Friday, July 23, 2010

Berpisah jua akhirnye...

huishh jumaat dah ek...kejap je rasenye minggu ni berlalu...and TGIF! badan memang sangat letih dan exhausted dah ni...katil dah memanggil2 kat umah tu hahaha

ok hari ni nak announce yang kami (saya dan husband) dan afif dah selamat berpisah katil!

maksudnye skang ni afif dah pandai tido atas cot die sendiri...lepas BF dengan sendirinye die akan merangkak/bergolek masuk cot die..kitorg memang camtumkan katil dan dah bukak sebelah pagar cot tu...so die boleh masuk/keluar sesuka hati la kan.

haaaaaa..cemane boleh berpisah tu saya pon musykil..

sebab bukan kitorg yang angkat pon...die yang bergolek sendiri pergi kat katil die..macam tahu2 je lepas dah habis menyusu..pergi balik katil sendiri yer.

saya agak la..die mungkin tak selesa dah kot berhimpit2 ngan kitorg...mane tak nye,die suke tido melintang! ha kaki kat kepala daddy..kepala die kat perut mama..sesuka hati je ek..

so bile tido atas katil die sendiri...die suke la kot sebab boleh buat satu putaran atas katil tu..kejap kang melintang..kejap kejap kang tegak...macam2 gaya la ada.

perpisahan ni dah berlaku selama 3 hari berturut2...so saya rase memang sah la afif nak berpisah katil ngan kami..uhuk ade gak la sedikit sedih sebab dah takde orang nak tendang2 kitorg time tido kan...ade rase macam janggal plak takde orang menyibok kat tengah2 hahaha

tapi kebaikannye plak..hah kurang la sakit badan kitorg dan yes!!! katil milik kami semula hahaha..and also afif sangat jarang dah bangun malam menyusu..3 malam lepas die bangun sekali je..tu pon saya boleh tak sedar die merengek sampaila die golek masuk katil kami balik dan tendang2 saya..ceh! saba jela haku.

okla..have a good weekend kawan2....gaji sudah masuk..tangan dah gatal nak sopping kasut raya ni hehe..charles n keith tgh sale gile wei!!!

11 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku dulu masa tidur dalam bilik, nuha pun suka pergi tido katil single yang kitorang letak sebelah tilam kitorang. tapi skang sejak tido luar , tak jadi berpisah plak.dia pulak gi tido tengah2..hehehehe

Farah . 5577 said...

hhahahah.. suke tau wat tajuk bikin saspen..

nadhrah n aqilah sama cam afif, tdo tunggang langgang, jap lg kaki atas muke la atas perut la, pastu siap tendang2 lg.. mmg sakit bdn kan. hehhee..

kitorg dr awal lg dh letak dlm cot, lepas minum susu letak dlm cot, dlm bilik diorg.. mak yg suh buat camtu, ikut je laa.. tp skrg kekdg nadhrah tgh2 mlm dtg pjt katil tdo tgh..

azzamoro said...

bestnyer dah masuk gaji...aku lame lg..

aku sampai bebile pun akan tidur atas katil ngan 2 org budak tu.dua dua nak melekat je ngan aku. sampai aku rase sempit. kiri satu kanan satu. papa dia dah lame tidur bawah.. hehe

Elyn said...

hehe bagus.... tapi kekadang dtg peel nk menyelit mesti tetibe ade tetengah!!

Jiji said...

alamakkkkkk anak aku terbalik kes laa farah... all this while lepas BF aku kasi dia tido sensorang atas katil.. aku tido tempat lain (tp dlmm satu bilik).. seminggu dua ni.. tido nak pelok pelok pulak!

MOMMY NADIA said...

same lah..I pun dah almost 2wk cantum katil..
tp kdg2 tgh malam muncul in between us jgak!

liza said...

wafiy plak sejak papa dia balik ni..dgn goodboy nya pg tido kat tilam dia..kalau sesekali dia termasuk tilam aku..dia terus betulkan tido n duk kat side dia..seronok sebab dapat tido dgn selesa..hehehee

Drama Mama said...

wahhh baguih afif. agaknya dia rasa sempit sangat kan..katil sendiri lagikk best, first class!muahahaha

aiseh ganas afif! main tendang ja mak dia. hahahha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

p!nkerton said...

haa bagus la, tak sakit badan tido mengeras sbb nak elak terhimpit afif kan hihi.. aku sebbaik aa wei athirah tak bangun mlm. so mlm2 tidokan dia, letak dlm baby cot, sampai ke subuh esok la lenanya hehe..
whoa CK sale ke? isk iskk apsal bgtau ni ;p

Lady of Leisure said...

i pun suka hari jumaat sebab esok dah weekend ekekeke.. surirumah pun rehat gak masa weekend.. cuti dari memasak.. heheh

littlehumblelynn said...

farah

menarik tuh..dia dah besarler tuh kan..

sila drop by ke blog..pick up award ok!!

Awards ~~thank you!