Wednesday, February 24, 2010

14 month

Ok saya terlambat update milestone afif plak bulan ni..anak bujang sorang tu dah masuk 1 tahun 2 bln lebih..bende yang die dah pandai buat pon sangat banyak dan sangat menghiburkan hati.

1. Afif is a very good immatator...sangat cepat belajar..sekali tunjuk dah tahu buat lepas tu..sebab tu berhati2 jugak nak buat apape depan die.

2. Dah pandai cakap aceehh (terima kasih) bila terima brg atau bagi brg kat orang.

3. Die dah berlari!!! huwaa tak larat nak kejar!

4. Dah mahir sebut mama,daddy,nak,dah..kalau tanye sedap ke bubur tu?pandai geleng atau angguk..selalunye angguk la sebab kalau geleng mesti mama ugut taknak masak dah hahaha

5. Kalau suruh salam..cepat2 hulur tangan nak salam.

6. Dah boleh makan bubur nasik tanpa diblend..afif pandai kunyah..die tak terus telan je butir nasi tu..so oklaa nak bagi nasik biasa pon.

7. Suka minum air masak...die akan carik straw cup die sendiri dan minum kalau haus.

8. Masih lagi minum susu ibu + makan bubur 4 mangkuk dengan jayanye setiap hari.

9. Dalam kamus hidup die sekarang ni..main,main,main dan main..kadang sanggup tahan mata..padahal dah mengantuk..agaknye rase rugi kan tido tu hahaha

10.Yang buat kitorang makin tak sabar nak balik rumah tengok afif ialah die dah pandai kiss pipi kitorg..tiba2 je datang kiss pipi! alaaaaa geram sangat tau.

11.Sangat penyayang ngan baby..kat rumah bbsitter ade baby baru..bbsitter cakap die selalu kiss budak tu kat kepala (ke sebab baby tu babygirl?? hahaha)

19 comments:

aNnAsUeJiE said...

happy 14th months afif!
kan dah kate, bile dah buleh berlari jenuh nak kejar!! haha! takpe, exercise. ;D

~ As ~ said...

saya kan suka sngat baca milestone baby org...sbb buatkan saya teringat ngan Azam...sweet sangat blh buat senyum sendiri..

MeL MikaiL said...

haaa..tu tandanya afif ni penyayang. afif nak adik tu :P

ezan said...

happy 14 months afif... leh kiss pipi aunty sket x? hehehe...

Lady of Leisure said...

lovingnya afif ni..
:)

Hanz said...

ehem..suka point no.11 tu..dah ada hint2 dari Afif tu, boleh diketengahkan cepat. :>

Jijahh @ f.k said...

happy birthday ... moga afif selalu sihat dan ceria ...murah rezeki n selamat ..

mummy_adam said...

happy 14th months Afif!

Auntie nak kiss jugak ;)

semut-terbersin said...

alololo bezznyeh afif dah bleh sebut mama n daddy! yg bezz die bleh kiss pipi tuh! wah! alangkah berbunge2 riangnye atiku kalo aariz bleh buat gitu gak! hihi

Hasliza said...

ke sebab afif nk adik?itu yg loving ngan baby..hehehehe

mrsharis said...

muka cam budak dah besar..

CuppyCakeMommy said...

afifi mintak adik tu..heheh...

isabelle said...

ko ni afif, mcm sinchan pulak. asal awek je, kemain dekat ko pegi (adam pun sama le).
wah..bagusnya dia mkn 4mangkuk tiap ari.sib baik mummy masak sedap.

lily lotus said...

adorable boy u ni mmg sangat charming tau. tgklah dia senyum tu..cute!

senioritasara said...

loving dgn girls ehehehehe.tomel!clever la afif....cepat ckp aceh! ehehehe

fabulous.farah said...

hahaha...gelak bila baca no 4..afif tengah aktif lah skang ni..

unlisted_one said...

wah,..bab yg dia pandai ckp tu, mcm sama vocab anak i..hehe..kamus yg sama la tu.

Izan Ishak said...

kejap je afif dah 14 months...
anak2 kecik mmg cepat belajar!
kiss utk afif sket!

p!nkerton said...

happy 14mnths afif!
alaaa jeles la item no 10 yg pandai kiss mama & daddy dia! athirah tak pandai lagi tang tu hehe.. ;p

Awards ~~thank you!