Monday, October 4, 2010

ntah hape2 ntah..nak pilih susu pon susah.

Weekend lepas pergila ke tesco dengan niat nak beli barang2 rumah as usual dan juga nak beli fm untuk afif..hmm nak dekat setengah jam jugakla saya tercongok kat area formula milk tu kan sebab tak tahu nak pilih yang mane....dalam kepala otak dah pk..nak ke anak aku minum ni? cemane nak bancuh nanti? huhu ai tak pernah bancuh susu seumur hidup..adik2 dulu pon mak bagi susu badan jugak.

laki ai dah jeling2 dah suruh amik je mane2 yang berkenan sebab lama sangat menunggu...masalahnye semua pon saya tak berkenan hahahaha..tula kan..berat hati lagi sebenarnye nak campurkan susu afif..last2 saya tak amik pon..saya cakap ngan husband..saya perah jela lagi..kite beli bulan depan jela..so balikla saya dengan hati yang tenang..

ntah hape2 ntah kan saya ni..nak pilih susu pon susah..tapi serius la wei..mencabar minda sungguh!cemane korang buat ha?

18 comments:

Atie Yusup said...

mmg bab pilih susu ni poning kan kepala, senang pam je la susu lg ek, sy still lg mengepam wpun x mengikut masa sb bz sgt kat opis, demi baby berkorban je la...

Zety Zin said...

lagi pening kepala bila harga fm yang biasa anak kita minum tu tetiba je melambung naik! terpaksa pulak orang biasa2 macam saya ni pikirkan alternatif untuk kurangkan bajet. huhu.

atulhani said...

macam kakak aku, last2 terpedaya dengan promoter.. suh beli enfagrow.. nanti anak jadi pandai..

walhal, kalao anak tu mmg pandai/genius.. bkn sebab susu pun.. itu pendapat saya lah hhehehehe

Mrs.R @ Emi said...

kalo larat+rajin, awk BF je dulu..sampai betol2 xlarat :)

cik puan akish said...

aah betol2...mmg kalo dah dok dpn area fm tuh..konpem dok langok...tepikir2 ape yg abgus utk anak neh..tp bile kang kite dah pilih...ok kah dgn anak kite...sesuai ke...hahahhaha

Drama Mama said...

u tak ready lagi la t farah...nanti dah ready baru senang hati skit nak pilih. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

littlehumblelynn said...

mmg susah bila kita x ready.......kena set up mind jugak nih..better google dulu FM list kat internet..tgk review apa yg patut..dulu gini gak..at last opt to MAMIL..

zeta said...

a'ah..betul kot kata diaorg..kena betul2 ready n dah set up nak beli susu ape..baru la senang nak beli..
kalau i pon sama je mcm u..mesti dilemam bab2 nak beli fm ni..now i pon masih perah susu walaupon rasa xlarat nak perah tu dah kuat sgt dah.. :(

lily lotus said...

tak sangka pulak sampai susah camtu..hihi..tgklah iklan mana yg paling menarik perhatian

isabelle said...

sebelum i betul2 benti Bf, i try2 campur dah FM.
memilih FM tu mmg jenuh la try segala sampel. try la request sampel susu atau amik kat klinik ke

liza said...

mmg berat hati kan nak bagi fm kat anak..aku dulu pun sama..tapi bila kita dh ready n anak pun dh sedia nak minum FM ko akn figure out susu apa yg ok..yg penting sesuai dgn afif n budget ko.

Anita, Mummy Adzryl said...

ohhh. i terjumpa blog u ni dari siti's. hmmm. jenuh kan nak pilih2. until now, i pun tatau nak pilih2 fm. nak mintak sample, tapi x sampai ati kasi anak cuba. haihhh. hati btol cukup kuat. nanti lah... selagi mampu, i teruskan jer. x cukup kuat nak campur susu! huhuhuhu. good luck babe! :)

Joy said...

cuba mintak sampel dr klinik tempat biasa wat check up.sbb susah gak anak nk serasi susu ni.

Ummi Salsabila said...

betul2.hati yg berat tu sebenarnya nk bg anak fm..sayu kan..

sllu doc akan suggest susu mn yg sesuai tuk anak.

paed suggest minum,pediasure.sbb aufa terlalu slim.:)

CuppyCakeMommy said...

babe..
i dari semalam dok call semua careline mintak sample susu..then pergi manjaku pun mintak sample susu lagi..hahaha..macam2 dah mintak..tapi tak tau bila nak try..tak sampai hati pun ada kan

Farah . 5577 said...

hehehe..
comel je. :D
mak mak ni mmg camni kan

Min Aina Ila Aina said...

Saya pun dalam dilema ni, anak saya takmau minum susu dalam botol atau cawan, walaupun EBM. Skrg EBM dia minum dengan cornflakes, nestum, cicah roti je. Inikan pulak FM? lagi la...susu segar pun main cicah-cicah je. Air manis memang dia taknak.Dia prefer air masak.

Anonymous said...

Sangat barang bagus..

Awards ~~thank you!