Tuesday, October 12, 2010

Sometimes you'll be suprise who will become your soulmate

tiba2 nak citer pasal soulmate plak hari ni.

jangan terkejut..kadang2 kite tak tahu jodoh kite mungkin orang yang selalu kite kutuk 2 atau tak suke sebelom ni hahaha..

yes!!it happened to me hehe ..

my husband is my bestfren and soulmate..walaupon dulu mase belajar mati2 la taknak orang pantai timur sebab selalu gaduh ngan budak2 sana mase sekolah kat MRSM dulu..last2 kahwin gak saya ngan orang pantai timur..pastu dah la orang huluuuuuuu terengganu plak tu hahaha (dulu kuat sangat mengata orang hulu)ha amik! kan dah termakan kata2 sendiri.

teringat saya kat kawan2 skolah saya..ade la 2 ,3 orang kawan yang saya tak sangka lansung die kawin dengan kawan kami sendiri..hehe dulu mase skolah selalu perang2 mulut laa.last2 ha kawin jugak sesama sendiri..tula kan orang kate..kalau benci jangan benci sangat hahaha nanti jadi sayang plak.

like me n husband..asalnye kami ni kawan sekelas je mase kat uni..tak sangka plak leh sangkut cintan cintun 7 tahun ..tup tup kawin hehe..tula dah jodoh namanye..nak kate perangai sama..totally different la kan..nak kate ciri2 yang wanita impian yang husband saya impikan..die cakap takde pon kat saya hahahaha...tapi Alhamdulillah dah nak hampir 10 tahun jugakla kami bersama..tula kan hanya tuhan je yang tahu ape yang terbaik untuk kite..for me,husband saya memang pelengkap kekurangan saya.

This coming Sunday is my husband's 28th birthday..hmm saya masih lagi tak tahu nak bagi hadiah ape..die plak awal2 dah ajak saya riding ke Melaka..katanye saja nak kembali ke tempat first date kami ..yelaa dulu kenal mase belajar kat melaka..nostalgic katanyee..hehe saya plak,layannnkan jelaa..ade sedikit sedih sebab afif kena tinggal sah sah la kan..takpela sekali sekala kasi mama n daddy die dating..maybe balik hari je..doakan perjalanan kami selamat yer insyaAllah.

oh kembali kepada topik...so korang cemane?? adakah soulmate korang pon sama jugak pernah jadi bahan kutukan sebelom ni?hehe jangan malu2 nak share.

p/s:gigih membuat stok susu sebab nak tinggalkan afif seharian kat rumah mak nanti.

20 comments:

yatie chomeyl said...

btol tu farah. i dgn hubby pon tak sangka jodoh kami ber2 padahal dr umur 18thn-24thn kitorg belajar kat kolej & universiti yg sama. alih2 bila masing2 further study jauh dr each other, baru gedix nak kapel2 hehhehe

Iron Lady, Lisa said...

hi farah. it's lisa here =) me? mmg totally different with ur story la. time uni mmg cintan2 bagai. skali putus di tgh jln jugek. huhu. tp Allah maha mengetahui kn. i met someone wayyy better than him after that. jap je knal, tup tap tup tap kawen mawen anak sorang! syukur alhamdulillah.. =)

Diyana Zulkifli said...

husbend saya ,mamat yg keciciran wallet kat pantai.saya yg jmpa wallet tuh.last2 kawan pastu kawin.lg tak sangka..:p

semut-terbersin said...

huu birthday hubbyku pon tak lama lagik..khamis minggu depan..tak pk gik nak beli ape..hadoi
huhu saye juge slalu kutuk2 laki saye dulu..gado2 di ym..tup2 tersangkut plak, bleh kawen..wakakaka

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhuhuhu..my soulmate- kami jumpa masa meeting!
main2 mata masa meeting...last2 dia offer hantaq balik umah..

eiNa said...

husband aku kawan pada kawan aku.. asalnye suka gaduh kat YM-chating ,tp bla jmpa jatuh chenta plak.. kuikuikui...

aNnAsUe'G said...

i plak.
time sekolah rendah dulu dah berangan2 dah nak kawen dgn org perak. alasannye sbb dpt 4 cincin bile kawen. materialistik sungguh. tah mana dpt fakta psl cincin pun x ingat dah.
alhamdulillah,tanpa dirancang tkawen jgk dgn org perak. tp xde la sampai 4 cincin. lol!
starting pun sebagai member blkg rumah, lepak sama2, pegi camping sama2. tak pernah sangka akan couple dgn pasangan yg besar comey sebegitu. tp dah jodoh. hihi. ;)

CuppyCakeMommy said...

good luck babe on buat stock tu..hahah..seksa

Jiji said...

