Monday, December 20, 2010

Afif bakal jadi abang!

Yesss..tahun 2011 afif bakal jadi abang..hehe tapi bukan mama die yang pregnant..auntie ziah die yang pregnant hehe merangkap adik ipar saya.

Alhamdulillah..SIL dah mengandung 2 bulan dan saya doakan mommy and baby sihat sentiasa.

Excited jugak nak dapat anak buah ni sebab afif takde geng kan..pastu dahla manja melampau dengan atuk and nenek..ape nak je mesti dapat..cucu sorang la katakan..belah husband pon sama..cucu pertama jugak..nanti dapat adik sepupu..kurangla manjanye hahaha

Oh berkenaan entry yang ini..ramai yang ingat saya plan nak pregnant balik dalam mase terdekat..actually belom masanye lagi..saya stopkan injection tu untuk clearkan badan..banyak sangat lebihan hormon..badan pon jadi huru hara..period tak datang la..muka berjerawat la..so sebelom start conceive balik which our plan will be end of next year..elok la stopkan injection tu.

Sebelom conceive balik,nak make sure badan adalah dalam keadaan bersedia hahaha boleh ke pakai ayat mcm tu..and I hope boleh turunkan balik berat badan ke 52kg..huwaaa lebih 3 kg skang!! apesal susah sangat nak turun ni.

Ok ok hari ni adalah hari membuang masa di opis..keje dah tak banyak..asik berbloghop dr td..busan plak nak tunggu kol 5.30 ni..cepatla khamis.Dah tak sabar nak cuti 10 hari sampai new year yahooo!!!

9 comments:

liza said...

sajer jer bagi topik controversi..hehehe..nasib baik ko dah bgtau aku SIL ko preggy aritu..kalau tak aku pun suspen ko lintas aku plak nak preggy..hehe

Farah Ikin said...

ish..tajuk mmg bg suspen tul lah Farah ni..mati2 ingat dia pregnant

Nanak said...

err, nak tanya lps stop injection tu mmg xperiod ke wpun tak conceive?

liana said...

huhuhu..saje je bagi tajuk tergempar ek..hehehe..tpbebaik farah,liana dulu mase wat test sendiri mmg negatif..tp bile cek gn doc rupenya positif..tu yg dpt luqman tu..heheheh

mylongjourney said...

woots..suspen..aku igt aku ada geng lagi tahon depan..heheh so ada la 2 org anak yang sebaya :P

fiza said...

Lorrr...ingatkan betul lah afif nak jadi abg (^_^)

isabelle said...

mulia betul kau dpt berbloghop sakan.
weh, farah..jgn lupa start amik folic acid sbg persiapan.

Elyn said...

weeee wafiq pun sama!!!

lily lotus said...

terkena i tau..hehehe..apepun congrates to ur SIL

Awards ~~thank you!