Wednesday, February 17, 2010

Masih dalam mood cuti

pergh saya rase ni paling lama tak update blog...mood cuti punye pasal..nak tengok blog sendiri pon malas...hari ni plak kerja bertimbun kena siapkan..lagilaa..dah la mood nak kerja pon takde ni..malas btul!

Alhamdulillah..kami selamat sampai ke rumah pada petang isnin dari utara... kedah adalah sangat panas!!!! kami tak pergi ke mana2 pon..habis kenduri terus balik rumah nenek saya kat Alor star..pastu sikit2 asik berulang ke peti ais minum air sejuk hahaha..pastu padan muka..tekak sakit dan terus demam!


posing dalam kepanasan..

makcik saya kata kat sana tak hujan nak dekat sebulan...uishh dah macam kemarau la plak kan..atleast kat kl ni..panas2 pon petang ke malam ke hujan..saya plak ade silau yang kuat..so bile memandu tengahari terus kepala jadi pening... berdenyut2 rasa macam nak pecah!

nasib baik afif tak demam dan tak meragam..tapi siang memang berpampers je..pakaikan baju sekejap je dah berpeluh2 macam orang duduk dalam sauna..


so kesimpulannye..percutian kami kurang seronok di sebabkan cuaca yang sangat panas..tapi puas hati sebab dapat jumpa sedara mara yang dah lamaaaa sangat tak jumpe..terubat la rindu kan.



14 comments:

azzamoro said...

aku pun lame tak update blog. masa cuti tak bukak computer langsung. enjoyz giler balik bp. hehe

Elyn said...

KL pun panas gak farah..... wafiq berkubang je dlm pool !!

lin muhamad said...

sara pun kat kg berpampers jek..huhuhu..

Am said...

kedah mmg panas....panas terik...jemur baju kejap je dah kering..

fizamior said...

posing dlm panas sampai pipi merah u... auwww!!!! hihihihihi....

fabulous.farah said...

betul..dua tiga hari ni kl pon panas. ekon macam rasa nak bukak 24hours. sembahyang subuh pon berpeluh!

M.i.r.a.n.d.a said...

mmg panas..kat sini baru mlm td hujan.hujan pun mcm rasa bahang pns tu lagi..

Mama_Aqish said...

dah lama cuti keje melambak nak wat keje pun malas kan...ops...jangan malas update blog...nanti tak leh nak tau perkembangan afif....sharing is caring

Lady of Leisure said...

in few days cuti lagi..
:)

Drama Mama said...

haaaa kat penang ni pon panas camni gak la...irfan skang kalau pakai seluar memang dia londeh cakap "mama, hot!". haha..petang2 ajak gi playground pun dia cakap hot hiks.

Jiey^Mien said...

enjoy bercuti mmg rasa malas giler nak bukak blog..
:P

Farah said...

azza:haha samalaa..laptop ade bawak tp tak bukak pon.

elyn:tulaa kl pon terasa bahang kan

lin:haha jimat baju takyah basuh

am:itulaa..kitorg sampai 2 3 kali basuh baju..kering cepat

fiza:haha itu merah kerana blusher laaa

fab farah:huhu nasib baik umah ade ekon

miranda:tulaa hujan pon cam tak hujan kan

mama aqish:ekekeke mase cuti je malas..skang dah rajin balik :P

lady:itulaa yang mood pon rase nak cutii je

baizurah:uishh sian irfan..pakai pampers jela ek

jiey:aah sama laa tp tgk jiey rajin jugak update

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Memang satu Malaysia betul kita ni...bangsa lain sibuk beraya kita pun sama naik bercuti sana sini..siap balik 'beraya' kat kampung lagi....hehehe tapi serius la memang skang ni musim panas tahap dewa...kitorang pegi PD hari ahad haritu pun tak tergamak nak mandi laut...panas membahang2...Damia jek mandi ngan paklong dia...skang dah hitam kulit dia...huhuhu

Dayah said...

utara mmg panasssss giler bula ni..dah lama tak ujan...

Awards ~~thank you!