Tuesday, June 29, 2010

Saya dan Hindustan

Yer saya memang tak cool sangat sebab saya suke layan hindustan dari zaman sekolah lagi..tapi filem hindustan yang saya suka tengok mesti ade SRK dengan Kajol..lain2 saya tak berapa layan sangat...geng Hindustan saya adalah Liza..kitorang siap hafal lagu2 dari filem Kuch Kuch Hota Hai tu sebijik2 k..pastu si Liza siap translate ke bahasa melayu plak maknanye hahahaha pastu yang tukang boikot adalah si Azza...habis di kutuknye kitorg ni sebab hari2 pon pasang lagu Hindustan kat dorm..

Pastu zaman university plak...saya paksa husband saya layan citer hindustan sekali..kitorg tengok movi Kabhi Kushi Kabhi Gham kat panggung wayang..sambil dengar makcik kat sebelah kitorg menangis teresak2...feeling la kunun hahahaha

ok ok enough cerita pasal kenangan silam..

Orang lain skang ni sibok dengan cerita Lagenda Budak Setan...saya sikit pon tak heran..lagi2 plak ada pelakon Farid Kamil tu lagila saya menyampah nak tengok..

Tapi kalau di sua kan saya cerita hindustan yang ade SRK dengan Kajol..huh laju je saya tengok k!

Last 2 weeks makan dekat William KJ..depan tu ade plak orang jual DVD cetak rompak hahaha..sila jangan contohi saya..husband saya macam biasalaa memang gile DVD..citer tak bes pon die nak beli...n then saya nampak la DVD ni..My Name is Khan..hah ape lagi..terus la rembat sebab nampak pelakonnye 2 orang yang saya suke ni..


Nak tengok gazet movie ni sila ke sini yer..

Pada saya,movie ni banyak merepeknye...yela well known,hindustan memang banyak merepek kan..selalu orang jahat mesti susah nak mati hahahaha..tapi yang ni moden sikit...cerita pasal Khan yang berkahwin dengan wanita bukan islam dan tinggal di US mase zaman 9/11...so semua orang islam kena kecam la sebab kes ni..nak jadi cerita anak tiri die kena belasah sampai mati sebab pegang nama Khan tu (last name) and then Khan ni kununnye nak membersihkan nama orang Islam dan niat die nak bagitau kat President Amerika yang Nama saya Khan dan Saya bukan terrorist..tu je..tapi dalam perjalanan die nak jumpe president tu macam2 hal la berlaku..and last2 die berjaya jugak sampaikan pesanan tu td..

Agak kecewa jugaklaa..sebab selalunye filem lakonan SRK dengan Kajol mesti buat saya macam nak tengok 2 ,3 kali..tapi yang ni tak..boring sedikit

anyway,takpela..at least dapat jugak lepaskan rindu saya nak tengok diorang berlakon...mungkin lepas ni SRK dan Kajol lebih sesuai jadi watak bapak dan mak..dah takleh jadi hero atau heroin lagi sebab umur pon dah makin meningkat.


6 comments:

p!nkerton said...

weahaha ye ke farah, baru aku tau ni hihi.. kalo aku sama skolah ngan ko, confirm aku join azza lah ngahaha (gelak jahat).
storyline my name is khan tu mcm best, tapi citenye slow lak ek? citer kabhi kushi (3 kali cuba tgk pun tak penah habis hahaha) yg lain2 toksah ckp aa mmg tak penah tgk. the only yg habis kuch2 aje hihi.

MeL MikaiL said...

yep i pun dah tgk cite ni (oops kantoi ;P) bolelah kan..

Elyn said...

dulu aku rajin gak layan hindustan. tp cite hindustan baru2 ni macam tak syiok la!!

liza said...

aku pun ada beli DVD citer ni..mmg agak bosan laa sket..tak sangka berjaya gak aku abiskan..hehe..btw,cuba tgk 3 idiot..amir khan punya citer..not bad gak..kelakar

atulhani said...

saya pun anti-hisdustan... dan awak perasan tak, komen untuk post ni cuma ada 4 jerk... hehehehe.. mesti ramai tak sangka awak ni peminat hindustan...

Farah said...

atul:hahahha aku perasan la weii..sahla ramai yang kutuk aku ni hahahah

Awards ~~thank you!