1st impression aku pada koben "best buat laki ni.. dia ada stock lagu-lagu Endon"

mrsharis said...

btl tu..tp aku & hubby love at the first sight gitu..hakhak..
belajar sekelas..bila dlm kelas malu2 tk pernah bertegur..kalau berselisih dia yg akan tunduk..malu kononnn. T final sem baru tergedik-gedik nk kapel.. Jd la percintaan jarak jauh..

atulhani said...

yg sy pulak, 1st time jupe, ada ngutuk dlm hati.. lngsung xpndang mamat tu. after 2-3 yrs,ms 1st date, siap ckp sndiri dgn yakin sy takkan sangkut ngn dia. sekali kau, bila depan mata, jatuh hati plak.. Allah dh tentukan dia jadi suami.. nasibaik apa yg sy ngutuk dia dlm hati dulu x kluar kat mulut... hehe..sbb end up dia jd suamiku hehe..

Drama Mama said...

i dulu tak suka lelaki hitam. bila my mom and brothers dok perli2 ngn sorang mamat nih, siap marah cakap tak suka! hitam sangat! haa ambik ko sekali kawin ngn my black beauty. ekekkekeke

http://twinkywinkystars.blogspot.com

nieda said...

betul tu jgn benci sgt nanti dia yg jadi somi.mcm saya dgn huby la. kenal masa registration kt uitm, mcm2 dia buli. menyampah betul. Sekali tersangkut..hehe

hijauoren said...

aku x pnh gado series atau kutok2 die secare series dulu.. cuma aku suka cakap die poyo hehe

tp die mmg my besfren since we were 18 and i used to macam konon2 nk carikan gilfren utk die pulak.. lelame berbesfren tetibe tersgkut lak.. bley?

Min Aina Ila Aina said...

Yes, yes betul sangat. Ada tiga ciri lelaki yang sejak sekolah lagi saya kata saya taknak ada pada suami saya: taknak panas baran, taknak duda dengan anak dan taknak yang hisap rokok. Tengok apa jadi? dapat 3 sekali, pakej!

siti said...

baca cerita k.farah ingat cerita kawan saya..abg dia dulu masa sek rndah selalu gaduh dengn sorg budak pompuan,last dipertemukan jugak,bercinta pastu kwen..tu la dikatakan jodoh..jgn kita benci orang,begitu jugk dialam pekerjaan dan dimana gak kita berada,kot nanti time kita susah org y kita x suka tu la akan tolong kita..

eira eixora said...

saya pulak kitorang sekelas sejak dr skolah rendah lagi. Tapi entah tak rasa dia akan jadi suami sy wpn ms tu dia da tunjuk minat nak kawan. Skolah rendah kan mn la pk psl bnd ni sume.

Lepas tu kitorang gaduh teruk sampai sy msk uni, tp dia still cntct. Sy pulak lngsg takleh terima dia. Gaduh 24/7.

Last2 satu detik tu tba2 pntu hati sy terbkk utk dia. No more gaduh2. End up kitrg pn kawen. SANGAT TAK SANGKA

Farah said...

yatie:hehe hebatt boleh cintan cintun dari jauh.tula kalau dah jodoh kan..jauh ke dekat ke tak kisah dah.

lisa:hi lisa!! agree tak semestinye cinta bertahun2 tu soulmate kite kan..tuhan je yang tahu ape yg terbaik.

diyana:waaahhh drama sungguh wei!

ila:hahaha ko dulu memang kuat betul berym..tula aku pon tgh buntu ni.

maria:hahaha ooo sambil selam minum air yer.

eina:ym dah jadi tmpt bertemu jodoh plak yer

Farah said...

jie:bab cincin tu aku pon macam pernah dengo.

siti:huhuh memang seksa!

jiji:hahahaha ko ni memang laa..tapi bagus jugak maksudnye die romantik la tu.

lia:ecehhhh..cinta sekelas jugak la ni hehe

atul:aku rase org pompuan mmg camtulaa..die kutuk tp sebenonye die suke..btul tak?

bai:hahaha ha amik ko!takpela hitam hitam pon manisssss ada!

nieda:cinta senior-junior ke ni?

mona:tulaa yang poyo tula jadi pujaan hati ko skang hahaha

Min aina:agaknye kata2 jadi doa kot..tapi tulaa jodoh namanyee.

siti:btul tu!

eira:hehehe gaduh2 manja takpe..skang dah jadi laki bini.

Lin said...

klu ko penah baca entry kt blog aku,asalnya nk pekena laki aku tapi last2 kita yg terjerat.kekeke..cam akak aku nye cite lawak lak..

abg aku kata,'sapala dapat dia ni wat bini dh lembab'

akak aku lak kata,'sapala dapat dia ni wat laki.mulut laser!'

last2 diorang yang dapat.muahaha

Awards ~~thank you!