Monday, February 21, 2011

2 yrs and 2 months

Afif turned 26 months last week...mama die superbusy sampai terlupe nak update milestone anak..baru minggu ni dapat bernafas sikit untuk update blog..hehe saya rase dah ok sikit skang ni..dah boleh manage masa kerja and make sure saya boleh balik paling lewat pon pukul 7pm.



Latest perkembangan afif:

1. Still enjoying macaroni with tuna as favourite food.
2. Berat dah cecah 13kg.. badan memanjang je..gemok tidak.
3. Mulut makin banyak..dah pandai borak dalam telepon..tp banyak bahasa alien la kan hahaha.
4. Makin lasak..kalau tak lebam satu hari tak sah..haih nasib baikla anak jantan.
5. Ada a few favourite cartoon yang die boleh ulang berpuluh2 kali dalam sehari..paling die suka toy story3 dengan shrek3..siap hafal skrip ok!pastu kalau scene tu die suka..memang die ulang berkali2 laa.
6. Sangat kuat minum susu..kitorang beli paling kurang 6 pek (900gm) 2s6..tapi tak jugak debab2.
7. Masih fail untuk diaperless sebab mama die takde mase nak potty train.
8. lebih independent skang ni..nak makan sendiri..lepas makan/minum susu..hantar mangkuk/botol susu ke sinki..menjengket2 kaki nak masukkan mangkuk/botol dalam sinki tu..pastu pandai gosok gigi sendiri.
9. Dah tak bangun malam lansung..kalau tido pukul 11pm..bangun paling awal kol 8 am..hehe dah aman tenteram la sikit mama die nak tido.
10. Makin bijak relatekan satu bende dengan bende yang lain..kalau kaki terpijak air ke..cepat2 ambik kain lap kat dapur..bersihkan kaki.

Bile anak jadi lebih independent..patutnye kite hepi tapi kenkadang tu ade jugakla sebak sikit..dulu semuanye mama/daddy yang buatkan..skang ni semua die nak buat sendiri2...which means he's not a baby anymore..hehe adakah sudah tiba masanye untuk berbaby lagi???

15 comments:

Diyana said...

HEHE..btul tu.kene berbaby lagi;)

mancet said...

saye sokong 200% ahahha

bonda dadif aka akish said...

alalal..pandainye afif makan makaroni yah..nak kene tuntut ilmu nih supaye dadif pon suke makan...

=)

CikLilyPutih said...

farah,
no. 9 tu best kan. at least tak lah ngantuk nak pi keje betul tak

Nanak said...

mmg sudah tiba msnya buat adik utk afif..hikhikhik...

mohamad fitri said...

betul2..sudah masanya berbaby lagi..:)

mohamad fitri said...

opppsss..ni liza:)..terguna laki aku punya plak

CHeeSYaNa said...

aku paling jeles bab yg tido all thru night.. that's a luxury yg aku rindu2 kan.. huhuhuhu..
p/s: share le skit resepi macaroni tu

ida khairani said...

Pandainya Afif. Baguslah dia. Share resepi macaroni tu jg. Anak2 saya, suka macaroni saja..huhu.. Tu pun kejap suka gila. Kejap xsuka dah..

azzamoro said...

ok aku sokong. tahun ni baby in d making eh. :p

isabelle said...

pandainya tlg hntr botol/bowl ke sinki. god boy.

bila dah independent ni...ehem..boleh la tambah

Jiji said...

See being a mother.. full of rollercoaster moment.

Anak aku berta tak naik walo makan banyak waaaaaaaaaaaaaa@!~

semut-terbersin said...
This comment has been removed by the author.
semut-terbersin said...

mari mari! mari lah berbaby lagik!

lily lotus said...

good boy :) kalau ada rezeki apa salahnya bagi dia adik..hehehe

Awards ~~thank you!