Wednesday, January 20, 2010

Live your life in your own way!!

hahaha saya teringatkan this funny conversation between me and my fren petang semalam...actually die ofismate saya yang baru je dalam sebulan join kompeni saya..

tengah2 syok berborak tiba2..

my fren:eh tapi aku ni sosial tau..
me:oo ok..sosial yang macam mane?
my fren:yela aku pakai mini skirt semua..party2..
me: hahaha ok..so ko taknak kawan ngan aku la ni?

lalu kami pon tergelak sama2..thanks to my fren sebab jujur dengan saya..but i still like to be fren with u eventho u sosial ok!

bagi saya adalah sangat lawak kalau orang ade impression macam ni..'aku ni sosial..suka party2..ko pakai tudung..ko ok ke kawan ngan aku?"

sebenarnye kan saya banyak kali terkena macam tu..serius..dari zaman university lagi..and i did lost a few friends because of this..nape ek?

sebab saya bertudung ke?sebab saya tak pergi clubbing so mereka anggap saya ni tak happening agaknye hahaha atau maybe ade limitation bila berkawan ngan saya..yelaa saya memang tak ikut mereka ke party tapi perlu ke sampai saye di pinggirkan sob sob..

oh ade kawan saya dulu pernah cakap ngan saya..farah ni susah nak terpengaruh hahaha..ni pon statement lawak jugak sebab bagi saya..memang la saya tak mudah terpengaruh..saya ade preference saya sendiri..ada bende yang saya suke dan ada bende yang saya tak suke.tak perlu nak ikut2 orang..seriously its not happening at all!! nampak sangat kamu takde pendirian..

buat ape nak hidup dalam pura2..just semata2 nak fit in sanggup buat bende yang saya sendiri tak suka....haha teringat satu lagi kes yang pernah saya dengar from a friend..mula2 die tak merokok..tapi last2 merokok jugak sebab kat club semua orang pon smoking..so bila die sorang tak smoking rasa macam freak plak..

saya pakai tudung bukan sebab mak saya suruh..saya sendiri yang nak pakai sejak darjah 4

saya tak pergi clubbing bukan sebab boifren/suami saya tak kasi..tapi itu cara hidup yang saya pilih..saya lebih suka lepak2 tgk tv ke kat umah atau hang out kat tempat lain selain club yang pada saya membingitkan telinga je (saya pernah masuk sekali sebab attend business partner event ..tak silap saya one of the club kat heritage row tu..ntah hape ke namanye) ....so salah ke?tak happening ke hidup saya?

tapi bukan la saya nak kate saya baik sangat..again saya tegaskan..ini cara hidup yang saya pilih..tidak merokok..tidak berparty..dan memakai tudung..dan saya sangat gembira dengan cara hidup yang saya pilih..so janganla sebab cara hidup saya ni anda taknak berkawan ngan saya plak atau jauhkan diri dari saya sebab saya tak pernah pon nak beza bezakan kawan macam tu..pakai tudung ke free hair ke berparty atau tidak..as long as you have a good heart..saya sangat2 suka untuk berkawan ngan anda.

pada saya ur life is happening in your own way! as long as u enjoy it cukuplaa..takyah nak pk ape orang lain cakap atau fikir...kalau anda rasa having a scuba diving license itu happening then go for it! if u think ur life is happening when you ride your own motorsikal berkuasa besar..so simpan duit banyak2 dan beli sebijik haaa happening kan!


21 comments:

MeL said...

wow! ayat last tu besh - having a scuba diving licence sgt happening for me hehe ;)

iem said...

haha betul farah,sokong sangat hehe

ezan said...

agreed ngan u... tp ezan pun pakai tudung but sosial.. camna tu.. hehehehe... so leh kita kawan x? :P

Elyn said...

farah i plak selalu org bertudung takmo kawan ngan i sebab i sosial. even i tak kisah nak berkawan ngan sesapa... sob sob kekadang sedih gak mende2 ni jadi!!

~ As ~ said...

biasanya org sosial takut kwn ngan org pakai tudung sbb dia takut kita yg tak nak kwn ngan dia... sebenarnya kita tak kisah, masing2 pnya hal la kan???

yatie chomeyl said...

btul2x...kdg2 org ingat org pakai tudung takleh huha huha gaks..aiseh, kdg2 org kita sendiri yg diskriminasi lebih2.

isabelle said...

i'd say i'm a mixture of both sides.
tapi biasanya mcm tu la...

sbb typical malays akan kondem org2 xpakai tudung, so, diorg menjauhi kita.in this case, sapa yg dikira lebih teruk?
org yg betul2 baik sepatutnya mengajak ke arah kebaikan, bukan meminggirkan/mengutuk lagi org yg terpesong.

mak aii..apa punya kuliah rabu aku bagi ni. hehe

aryanie fairuz said...

