Wednesday, October 6, 2010

Ikut perangai sapaaa la ni??

Kat umah..
Mama:afif tolong kemas balik mainan tu.
Afif: jap aa

Mama:afif dah laa tu..meh sini mama nak tukar pampers.
afif:adoiiiii!! *sebab kacau die tengah main*

Kat kedai buku...
Mama:jom balik kite dah beli buku dah ni.
Afif:nanak!!! *sambil pegang buku lain plak*
Mama:jomlaaa
afif:*dah berenang2 atas lantai kedai buku sambil menangis2 macam orang kena dera*

kalau kat shopping complex tu toksah cakapla kan..macam2 drama dah di buat..nasib baikla mama die ni muka tebal..orang lalu lalang tengok je anak siapala yang dok berenang2 atas lantai tu..kalau nangis tu satu shopping complex kot boleh denga..tapi saya ni memang tak bagi muka la kan..masuk dalam kereta,letak dalam carseat haaa nangisla puas2 sampai tertido..tapi kalau daddy afif,die memang rajin layan..okla tu kan..mama garang cam singa,daddy plak tukang pujuk hahaha

10 comments:

semut-terbersin said...

ahahahaha..sudah pandai itu budak..
sama laa si aariz, kalo tak dapat je dan2 dia meniarap/berenang2 atas lantai..geram je tau..mama dia wat derk je laa kan..bapak dia laa rajin memujuk

Hanz said...

...they called it 'terrible twos'...tapi kita tukar-lah bunyi menarik 'terrific twos' hehehe..standard bebudak dah panjang akal kata orang tua2..sabo jelah yor mama afif..

yatie chomeyl said...

jawapan "jap aa" tu comel sangat hehe.

aNnAsUe'G said...

jap aa dgn adoi tu comel sungguh. tp kalo jadi kat kite mmg geram la. haha! sama la kite farah, i pon lg garang dari husband. kat rumah kitaorg tak sure suara sape lg kuat, anak ke mak. heheh. ;p

Lin said...

haha samala aku. sara klu marah ngan aku,siap dia pukul aku blk tu. geram je kdg tu.sbb dia pandai balas balik tau.bila aku marah tu, mula la panggil 'papa..papa'.nk mintak kena pujukla tu.

klu aku ajak dia menjawab 'jap..jap..'siap gaya tgn lagi.

klu dia nk ajak aku gi mana, siap tarik tgn 'jo arrr (jom aaaa)'

klu aku tak tgk arah aku tjk, dia akan tolak pipi aku sedaya upaya nk kasi muka aku tgk arah tu.

byk betui akai depa.

azzamoro said...

dah pandai betul anak ko skang eh. tak tahan tu cakap 'jap, jap' ekeke

liza said...

haha..anak aku feveret suka terlentang sambil nangis tak hingat kat lantai..aku buat dekk cam ko gak..matilaa kalau semua nak ikut kemahuan dia..kalau wafiz tiap kali suruh wat apa2 dia jawab..jap ekk...jap ekk..bolehlaa geng ngan afif

Drama Mama said...

hahahahah...dah pandai tantrum. nak masuk terrible two's stage kan. irfan pun camtu, tapi sebab abah dia macam you lah..tak kasik chance, and mama dia pun kena marah kalau layan tamtrum dia, so usually kejap ja dia tantrum sebab tahu orang tak layan. hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

CHeeSYaNa said...

aku pon same.. wat selamba jerk.. tp daddy yg tak sampai hati.. huhuhu

isabelle said...

kdg2 neither inherited from moms nor from dads, tapi dia observe nmpk budak lain buat.
duhhhh...

Awards ~~thank you!