Monday, February 1, 2010

barulah saya tahu penatnye mengejar anak

Last Saturday pi Sunway Pyramid untuk tengok hebat ke tak sale time raya cina ni hehe ..pastu gatal tak bawak stroller sekali sebab pk nak shopping kejap je sebab nak carik kasut kerja dengan suar kerja daddy kat butik adidas... ni yang bagusnye husband kerja gym..suar kerje ngan baju kerja takyah gosok sebab die pakai t-shirt ngan suar trek pastu kasut plak kasut sport hahaha

tapi nyesal lak saya tak bawak stroller..lotihh makcik mengejar budak sorg ni ...takleh lepa sikit..kejap je die boleh ilang dalam butik tu.
huhu cuak btul!nasib baik die pandai menyahut bile kitorg panggil ...sambil gelak2 die kuar dari celah baju...eiii sabajelaa!


tengok muka ni..nak marah pon tak sampai ati.


daddy..nanti afif dah besar sikit afif nak kasut ni yer..ade diskaun tu!


video

ok daddy..anak awak pasni bakal berlari lebih laju..saya tak larat nak kejar die ngan heels 4 inci saya..silala belikan harnest yer..sekian.

26 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ni pun salah satu cara untuk kuruskan badan gak ni Farah.Cara semula jadi lagi,lepaskan anak pastu kejar,hahahaha buat 3-4 kali seminggu sure kurus n semakin mantap otot2 tu....muahahaha.

entry terbaru nanti"Tips dari Afif untuk Mommy2 yang ingin kuruskan badan" .....boleh? :P

CHeeSYaNa said...

Boys.. for sure letih nak mengejar kan.. hehhe.. Tp, luckily die tak lari2 kuar kedai.. mau cuak kalau camtu.. BTW, Afif nyer baju same cam baju Zarif ler! hehehehe..

iedaLUVsham said...

ahahah!! ieda tak sabar nak mengejar c amanda, leh kurus skit, ala2 bersenam gitew, hehehe!! :)

~ As ~ said...

i feel u farah...ahahaha...

Hasliza said...

haha...baru ko tau..dulu ko tak sabar nk dia jln..diorg ni bila dah melasak mmg pent laa kita mengejar..hehe..nasib baik afif menyahut bila panggil..kalau wafiy diam jer..mmg cuak

Am said...

hehe...kalo syira, siap buat lembik2 badan kalo kite nk dukung die...dia nk jalan jugak... sampai dah xlarat jalan baru cakap, 'nk dukung'..

kalo nk shopping mmg xleh la bawak diorg...kalo dah aimed nk beli pape baru OK..kalo x, bleh ilang mood shopping sbb nnt kite pun letih..carik kedai makan je la jawabnye..

mancet said...

kekekek aku leh imagine cmne..sebab basil tak pndai jln lagi pon dh penat aku kejar satu rumah,,huuuuuu..

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

kena join geng miya, kena pakai harness backpack..kalo tak leh hilang 5kg mama mengejar dia just by 1 outing session.

we all kat sini mmg wajibkan harness tu coz dah 2 case budak kena kidnap (budak takde apa2, just practical jokes by teenagers), padahal budak tu lari 2-3meter dr mak dia. kecut perut kan?

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

wahh..damia pun dah boleh jalan keja tgk pintu luar je..keke..

join contest yana ni ok :

http://yanadzul.blogspot.com/2010/01/yanadzul-giveaway-win-aivee-emart-toy.html

fizamior said...

babe, afif kasi ko exercise la...
hihihihihihiihi....

|| NaFiRaa || said...

kekekeke..penatkan..
kalo ai siap serak suara sbb asik menjerit..hehehehhe

yatie chomeyl said...

alamak..itu baru 1 kedai erk. kalau time nak window shopping je kat mall, jawabnya x smpt nak round tgk baju sbb asyik mencari2 afif ye hehehe

isabelle said...

tu la...masa afif kecik, xsabar2 tunggu dia bertatih, boleh berjalan.
kan skrg baru rasa penangannye..hehehe

mrsharis said...

hehe..selamat berkejar-kejaran la farah. Aku surrender klu kuar tk bwk stroller..

Ummi Salsabila said...

farah,kebetulan baru wat entry pnat kejar aufa.hehe.

i smpi demam coz 2hari berturut2 kelaur.n berkejar2an dgn aufa.pnt sgt kan.

Jiey^Mien said...

tingin nk keja ian plak

5577 said...

hahaha.. mmg la penat.
Nadhrah dulu setahun taknak duduk dlm stroller sgt, jd mmg laa kena berkejar kesana kemari ngan dia.. bile tdo je dlm stroller..

tp haish, i takde pun turun2.. lemak i ni dh tepu kot.. nyah kamu lemak..

Elyn said...

haha baru tau ek?? that why la i skang kalo pi shopping sampai2 je terus masukkan wafiq dlm stroller.

so lepas abih shopping br i lepaskan die. kejar la time tu. then br balik tak penat sgt ekekekek.

p!nkerton said...

weahahaha tau takpe, pantang lepa kan huhu.. semua benda pon dia nak pegang pulak tu..

lily lotus said...

anak daddy lah katakan..hehe

Farah said...

haiza:ahahah tajuk yang sangat bes! nanti afif kena taip sendirila entry tu hahaha

yana:itulaa aku dah siap nak jaga depan pintu kedai tu lagi.

ieda:hhahaha sila bersedia mental dan fizikal yer ieda!

as:hahahhaa

liza:haaaa itula pasal..dulu tak saba sngt..tula aku dengar suara die tp orangnye ntah nyorok katner

Am:aah..sama laa pastu bile kite pimpin tangan die..ngamuk2 mintak lepaskan

basil:hahaha basil merangkak laju ekk..tunggujela nanti berlari lagi laju tu

mama miya:aah laa dear..i memang plan nak carik satu harnest untuk afif..takleh aa..susah hati nak bawak jalan nnt

yana:sama laa ngan afif..pantang bukak pintu skang ni.

fiza:hahaha tak larat seeyy!

nafira:hahaha u menjerit2 ke sampai serak suara..haihh i mungkin akan jadi macam tu jugak nampaknye hahaha

yatie:haa itulaa baru 1 kedai..sob sob sob cabaran btul

isabelle:ekekeke tula padan muke i!

liya:yelaa aku pon tobat la pasni kena bawak jugak

US:hahaha i baca dah entry u tu

farah:hahhaa takpe2 pasni nak kejar 2 org lak..mungkin akan dpt memecahkan lemak2 tepu tu

elyn:hahhaa bagus idea u tu..leh i praktikkan

fatih:aah tangan tu memang la tak reti dok diam kan..kalau jatuh brg2 malu mak noks!

lily:hahaha haihh penat la kalau ade 2,3 org anak daddy camni

Farah said...

jiey:insyaAllah saya doakan tak lama lagi tu.

fabulous.farah said...

hahaha..adeh..makin kurus la awak lepas ni=)

Queenin Murni said...

harness strap tu adalah tak berkesan jugak for my kid. meronta2 nak bukak tu.. huuuhh!

aNnAsUeJiE said...

ahahaha!
saya dah merasa dah letih mcm ni! nak2 plak bile kluar pakai kasut tumit tinggi. ya rabbi, jenuh! ;D

mamawafiy said...

patutlah farah sangat slim..nak compare dgn saya ni ha..amatlah berlemak..sbb malas nak kejar anak atau most of the time kitorg shopping without the kids with us..senang sikit..blh dating2 jap..

Awards ~~thank you!