Thursday, February 4, 2010

Budak sorang ni pembersih sangat la plak!!!

As planned last Saturday we joined Finger painting session for little explorer at Munirah's place..
kami sampai lewat sikit sebab sebelom tu kami ke aqiqah damia dulu..n then ke subang amik daddy afif...my husband pon excited nak tengok anak die main2 ngan paint..sanggup die seludup2 kluar kejap dari office hahaha..
At first,afif nampak macam seronok sebab dapat bukak baju..tinggal pampers je..die memang suke tak pakai baju pon..
Aktiviti dah nak bermula...afif masih lagi buat muka blur..
Tengah2 beraktiviti tu..tiba2 die cranky la plak...saya celupkan tanga die dalam paint tu and die bile die tengok tangan die melekit2 basah die nangis hahahha..alaaaaaa anak aku..pembersih sangat la plak!
tapi saya berjaya la jugak dapatkan a few hand and footprint from afif hahaha..
tengok muke afif dalam keterpaksaan..
tadaaaa! nila hasilnyeee..
tengok die pegang belon tu pon hujung2 jari je..
hehe yang die suke..mandi dalam sinki kat laman rumah munirah...saya suruh die join budak2 tu main air pancut tapi afif taknak..hahaha sangat jeles tengok anak2 org lain sporting je mandi air pancut kat laman tu..

Anyway, thanks farah5577 (the art teacher) and munirah (the photographer)! eventho afif tak berape nak cooperative sangat hari tu sebab die tak biasa...and my bad plak sebab hari tu kami dari pagi berjalan and die sempat tido dalam kereta sekejap (tak cukup tidor pon yer jugak)..but we do love the pictures!!
plus now afif know what is 'rumput'..mase kat laman rumah munirah tu die berdiri tegak tak bergerak2 atas rumput sebab die tak pernah rasa ngan kaki die..and then the next day kitorg bawak die kluar ke playground..he touch rumput2 kat playground tu hahaha..mesti cakap "ooo ni la rumput macam kat rumah auntie munirah tu"
oh ya..afif,be prepared! mama akan bawak awak ke baking session lak pasni..mama tak kire! you have to learn to be socialize hahaha..ni asik nak main sorang2 je yer..

You can view more nice pictures in Munirah's blog.

23 comments:

Queenin Murni said...

must be sebab tak cukup tido.. tu yg takde mood nak main2 tu..

a good exposure tho.. best best!

Hasliza said...

seronoknya tengok aktiviti2 afif..farah,suka aku nengok gambar afif pegang belon tu..cute sangat

azzamoro said...

bencinyer tak dpt join. sob sob..

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. xtvt yang sangat heppi!!!

Jiey^Mien said...

syoknya..
kalo ian pun sure nanes2..
=)

mrsharis said...

mmg elok bg pendedahan awal pd anak2. Biar dia senang bergaul ngan orang..
Aku risau sbb dinding umah sewa skng dah habis berconteng,kerja dua org budak tu.. Patutnya nuha pun kena join aktiviti painting ni.. ;p

iem said...

wah best je tgk afif kena paksa ngan mama haha..

NisS^ImmEr said...

syoknya ada aktiviti mcm ni utk budak2 kecik. tak payah tggu masuk skolah utk blaja semua ni. anyway, afif mmg ada bakat terpendam jadi pelukis satu ari nnt ahhaha

bila la dpt bersosial bersama ibu2 sekalian? :|

ChickyLicious said...
This comment has been removed by the author.
mummy_adam said...

besh nyer.. next time nak join jugak lah coz adam pun xpandai nak bersosial nie.. asyik berkepit ngan Mummy&Daddy jer

MeL MikaiL said...

beshnya! aritu farah ada ckp i lupa nak tanye more detail psl activity ni. afif xsuka comot2 ye..?

fizamior said...

hahaha...anak ko pembersih...elok la tu...

Intan said...

Intan pon rasa sbb tak ckp tido pon one of da factor...

Tapi cayalah afif! Pembersih anak teruna sorang nie...nie mesti ikut perangai mummy dia pembersoh orgnya :)

P/s: Hu hu sedih tak dpt join ari tu :(

yatie chomeyl said...

hehe moody plak awang ni ye..mesti dia rasa x selesa dgn paint tu melekat2 kat tgn dia..

Rieyuzie Zainul said...

hi farah..
dah lama x jengok sini yek..best la afif dpt join xtvty nih..wlupn, moody tp kira ok la jugak tu..yg penting dia dpt xposure yang bagus.. cayalah!

Lady of Leisure said...

haha comelnya afif... pembersih sungguh dia... kene paksa ngan mama eh .. hehe...

lin muhamad said...

waaa cm best je.afif sakan nye sampai comot muka..suka dia eh.

Nurhayati said...

cantik la art afif.. sangat menarik.

5577 said...

most welcome dear!
tq for joining.. cute sgt afif.. plg taktahan time dia mcm statue kat atas rumput tu.. comel sgt okeh.. :D

tp nnti kite buat kelas trial lg skali, since first session ni ada yg participate n tak kan.. for us to improve ourselves jugak.. :D

Farah said...

murni:haah yela..cranky tak cukup tido pon yer jugak..pasni kena make sure die tido cukup2 baru buat aktiviti

liza:ekekek gamba comot tu ke..daddy die punye kerja la comotkan muka die

azza:alaa next session ade lagi..leh join nnt

nafiira:meh la join..rasanye ade next session.

jiey:ekekek first time kan..budak2 ni ade yang tak biasa.

liya:haaa memang sesuai sangat nuha join!

iem:hahaha memang kena paksa.

nisma:ekeke soalan yang terakhir tu penuh tanda tanye..ehem2 aku menanti saat ko jadi ibu pastu leh join sama2

Farah said...

ena:elok sangat la kalau join aktiviti macam ni..sama je macam afif

Rie:aah..byk jugak bende yang die belajar hari tu bukan takat painting je

Mel:oo nanti ade next session leh la mika join..afif moody tak cukup tidor pon yer jugak tu..die penggeli orangnye

Lady:itulaa tujuan aktiviti ni nak kasik die main je ngan color2 tu..comot pon takpe..tp die geli lak nak pegang paint tu hahaha

fiza:hahaha pembersihla sangat!kadang2 suke jugak kutip barang masuk mulut

intan:takpe2 memang i rase ade lagi next session..hehe arissa pon patut cuba pasti lagi comel kalau die main dengan color2 tu

lin:comot tu adalah hasil kerja daddy die

yati:ekeke main belasah je tu

farah:hehehe tak saba nak tunggu next session lak..i make sure afif cukup tidor k..and i pon nak bawah extra material la.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

macam besh la plak tengok afif comot2 ngan colour ni....kena bawak Damia join gak ni aktiviti cam ni..

psst comei giler tengok afif pegang belon hujung2 jari tu..hehehe

Yati said...

Alahai comelnya. Takpe, bagi dia masa, next time mesti dia suka. lagi pun, tak cukup tidor kan. cantik gambar semua! :)

Awards ~~thank you!