad said...

seriously,bukan aku je husband pn kena dptkan advise dr husband ko nih..nanti aku prepare soklan eh..hehe....

isabelle said...

err..ada ke benda nak kutanya?
oh...ada..bagi pihak le, tapi.

iEfa said...

wah2 kak farah best betul idea ni...free consultant gitu...nk pikir soklan utk hubby saye laa...bior dier selim sikit :p

Hasliza said...

bagusnya..good job fren:)..kan ku usahakn satu soklan..

mummy_adam said...

saya ada soalan.. nnt bina ayat jap ek, nnt ena email.. hehehe.. :)

azzamoro said...

aku jumpe asri nantia ku terus tanyer soalan lah. keke

Fid said...

ahdik farah
wah wah

ahkak memang suka tapi ahkak dah tau sebab musabah ahkak tak slim lslim..tak konsisten hangat2 tahi ayam.....

akanku bagi jadi rajin then kalau gagal juga akanku tanya banyak2...

mar!ahaf!z said...

nak minta tips jugak.. nnt kita email. tq..

Yan said...

ermm trus bagi soalan kat sinila eh..

klu peknen tp still berkeinginan nak kuruskan lengan dan peha bole ke???

pasal sebelum peknen dah BESAR... so bile peknen jadi lg BESAR PUNYEEEE!! baju peknen punsendat kat bahagian atas ni ha especially tang lenganla..

Hanz said...

Farah..maka dengan ini dengan keselambaan ku ingin bertanya satu soalan jer: Camner nak kuruskan kaki? ekekekeke

Ht : 160cm
Wt : errr...agak2 60kg plus..tak sure-lah, lama dah tak timbang..

* Seumur hidup tak pernah amik apa2 slimming supplement or on any specific slimming diet kay, coz i dun believe on that...skarang ni pun BF, walau banyak produk kata BF-Friendly, susah nak percayalah...sorry...

* Currently at least 3x exercise (stretching) + SmartShoppe Strider + sauna + daily morning applying slimming cream + naik turun tangga 4 tingkat....

Nak other infos, kasi tau aaaa...

MMuuuakkhhs...thank you in advance!! Nanti kasi tahu tips kat email yer... :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hurm.aku nak pk soklan laa balik ni.hehehe

yg penting tips utk kurus dulu laa yer :P

tp i love nasi.x sanggup 99HTN!

Lady of Leisure said...

bagus dan baiknya hati farah n suami...
i pun tgh nak diet skrg.. on usana hehe...

fizamior said...

farah...bg tips utk aku nk kurus..haha!!!

|| NaFiRaa || said...

wahhh... best nih!! nanti boleh x.. siarkan mana2 je masalah yg telah direquest.. leh ai applykan utk ai skali.. kekekek

lily lotus said...

wahh best ni. bertuah u ok. hiks..nanti i listkan soalan

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

................................................................................
PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory

** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Intan said...

He he...intan pon nak tips utk kurus gak. Den BF but tak leh pung kurus :(

Sgt berat ooo...

Tinggi: 158cm
Berat: 72kg...huwaaaaa!

Takde amik apa2 pon utk kurus dan takde alat senaman lagi. Saya pon sama tak leh hidup tanpa nasi...

CikLilyPutih said...

nak gak join tau,

tgh nak prepare soalan2 yg hebat2 nie okeh!

mancet said...

farahhhh aku nak kurussssssssssss

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 27th & 28th February 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 25th February 2010 @ 9PM

................................................................................
PROMOTION FOR PHOTOSHOOT/MAKEOVER!!!

Harga asal : RM200/person
Harga Promotion (30% less) : RM140

Package includes:
- 1 A4 size picture
- 3 4R pictures
- Free 1x makeup by Eyra Rizal
** including shawl styling
** including hair styling/ simple hairdo
- Free Cd memory

** add on: Makeup changing RM40/per makeup
** add on: 1 A4 size picture RM10
** add on: extra shooting RM15/10 pictures (will be kept in a CD)

> 10 pictures will be shooting for each person
> limited up to 10 people only
> booking RM50 only


WHEN: 7 MARCH 2010 (SUNDAY)
WHERE: E.R MINI STUDIO @ SHAH ALAM
TIME: 10:30AM (makeup starts)
LATEST BOOKING BY 5TH MARCH.


WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Izan said...

:) farah, camna na kecikkan yg kat area dada tu..dulu bf, peh tu tak turun dah..huhu 5'4" / 75kgs.. mmuah

Mama_Aqish said...

nak jugak...nak kuruskan peha...ada tips tak???

Yan said...

salam farah..
yan baru nak utarakan lg soalan..
tp tadi masuk2 cari topik ni takde.. dah jauh... nape tak sticky lg?? dah tamat tempoh ke??
nanti yan datang lg bagi soalan yer..

Anonymous said...

Hmm that's very interessting but frankly i have a hard time understanding it... I'm wondering what others have to say....

Awards ~~thank you!