Wednesday, October 13, 2010

22 months

Hari ni umur afif genap 22 bulan...lagi 2 bulan nak masuk 2 tahun..kejap sungguh rasenye..tiap kali saya ngan husband berborak mesti kitorg cakap..dah besar anak kite kan? hahahaha alahaiii sayu la plak..

bukan ape..bile dah makin besar,die pon dah makin independent..semua nak buat sendiri.

nak mandi sendiri - saya pantau la dr luar bilik air..tapi siram bilik air je lebih (main air) bukannnye mandi pon..boleh die tahan setengah jam dalam bilik air tu main air je.

nak makan sendiri - ntah bape ketul nasik jela masuk dalam mulut..yang lain sume ke lantai.

nak tuang air minuman sendiri - end up sama ade air tu tumpah tak masuk dalam cawan atau cawan/gelas tu pecah kemudiannye.

tido sendiri - die memang prefer katil die.which is good la kan...bile time menetek je die naik katil kitorg balik..pastu dah habis guling masuk katil sendiri.

pakai baju sendiri - seluar dah berjaya...baju fail lagi.


hujung minggu ni plak ,kami nak tinggalkan afif kat mak saya..mama ngan daddy die nak berjimba2 di melaka hahaha..alaaaa berat sangat tau hati ni sebenarnye nak tinggalkan..tapi saya rase biarlaa..die pon dah besar kan..tak lama pon..harap2 afif tak carik t*t*k mama la yer tgh2 malam hahaha..

Happy 22nd months sayang! mama and daddy luv u soo much!

9 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

btol lah sekejap jer anak2 ni dah besar :)

yatie chomeyl said...

lesung pipit sebijik cam mma dia hehe

iem said...

haah rasa baru je gie bufday party afif yg lepas ni dah nk masuk 2 thn plak ye ...

Drama Mama said...

alahai cutenya afif! kejap ja nak 2 tahun dah kan. dah nak independant..kejap lagi semua buat sendiri dah.

have fun in malacca ya farah! :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

CuppyCakeMommy said...

afif senyum macam mamam dia lahh..
haah lah..i pun cam baru je rasa baca entry masa befday afif 1 year haritu..tetiba nak naik 2 yrs dah kan

mummy_adam said...

Happy 22nd months Afif!!

cik puan akish said...

epi 22 mths sayang..:)

^wirda^ said...

awal dua bulan dari irfan rupanya..tp thn ttp lain kot..

oit nk pi berjimba utk seken ke? hahahah

Farah said...

eliss:tula kan..sayuu

yatie:i takdak lesung pipit..yang ade daddy die.

iem:haah kan..i pon rase macam baru je buat party tu hahaha

bai:thanks bai!

siti:huhu kejap je diorg ni beso

eina:lama tak denga citer.bz ek?

cik puan akish:thank you

wirda:hahahaha blom lagi laaa..

Awards ~~thank you!