Thursday, February 11, 2010

Satu line saja..

Hahaha sebenarnye saya sendiri pon tak rase yang saya pregnant skang ni sebab saya masih lagi mengambil injection perancang keluarga (depopovera) tu.. tp bile ramai yang cakap simptom2 semalam tu mcm pregnant terus saya pergi farmasi dan beli pregnancy test kit..yela kan..injection tu pon hanya dapat memberikan 99% perlindungan..mane la tau kot2 saya terjatuh dalam kategori 1% tu kan..lagipon dah lebih 6 bln cik P tak datang.


So inilah hasilnye..negatif! hehe ade sedikit lega tp ade jugak rasa sedikit rasa hampa..macam bes jugak kan ade baby lagi..windunye bau baby!

takpela..saya akan stop pengambilan injection tu hujung tahun ni sebab nak start conceive balik for 2nd baby..dah tiba masanye..lagipon umur pon dah nak masuk 28..before umur 35 dah kena stop production hahaha ade rase macam kilang la plak..

anyway,thanks pada semua yang concern (refer to all comments on previous entry)..agaknye hormone tak berapa stabil sebab cik P pon dah lama tak kunjung..pasal handphone tu...esok kalau sempat baru nak beli yang baru..kalau tak weekend la jawabnye..beli yang murah2 je kot..so kalau hilang lagi takdela meraung kan hahahaha

oh cerita pasal weekend..kan nanti cuti 4 hari..ape plan anda?? mesti ramai yang berholiday atau balik kampungkan?

so Happy Thursday everyone!

31 comments:

azzamoro said...

farah.. ingt dah boleh jadik geng aku nanti. akekek..

takpe tahun depan ok. ko lak gemuk aku lak kurus. hehe

mamawafiy said...

alahai.tak preggy ye (kenapa aku pulak yg lebih2 hehehe). saya pun pernah kena sipmtom2 preggy tu tapi in the end tak preggy pun.yg lawaknya, saya dpt simptom tu lepas je tau kawan2 rapat saya preggy..apa hal pulak ni. pandai pulak badan ni ye nak bersaing-saing heheheee

MRS. K said...

i pon ingat taon depan nak kasi hadif adik... ngehngehngeh... sama la kite c-sect..

*i ingat nak bawak hadif p zoo la..

Hanz said...

farah...jangan mare me cuti 9 hari, opis tutup seminggu! X plan apa lagi..mesti impromptu plan punyer

6 bulan x period pun memang boleh buat hormon haywired & mood swings..

nieda said...

belum rezeki lagi, rindu betul bau baby kan..

mrsharis said...

tapi kan farah...hehehe..ni tapi la..
Aku dulu pun 2 kali wat test, 1st negatif..then 3 minggu pastu test lagi..bru nampak 2 lines..
hahaha..adakah aku menakutkan hang??!!
tp apa pun, selamat bercuti panjang.. :)

Queenin Murni said...

btol btol.. stuju ngan liya..

if 1st test negatif, 2nd test mungkin +ve, cuba lagi in 2-3 days.. :P


good luck! heheh!

iEfa said...

hihihi okey ler tuh kak...tgu si tomey tuh 2 thn bru wat production...hihihihih

biler anak dh besamule tringt nk baby kan..laie2 tgk kwn2 preggy kan ;-)

senioritasara said...

ala...dah berangan dah farah jr ehehehhee..well...xpe...hjg thn insyaAllah.afif...say adik , adik...ehehhee

mancet said...

ala baru bape ari weh..2 minggu br detect nih..
afif nk adikkk
hahaha aku plak exited

Nurhayati said...

takpe tahun depan ada baby.
lagi pun masa skang cepat.. tup2 dah tahun depan kan.

Elyn said...

hehe farah kite start production akhir tahun ni sesama la ek!!

eiNa said...

ok ..i pun sudah bekira2 nak start production next year gaks.. :P

aNnAsUeJiE said...

ramai jgk nak start production hujung thn ni ey?? nak join jgk la!!! hahaha!

Mama_Aqish said...

la nape tak cakap awal2 ada amik injection...tak pe tahun depan lom ada rezeki tahun ni tu...afif belum nak adeq lagi tu...dia nak bermanja2 lagik

isabelle said...

xpe la, farah. look at it from the bright side. (ini nasihat utk diri sendiri juga).

i pun, dah lps 3x cycle to regulate period,period kali ni haywire jugak.well, we might get it when we least expect it.

MeL MikaiL said...

yep2 kdg2 lambat detect tau..maybe next week u try test lagik ke? afif nak adik tu hehe..

|| NaFiRaa || said...

ai balik kampung...:)

lily lotus said...

samalah kita. ly pun plan nak baby lagi thn dpn sbb my 2 heroes dah gi kindie..hehe

mummy_adam said...

alaaa... satu line jerr.. kiciwe ai ;)

besh kan kalau dpt pregnant lagi :) heheheee

fizamior said...

good luck bebeh!!!
selamat ber preggie :D

Drama Mama said...

haaa ok, tak lama ja lagi tu nak start production balik, pejam celik nanti dah sampai hujung tahun hiks

Dayah said...

it's ok.still ada masa utk manjakan Afif btul2 sblm nak adakan adik utk dia..take care..jg kesihatan...

Drama Mama said...

haaa ok, tak lama ja lagi tu nak start production balik, pejam celik nanti dah sampai hujung tahun hiks

MamaDamia a.k.a Haiza said...

huhuhu ada amik injection perancang keluarga ke?.....me pun c sect gak tapi takut betul nak amik pil atau injection perancang keluarga tu...takut tak lekat terus nanti....hehehehe

me pun ada plan nak bawak damia pi zoo...maybe on Monday kot,coz weekend ni nak ke PD...

Lady of Leisure said...

hehe i pun teringinnn nak bau baby hehe.. tapi i takut nak beranak sbnrnya... huhu...

btw, cuti ni so far takde plan lagi ingt nak balik kpg tapi tak sure hari ape..

Ummi Salsabila said...

oo.xpe2..thn dpn afif boleh dpt adik yer.:)

farah, i beli maxi dress tu kat www.cetot-outlet.com.

ok ker injection tu farah.nnt le cite skit..

Watie Aziz said...

farah, jgn lah hujung tahun, kasik cepat itu 2 line bebeh! ahahhahaa...(racun jgn tak racun watie ..wkakakak)

Mrs. Kown said...

eyh eyh tapi boleh kot i doakan skali supaya boleh join the gang? you remember gambar bday sofia tu? semua yang dalam gambar semua ibu mengandung masa tu. i was 6 weeks kot masa tu. =P mana tau nanti berkat melekat kat farah, aura dari 4 ibu2 yang lain. hihihihi

ummuabdullahsyaakir said...

Salam Farah...oh rsa nak mngandung yea?Nsib baik Farah cek,boleh pastikan kemungkinan tu ada atau tak kn?

mmg klu tertekan akan lmbt dtg,tu normal kan?Mcm, saya sbb BF baby,dah 4bulan msih xdtg

Ada petua klu nak cepatkn dtg bulan,cuba Farah mnum Pepsi atau coke-sbb gas nya kuat sikt..Ada kawn saya yg masih xdtg bln dekt 1tahn,tapi bila mnum,berketul2 darh keluar.

fabulous.farah said...

huhuhu..try lagi!

mungkin kali ni kita sama2
hahaha

Awards ~~thank you!