Monday, August 23, 2010

Haih mengeluh tengok harga baju budak skang..

semalam jalan2 ke sunway pyramid dengan misi untuk mencari baju raya afif....pusing punye pusing..dapatla tangkap sepasang khakis dan sepasang baju tidor raya (hahaha ade ke baju tidor raya )

ingat nak carik lagi sehelai kemeja n t-shirt berkolar utk afif..tapi takde yang berkenan kat mata mak pak die..so misi di sambung minggu depan plak kat tempat lain..

haih mane tak mengeluh..harga seluar budak je dah sama ngan harga seluar mama die hahahaha..

patutnye kain lagi sikit..harga lagi murah la kan??

tapi tula untung budak2 skang ni..baju pon dah macam2 brand..dulu kitorang kecik2..paling habis bergaya pakai jenama kiko...ingat lagi adik2 lelaki saya..kalau yang no 2 tu pakai belang hijau biru..yang no 3 pon sama..macam boria pon ade ahahaha

afif..saya takdela pakainye berjenama sangat..paling habis pon gap..itupon sekali sekala je beli dari butik gap tu..beli suar mahal2.. boleh pakainye 3 bulan je hahaha membazir sungguh..jenama2 biasa saya beli sama ada mothercare,poney dan cotton on kids..tetiap bulan mesti singgah FOS atau brands outlet utk beli t-shirt..sana murah!

tapi saya memang geram btul tgk baju2 budak perempuan..haihh macam2 gaya ade..comel2 plak tu.

bajet untuk baju raya afif takdela banyak sangat tahun ni..lagipon tokma die dah siap belikan baju melayu kat terengganu..pastu t-shirt ngan seluar pon banyak je lagi yang elok2 baru beli..tinggal beli 2-3 helai lagi je t-shirt berkolar atau kemeja..dah cukupla tu..

kasut raya? hmm macam die pakai sangat je..sikit2 nak dukung..sandal die hari tu baru beli pon elok lagi.dah la satu pasang 80 hinggit! ha pakai sampai btul2 tak muat hahahaha..kedekut btul mama die.

16 comments:

cik puan akish said...

bkn kedekot la yunk...berhemah..gtu....:)

isabelle said...

kedekut x kedekut, janji purse mama x berlobang.
farah, harap2 yg 2nd nanti girl la. i pun dah gedix tgk baju pink2 nih

fiza said...

Btul lah farah, baju budak mengalahkan baju org beso mahalnya.

Memang geram tgk baju gegirl, byk pilihan tak mcm baju boboy.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku beli cukup syarat ajer..hehehe.selai baju kurung, satu kasut..dah..recycle sampai lebam :p

Izan Ishak said...

farah...kalau nak cari yg berjenama mmg kami dah lama berlobang poket. lagi2 semua hero2 nih.... beli jenama biasa2 aje. janji selesa pakai...hehehe...

**resepi bubur candil tu ada izan link kan dalam n3...

Lin said...

BAJU KIKO PN MAHAL APA..huhu..
tapi sekali setahun je shopping beria camni okla..

Byzura Razali said...

betullah farah. last friday pegi sunway jugak carik baju Adam. kids jeans pun RM90-RM150( for cotton on/gaps)sama mahal ngan adult jeans.
by pun terliur je nengok baby girl.ermm desperate nak baby girl neh :)

alyyani said...

setuju! baju budak skang harga sama level dgn baju kita...

Diyana Zulkifli said...

yerp.sgt mahal.saya pn time nak raya ja masuk butik anakku ke.cari baju gap ke hape kat pasaraya.klu baju harian anak,kdg cari jeans bundle jek

mrsharis said...

betul tu, mmg baju budak skng ni mahal. Kita ni yg kena pandai bajet..klu tak mmg terbabas la..

p!nkerton said...

itu la pasal. cth: skang beli baju anak rm50 rasa ok, nk beli barang sendiri rm50 rasa mahal lak ;p

Hanz said...

hu..dah ushar baru raya anak ker? cd raya hambali aderler...ekekeke..

iEfa said...

hhiihih budak cepat membesar...kedekut skrg tkpe...esok2 dh besar baru tk kedekut..baru bebaloi2 :D

Ummi Salsabila said...

raya ni 1st time shopping baju tuk boboy.tak reti.bantai jelah.huhu.

baju bdk2 mmg mahal.kdg2 lg mahal dr baju kita.

azzamoro said...

betul.a ku pun terliur tgk baju bby girl..

harap2 yg ke 3 nanti adelah girl. hehe

Farah . 5577 said...

hehe.. mmg! lebih kurang je harga baju kite.. i suke beli kat brand outlet.. murah, cantik2 n ada brand.. :D
kiko pun mahal tau..

i pulak teringin nak beli baju boy pulak, hrp2 no 3 boy laa.. hihi..

Awards ~~thank you!