Tuesday, July 20, 2010

Hantu durian...ke durian berhantu?

Holaaa!

Alhamdulillah kami selamat tiba kat KL jam 6.30 petang hari Ahad...singgah jap kat Kuantan lawat adik ipar yang belajar kat sana..hmm jalan agak jem nak masuk KL..saya rase ramai orang balik kampung sebab musim buah skang kan?

Lagi2 yang ade kebun sendiri tu kan..ha sukati korang la nak melantak buah banyak mane pon hahaha syok gile!

Macam saya ni..kebun sendiri takdek..nasib baik belah husband ade mak sedare yang ade kebun buah..PIL ade jugak sikit2 tapi masih tak banyak hasilnye..so balik kampung hari tu dapatla merasa jugak makan buah durian hasil dari kebun mak sedara hehe..banyak plak tu...bayangkanla 3 hari 3 malam asik makan durian je...daddy afif memang surrender la..die makan sekali je pastu badan dah panas ..saya memang hantu durian..mak mentua terkejut tengok saya boleh makan durian banyak2 hahahaha..nasib la dapat menantu tak reti nak cover2 macam ni kan..die pon layan plak tu...pas sebijik..sebijik lagi die kopekkan.

hmm saya rase nak buat macam event tahunan laa..setiap kali musim buah macam ni nak balik sana laa hehe..macam bes plak kan dapat makan durian kampung yang isinye memang marbeles la!



afif kat sana memang sangat busy entertain acik ida, tokma ,tok ayah,onyang dan sepupu sepapat...tengokla tu sibok die berborak ngan tokma n onyang dalam kereta.




mama afif plak..sibok amik gamba hahaha time ni nak pergi kenduri kawin anak pada kawan onyang afif.


balik kali ni,tak sempat kami nak ke bandar kuala terengganu pon sebab cuti singkat sangat(nak ke KT dari Kuala Berang adalah memakan masa hampir 1 jam )...lagipon niat balik ni sebab nak tengok orang tua...so banyak spend masa dengan diorg sampaikan keropok lekor pon tak sempat nak beli bawak balik hahaha..takpela janji niat nak balik tu tercapai.

20 comments:

fizamior said...

oh mamam durian adalah mabelesssssa!!!!! hahahahaha.. aku boleh ber round2 sampai suara pun ilang!

afif cam dah berisi sikit ek? cute! :D

atulhani said...

i pun hantu durian.. tapi tahun ni belum dapat merasa durian lagi. Lagipun last time pekena durian Mantin kaw-kaw, sakit kepala pun kaw-kaw...

Farah . 5577 said...

waah.. bestnye.. :D tapi dlm family aku sorang je xmkn durian, xtau laa dr kecik asal masuk mulut jer muntah. tp bau dia xdahal nye. dia nye gad kot.. tp xtau laa bile bdn dua, kalau tetibe teringin kan.. heee.

afif nampak sgt happy.. pandai dia borak2 ngan tokma n onyang ye.. dh mcm berisi sikit kan?

Jiji said...

lawa tudung! heheheh@!~

senioritasara said...

yummmmmmmmyyyyyyyyyyyyyyyy...
u sebut2 keropok lekor teringin plak....

mariaariffbaby.com said...

derian kot yang berhantu..
sebab kita pun bila nampak derian..terus makan sampai 5 biji..tak kira la ngandung ke idak!

mmg buruk lantak kan.
:D

semut-terbersin said...

huhu bezznye dapat balik kg makan durian! huhu kg aku dah takde org jage..semenjak arwah nenek meninggal, durian pon tanak berbuah dah..merajuk gamaknye!

an15 said...

durian best, tapi panas badan tu la tak tahan tuu

an15 said...

durian best, tapi panas badan tu la tak tahan tuu

littlehumblelynn said...

sedapnya durian.........hujung bulan nih confirm nak balik tganu..

fabulous.farah said...

durian free adalah best. xsabar nak balik kg makan durian

azzamoro said...

kecur lak aku tgk durian. tp takleh makan byk. nanti aku panas semacam lak.. hehe

isabelle said...

tiap kali nmpk entry org psl durian, i rasa nak mkn durian. apa gila ke aku nih?

mm...happy betul afif masa kat kg ye?

iEfa said...

owh duriaannnnn...nyumnyumnymmm

Farah said...

fiza: tulaa hantu jugak macam aku rupenye hehehe..leh geng!

atul:uishh tak pernah rase lagi durian mantin..kena cuba ni

farah:ko sudah berbadan 2 ke ?

jiji:mekasihh.

sara:i pon tak sempat nak makan balik ari tu..teringin jugak ni

maria:btull! i pon rase camtu hahaha

ila:pandai durian merajuk yer..biasa tu!

anis:lepas makan..minum air masak banyak2.

lynn n fab farah:hehe balik jgn tak balik nnti tinggal daun durian je

azza:tula sama ngan asri ni..makan sikit dah panas,,takpe aku boleh perabihkan hahaha

isabelle:hahaa alamak..mak buyung dah teringin.

iefa:tgh musim ni..ape lagi? :D

Anonymous said...

Сайт с огромной пополняемой коллекцией порно видео, смотри лучшее порно бесплатно, ежедневная пополнение новыми роликами.


[url=http://mnogo-porno.com/]порнуха[/url]

Anonymous said...

Наша команда старается удовлетворить самые изысканные требования постоянных игроков и только зашедших к нам новичков. Мы стараемся постоянно по мере поступления увеличивать ассортимент к уже имеющимся бесплатным игровым автоматам, очень классных статей написанных нашими копирайтерами, которые также знают толк в азартной игре, добавляем для вас наши уважаемые новые залы интернет казино и публикуем самую свежую и актуальную информацию по азартным играм, которая надеемся будет интересна посетителям нашего сайта. Только для Вас выкладываем свежую информацию проверенную на собственном опыте и наблюдениях. Рекламируя залы онлайн казино мы предоставляем только собственно проверенные игровые заведения онлайн.Проверяя и тестируя всевозможные игровые клубы и игровые автоматы, общаясь лично с посетителями таких казино, мы увидели, что основная часть всех игроков перекочевала из оффлайна казино в интернет, обоснуя это рядом преимуществ, положительных отзывов о интернет казино, а так же большая часть из них рекомендует [url=http://igrovieavtomati.ucoz.com/]играть в игровые автоматы[/url] на деньги именно в интернете. По собранной большой базе информации, мы сделали особый список основных отличий, которые перевесили в пользу казино онлайн, а азартные заведения оффлайн постепенно уходят на второй план.

Anonymous said...

Всем Привет! Заходите на [url=http://mlg-wm.ucoz.ru/]заработок в My Lands[/url].

Anonymous said...

Всем Привет! Заходите на [url=http://mlg-wm.ucoz.ru/]заработок в My Lands[/url].

Anonymous said...

Электровелосипед Заря-Дельта (Силач).
Мотор-колесо 60В 500(350)Вт.
Гарантия до 1 год.

Подробнее на нашем сайте.
http://electrofan.com.ua/e-shop-electrovelosiped

Особенности электровелосипеда:
* функция круиз-контроля
* функция рекуперации (E-ABS).
* сигнализация, электропакет.

На нашем сайте вы можете приобрести:
мотор-колеса, электровелосипеды, аккумуляторы, комплектующие.

Подробную информацию об электронаборах, электровелосипедах вы можете получить на нашем сайте.
http://electrofan.com.ua

* Доставка по всей Украине.
електровелосіпед

Awards ~~thank you!