Tuesday, February 8, 2011

Orang gile kerja pon kena berehat jugak

memang btul la orang cakap..orang gile je nak jadi sales ni.. hahahaha..but anyhow,saya tak pernah regret dengan keputusan untuk pegang jawatan sales ni..the challenges is different and the satisfaction bila dapat closed deal memang sangat bes..tapi gile la sikit..bila tido pon terbayang2 pasal kerja kan.


I can say that my life memang totally change..not 360 degrees dah..lebih agaknye hahaha..pagi2 kol 8 dah sampai opiss...kol 8 malam baru balik...afif? dun worry..saya tak rase afif kekurangan kasih sayang because of my job..bila kat rumah lepas kerja i only resume my work once afif dah tido itupon kalau betul2 perlu la..penat dah ngadap laptop sebab dah 12 jam mengadap kat opis..sampai je rumah,akan spend time untuk main ngan die..layan die baca buku..layan die berangan sambil tengok cartoon..try not get angry on small thing yang die buat..yelaa budak nak attention ni kadang2 memang boleh buat mama die hilang sabar..tapi sebab saya dah rase bersalah tinggalkan die seharian untuk kerja..so takpelaaaaaa.




Cuti Raya Cina lepas..tiba2 kami buat keputusan untuk balik terengganu last minit..padahal awal2 dah tepon mak mentua yang kitorang tak jadi balik hehe..tergezut MIL bila kate kitorang dah on d way nak balik..saje buat suprise..actually rindu sebenarnye and of course laa bila dah penat kerja macam orang gile..balik kg jugak yang bess sebab kat sana makan sedap2 hahahahah


Nasib baikla balik hehe dapat jugak merasa minum air kelapa pandan yang PIL tanam kat belakang rumah..


tukang belah.. dan pembantu setia..


air kelapa die bau wangi macam letak pandan..



lagi satu sempat jugak belajar buat ketupat sotong dengan MIL..heheh pasni blehla buat sendiri...huh ! kat kl ni kalau beli ketupat sotong 1 ketul je 5 hinggit..baik beli sotong sekilo pastu bleh makan puas2.

hahaha manelaaa tak gemok..asal stress je ingat makanan..sanggup tu balik terengganu sebab teringin nak makan ketupat sotong ngan keropok lekor original dari losong.

Okla got to go..nak balik dah jumpe afif.tata~

10 comments:

yatie chomeyl said...

afif dh semakin slim, mesti semakin lasak gak dia kan

isabelle said...

huiii...giler penat kalo i jadi u.

mrhubby pun kalo balik endau, order suruh mak dia buat ketupat sotong.. sbb mak dia asal belah2 tganu.

Ummi Salsabila said...

dpt bayangkan kepenatan farah..tp larat n sbr lg lyn afif ya..:)

tak pernah rsae ketupat sotong..

Anamarza said...

Tgk Hubby sibuk pagi petang siang malam pun dah tak larat nak hadap, ni plak klau diri sendiri yg sibuk, tak terbayang ;0)

Klau sy balik kg hubby kat tganu, slalu cari keropok lekor, nasi dagang dan sata jer yg lain tu tak kisah sgt...

Entri terkini : ME nuffnang ...erk...pernah jugak merasa ;0(

Rieyuzie Zainul said...

eh, lama x jelajah blog..ni tgk afif dh besar..hensem!

Rozita said...

x jem ke balik t'ganu?

..:: WiRdA ::.. said...

uish ketupat sotong tu bagaimana rupanya? meh bg aku rasa..haha

tu lg satu, kepala pandan? megiknya ada rasa pandan..

Anonymous said...

sedapnya ketupat sotong..senang je buat..kalau terengganu kaler putih tak manis..kelantan pulak kaler hitam..manis..saya suka makan keropok lekor seberang takir..sedaaappp! tapi nak beli kena amik nombor dulu..punya la panjang beratur..sedap punya pasal sanggup tunggu..hehe..

littlehumblelynn said...

farah

yea ler..mmg penat keja..tp kita keja utk family jugak..balik keja kena spend full time masa dgn anak2 & hubby..time cuti kita betul2 cuti..time keja kita keja betul2 ok..i/allah berkat hidup kita..

jua said...

apa beza air kelapa biasa dengan kelapa pandan?

Awards ~~thank you!