100% setuju.... saya pun xpakai tudung jgk dulu, mmg ramai yg xnk kawan & mengutuk laa.. tapi bila dh smpai keinsafan, manusia akan berubah.. so, xyah nk kutuk2 org,..

atulhani said...

i pun agree dgn u farah.. kita boleh je berkawan dgn sapa2, tanpa judge orang.. tp bab scuba diving license tu mmg aku sendiri terasa ar.. hehehe

Am said...

alhamdulillah kwn2 aku suma ok jer.. wpun aku sorg je pakai tudung (sbb kdg2 aku sorg je pempuan) tp diorg xde la nk pinggirkan ke hapa... cuma kalo diorg nk g clubbing they just lemme know tp xajak la.. sbb tau aku xmasuk...ishh.. silap2...kalo ajak, aku masuk jer..haha..

kan aku dah masuk sume tmpt2 xelok kat pataya tu??isshhh3.. it's ok, just an experience to know the other side of the world that you never imagine before.. ni pendapat aku je tau.. aku masuk tp aku just minum coke jer..hehe

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

ler..takkan nak kawan pun kena pilih2 gitu kan? to me janji org tu hati baik, selambe & sekepala...perangai lain tak di ambil kira..warna kulit,agama, fashion sense, $$$, fizikal & many more tak jd halangan..

janji leh sekepala...:D

happening scuba diving? mmg happening..beta phobia air laut..so respek la org gitu..

Hanz said...

farah...satu lagi keinginan terpendam yang nak dibuat, nak main dram bingit2 kepunyaan sendiri..boleh tak untuk me yang bertudung ni? kita dah ada yuna pakai tudung main gitar...apa kata hanz main dram lak?ekekkekekek....

sorry...cuckoo sikit2 arini...me berkawan ngan saper sajer..kalu dia takmo kawan sama saya, so what?

Drama Mama said...

i rasa dok rumah gusti ngn irfan happening, bole? hahahhaha

true enuff, asal hati baik...we can be friends with anybody

Nurhayati said...

kita kawan ngan semua orang.. mana yang baik kita amik, yg buruk kita abaikan.

dan lagi satu sblom nak menyibuk hal orang.. tgk dan jaga dulu hal sendiri.. ;)

Lady of Leisure said...

masing2 ada lifestyle sendiri..
yg penting keserasian kan..

fabulous.farah said...

i sangat setuju..kawan2 i pon pelbagai pesen..ladang2 pening nak handle hahahahah

mummy_adam said...

yes, setuju..setuju.. :)

SOHO Mama said...

Pilihan masing2..just don't judge people lah (walaupun kita mesti ada terdetik nak judge seseorang itu..sebab kita ni manusia kan hu hu). Benda2 yang you sebut kat entry ni I dah pernah buat/lalui...tapi sejak bertudung 3 tahun lepas, tak pulak rasa "kurang happening" he hee..but because of age and so-called experience I think I'm a better person now..at the same time I tak menyesal pulak lalui zaman2 "sosial" dulu sebab tu semua menolong I menjadi siapa I sekarang ni..a better daughter, a still-trying-to-be good wife and mother, insyaAllah :)

mrsharis said...

semuanya bergantung pada diri sendiri. Sangat setuju yang kita tak perlu berpura-pura semata-mata kerana sesuatu.
Aku ada kenal sorg pmpuan, bertudung bila kuar dari rumah tp masuk keta buka tudung & merokok bila lepak ngan kwn2. Bila nk balik dlm keta pakai tudung semula..
So apakah maksudnya?????

Intan said...

Yup setuju ngan Farah...berkawan tak kira lah tudung or not sosial or not but hati mesti baik dan jgn fitnah or berhati busuk terhadap one another ;)

5577 said...

aah.. betul..
i pun tak paham ngan persepsi ni, actually ia adalah berlaku vise versa gak.. dua2 belah pun mcm ada benteng sendiri, ntah laa..

rs klaka pun ada gak..
i type pjg berjela td, tp dh cut..
rs nak buat entry la on this, sbb i pun tak puas ati..
check it out nnti k..

Awards ~~thank you!