Wednesday, July 21, 2010

19 months

Macam biasala kan..tetiap bulan pon ade update perkembangan anak bujang trang tang tang saya yang sorang ni...


hehe dalam entry yang lepas ramai yang kate afif makin chubby sikit..aah saya pon perasan.memang 2,3 menjak ni pon selera die makan bertambah..selang makan nasi..makan biskut ke atau roti plak..roti favourite adalah cheese stick atau roti coklat..yang coklat tu memang die korek isi jela hahaha..ade jela bende yang die nak kunyah..kalau nampak kitorg makan lagila..mesti die nak jugak.

hmm tak taula badan afif naik sikit ade kaitan dengan scotts emulsion atau tak sebab saya tetap bagi die hari2 as supplement..
tengokla gaya afif minum scott emulsion guna syringe...die picit sikit2 sampai abis..pastu bile dah abis die mintak lagi plak tu..sedap kan rase oren.

afif jugak dah makin licik skang....nengok tu die gelat dalam carseat..die keluarkan tangan die belah atas dari seatbealt carseat tu...

dari segi percakapan..afif saya perasan dah boleh sebut satu2 perkataan dengan clear..takde pelat2..yela kitorg pon takde plak ajuk cakap pelat ngan die so okla kan..senang nak paham ape yang die nak..cuma words yang die sebut masih tak banyak lagi.

perkembangan lain saya rase normal la kot...lasak macam biasa..makin suke nak curi perhatian kite...tetiba dari dapur tu dengar volume tv sampai maximum..haihh saba jela..keje die la tu kan..

gigi geraham pon dah tumbuh..maybe sebab tu selera makin bertambah jugak kot..senang nak kunyah kan hahaha..

happy 19months afif! mama ngan daddy luv u sooo much!

12 comments:

CikLilyPutih said...

dah besau pun anak mama kan

Elyn said...

happy 19 mnth afif!!

Farah . 5577 said...

happy 19months afif! :D
cepat je dia membesau, aah mmg rs afif dh berisi sket, scott bagus ye? nak try bg Nadhrah laa sbb dia kurus skrg, xnak minum susu sgt dh, sbb tak bg minum dlm botol.

Aqilah xlama lg nak masuk setahun, hehe.. sonoknye!

iem said...

happy 19 mnth afif!!

aNnAsUe'G said...

happy 19months afif!!! ;D

Rieyuzie Zainul said...

happy 19 months afif!
dah lama x jengok blog farah ni..dh besaq dah si teruna itu..jie pun bg naufal scott + dgn other vitamin tp under advised dr doc la jgk.. bkn apa farah,lately naufal kurang selera makan..asik main je..huhuhu!

Drama Mama said...

pandainya dia makan scotts emulsion. guna syringe plak tuh! irfan kalau nampak syringe ja lari sebatu. takut makan 'ubat'. hahaha!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

liza said...

baguslaa afif dh tenbam..wafiz masih maintain tapi sejak papa ada ni..makan jer kejanya..hehe..apa2 asal diorg sihat jer kan..
pasal yg ngelat duk dalam car seat tu..wafiy pun sama..suka kuarkan tangan dr seatbelt tu..agaknya diorg rasa tak selesa..happy 19 month afif..cakap dgn mama,afif nak adikkkk:)

alyyani said...

every month buat record. best betul affif. suka scotts ye. jadi sihat dan kuat la ye. :D

lily lotus said...

yeah! afif dah boleh minta mama adik baru..hehe

iEfa said...

ank sye mkn scoot tk lut..mkn vit okey sket dh...vit appeton with lysine....yg with lysine ni tmbh selera mkn kate nyer....tp penat2 jek naek berat...demam ker...aper ker...mendadak turun balik...huhuu

Farah said...

lily:hehe kejap je rasenye

elyng:tq!

farah:hehe kami nak datang tau party nanti!

iem,jie:thanks.

Rieyuzie:eloo..hehe naufal pon tgh lasak jugak tu asik main je..budak2 ni memang kalau dah main mane ingat makan..atleast bagi supplement tu kire ok la kan.

bai:hahahah dulu kitorg tipu die letak sirap dalam syringe tu..pastu die cakap sedappp..ha pas dari hari tu die senang nak makan ubat.

liza:tula aku rase afif tak selesa dengan belt tu..dulu yang lama punye die ok.

alyyani:haha mama die tgh rajin lagi ni.

lily:hahahah lagi setahun!

iefa:alahai..tula kan..afif pon kalau demam ke memang kurang sikit makan.

Awards ~~thank you!