Monday, December 6, 2010

His perfect weekend

I can say that actually my husband is a simple man...for him,a perfect weekend is to be at home with his family..enjoying his favourite meal while watching DVDs or reading manga online (japanesse comic).

As a good wife (cheewwah masuk bakul angkat sendiri)...I don't mind to make his perfect a weekend a reality..siapa lagi kan nak layan kehendak suami kalau bukan isteri sendiri hehe..

As i said earlier..my husband memang simple orangnye..makanan feveret pon takde la yang pelik2 atau complicated nak masak..biasanye die akan request untuk masak makanan2 yang mak die biasa masak..fuuhh! nasib baiklaa MIL saya ni masak yang simple2 je hahahaha kalau di buatnye asam pedas ke kari kepala ikan ke tak ke naya.
daging masak kicap,petola masak air dan budu..
Lepas makan mesti ade pencuci mulut,bubur kacang...ni pon kena ikut resepi mak die jugak hahaha tapi memang sedap pon..saya sendiri pon suke. DVD memang dah siap2 beli on friday...minggu ni kitorang marathon layan series of Supernatural season 6 dan CSI season 11. sambil tgk dvd..sambil makan buah nangka yang manis kitorang beli kat Giant..tgh musim kot skang ni.

See! that is how simple it is to make a perfect weekend for my husband and for me too! husband happy saya lagila happy..lagi2 kalau husband puji masak sedap hehe and that's perfect for me.

So how's your perfect weekend?

p/s: nasib baik laki saya bukan kaki main game atau tengok bola..kalau tak mati kutu gak nak layan hahahaha..sebab saya bukan peminat kedua-duanye.

7 comments:

yatie chomeyl said...

our perfetc weekend kena jalan2 sbb kami laki bini jenis dua2 ada tahi lalat kat kaki hehehe

Hanz said...

@yatie..tahi lalat kat kaki? Yatie, my tahi lalat kat kaki dah faded jadi kurang sikit kaki jalannya.

my hubby punyer perfect weekend yelah....tido..kwang, kwang, kwang...atau surfing internet sampai lupa dunia, hehehe

SOHO Mama said...

We all nye perfect weekend pun simple je. Simple, homecooked meals (mcm malam tadi, pkl 8pm baru decide takmo beli makanan but I mcm lipas kudung buat me goreng..using leftovers me, ayam etc..) yg dipuji oleh suami & anak2..AZ Gift Baskets takde urgent outstanding work..and chores done by both me & hubby (and anak2 tolong sikit) coz tgh takde maid! :P

liza said...

perfect weekand mmg macam ko laa..relax2 di rumah..tapi laki aku ni kalau makan..mmg sakan..2 hari mintak masak kari..kari ayam n kari ikan merah..bini dia ni dahlaa pemalas nak masak menda2 bersantan ni..tapi nak jadi isteri yg baik kenala masak..hehee
p/s:lamanya aku tak makan budu..terliur plak

Elyn said...

we all spent time memasak bersama2!!!

littlehumblelynn said...

farah

entry yg sama kita -perfect weekend should be simple!!

cetot said...

hahaha good... nasib baik la x suke main game n tgk bola.. my husband suke main game n tgk bola.. if la cetot tgk bola.. mau tertido..keke

Awards ~~thank you!