Wednesday, March 2, 2011

Anti-ageing product

Saya dan suami adalah sebaya..tahun ni masuk 29tahun and next year dah 30! fuhh cam tak caya je umur nak masuk 30 ni..rase macam muda lagi kah kah kah..eh 30 memang muda lagi kan?

Orang lelaki ni masuk umur 30 pon still nampak macam 20..tak macam orang pompuan..sungguh2 kena maintan jaga badan and muka nak bagi awet muda..kitoang dua dahla muka pon nak dekat sama ..kang ade yang kate i ni kakak plak pada husband huhu.

Anyway..sebagai usaha untuk mengekalkan wajah supaya muda dan remaja dan berharap sesangat supaya muka maintan je macam rita rudaini hahaha..saya pon tryla beli product Mary Kay..sebenarnye hajat di hati nak try clinique tapi sepupu husband plak dok offer suruh try Mary Kay sebab katanye memang berkesan...hmm tgk muka die memang ade perubahan pon lagila die dah anak 3 kan.kulit muka bersih je..

Setakat ni saya baru pakai nak dekat 3 minggu..hmm nak komen banyak pon takleh...for me janji jerawat tak naik..pastu saya nak kurangkan jeragat (blackheads) which tak nampak lagi hasilnye.. husband cakap muka macam berseri sikit (tak tau la tu ayat nak sedapkan ati ke ape sebab bayar mahal untuk satu set ni)..so nak tengok betul2 hasilnye atleast dalam 3 bulan la kan.

So pada sesiapa yang pakai product yang sama..ape komen anda?

Atau ade tak yang nak recommend product2 yang lain yang boleh hilangkan jeragat,fyi muka saya ni jenis combination.





paling best it comes with a manual



9 comments:

Liz Rohaizat said...

utk jeragat, saya tak pasti. kulit muka farah, tergolong dlm kulit kering ke? sebab dulu ada seorang beautician ckp, org yg berkulit kering akan mempunyai kulit yg berjeragat. saya tak berapa sure. dia kata, kena pakai produk yg khas utk kulit kering.

utk blackhead, boleh DIY di rumah aje. buang sendiri samada dgn cara steam atau beli pelekat mcm yg OXY jual. so far, saya pakai OXY tu, berkesan la. habis keluar semua. kalau yg jenis dah lama sgt, elok steam muka dulu. semua boleh DIY di rumah.

utk anti-ageing, boleh minta recommendation org lain. saya cuma minum byk air lemon. one half of a lemon, 2 kali sehari. tak tau la berkesan ke tak tapi sy mmg suka minum.

mummy_adam said...

Samalah masalah kita, jeragat/freckles yg menyakitkan mata..

i pakai clinique derma white, n alhamdulillah freackles nyer colour tu dah lighten sket2 lah, and xnampak sgt mcm dulu + freckles baru pun mcm xtumbuh sgt.. mmg best n puas hati.. i pakai dh pakai dlm 8mths.

Elyn said...

marykay ni gile lama dah ade tau. aku igt dulu mak aku pakai masa aku darjah 6. sampai skang aku simpan lai cermin marykay yang besar tu. aku igt lepas ni nk try la marykay. leh tuliskan harga tak?

CuppyCakeMommy said...

farah..i lom pun start lagi untuk jaga muka anti aging ni..nanti nak cekidout comment kat blog u ni..kut2 ada yang leh bagi recomendation kan..

btw..ada educational toys atmy blog for your kid..jom cekidout

CHeeSYaNa said...

dari dulu nak try marykay ni, tapi macam malas nak stadi betul2.. apa2pon, nanti ko wat review jer erk.. :)

bie said...

hehe...saya pun pki Mary kay jugak set timewise tu ..so far so good takat ni..hehe

..:: WiRdA ::.. said...

1) aku lupa la mary kay nih juai kat mana ek?

2) anti ageing boleh ke amik kalo umur tak 30++ lg? hahaha even sipi2 kan..:D

Nurhayati said...

alamak tuk diriku blom lagi start pakai anti-aging.. huhu blom nak mengaku tua walaupun dah tua.. u muda2 pun dah pakai.. aiseyy kena pakai gak ni :)

Farah said...

liz:waahh banyaknye tips! i like!

ena:tula nak hapuskan jeragat ni..nyampah btul nengok.

Elyn:set kecik ni hampir 200 hinggit.tahanla 2 bulan kot.

cuppycakemommy:boleh2 cekidout la selalu.

yana:ok tunggu 2 bln lagi.

bie:waah ade good review..harap2 menjadi la kat muka saya.

Wirda: aku rase die tak juai kat kedai/shopping complex.

soklan kedua tu aku rase boleh kot.tp untuk kepastian sila rujuk pada pakar yer.

yati:haihh kite muda lagilaa.

Awards ~~thank you!