Tuesday, December 21, 2010

Azam 2011

Ok saya mengaku..minggu ni memang tak banyak sangat workload..oleh itu tuan punye blog boleh mengupdate blog sesuka hati hahahahah..dr tadi pagi dok layan twitter.

Sebelom citer pasal azam 2011..meh tgk dulu sama ada azam 2010 dah tercapai ke tak?

Azam 2010:

1. Menyelesaikan hutang2 kredit kad -Alhamdulillah 2 kad dah bayar lump-sum and closed account terus! (siap dapat refund balik)..another 1 to go for next year..pasni pakai debit card je ek!

2. Membeli rumah sendiri -hampir2 nak beli..tapi last minit tak jadi atas sebab2 tertentu..takde rezeki namanye..takpela..maybe we should aim for a smaller house.lesson learnt!

3. Membeli sebuah lagi kereta/motor untuk kegunaan suami ,bertahun pi keje naik kapcai jadi sangat kesian. - Alhamdulillah ,ingat nak beli satria neo tapi last minit bertukar ke superbike plak..harga lagi mahal dari neo!pengsan jap nengok harga tapi last2 saya approved la jugak sebab dah lama husband teringin.

4. Bekerja lebih keras dari tahun2 sebelumnye - yes, I believe I had triple my effort this year..harap2 bonus memberansangkan.

5. Berholiday atleast sekali setahun - ni standard punye azam every year pon ade hahahaa..2010 dah holiday ke langkawi,then melaka ha cukupla tu.

6. Dapat menyusukan afif sampai 2 tahun- Alhamdulillah berjaya jugak.

7. Menjadi isteri dah ibu yang lebih baik - ha ni kena tanye husband la kot..tercapai ke bang? baik jawab saya berjaya nanti malam kena tido luar hahahaha


Azam 2011.

1. Lagi satu kredit kad perlu di hapuskan.chaiyo farah!

2. Berharap kewangan menjadi lebih stabil.

3. Dapat la own sebijik rumah..yg kecik molek bukan atas tanah pon takpe..pelan2 kayuh.

4. Harapan nak bercuti ke luar negara pulek...doa banyak2 bonus adalah lebat *macam takde harapan je ni*

5. Mempunyai lebihan duit saving yang lebih banyak setiap bulan.

6. Harapan supaya afif pandai membaca sebelom masuk umur 3 tahun..errr macam mama die banyak sangat masa nak mengajar hahaha.insyaAllah kite usaha dulu.

7. Bab kerja plak berharap berjaya mencapai target sales dan dapat komisyen yang masyuk!! hehe

Ok cukupla tu..kang tulis banyak2 susah plak nak kejar semua..

Harap2 2011 will be a great year for all of us!

9 comments:

isabelle said...

insyaAllah tercapai tu. semua realistic jer.no prob lah.

i ni tak duduk fikir lagi...

CuppyCakeMommy said...

aminnnn.ok i kena start buat azam pula ni

Am said...

good2.. insyaAllah semuanya tercapai...aminn

Izan Ishak said...

insyaAllah farah... boleh capai rasanya sume azam tahun baru tu ye~

*azni* said...

insyaallah..

Papa Mifz said...

amin...semoga azam tercapai yer...beli motorbike x tahan tuh,siap mahal dr satria neo....wah masyuk nih...semoga dimurahkan lg rezeki yer...

adianiez AIDA said...

farah, yg no 6 tu pasti bleh capai. cuma farah kena peruntukkan masa lebih utk dia. guna fonetik la.

Farah . 5577 said...

:) insyaAllah tercapai.. amin.
ni tgh nak list down azam. hihi

Elyn said...

rajin ko ber azam ek. azam aku awal tahun mesti nk dapt hadiah besday je ekekeeek

Awards ~~thank you!