Monday, March 28, 2011

Unifi in the house!!!!!

Oh yeah!! hehehe dengan vangganye umah saya dah pasang unifi!! We are on fiber now bebeh! ok sebab saya tak pernah pon pakai streamyx sebelom ni..jadi kurang arif pasal tahap kelembapannye..cuma selalu denga/baca user streamyx selalu je tak puas hati kan..bukan sikit2..banyak plak tu...so saya recommend mane2 area yang dah ade unifi silala suscribe yer.


Pakej dtg dengan modem,cordless phone and iptv with 30 channels..saya agak impressed sebab nak compare dulu pakai broadband bayar almost 100 hinggit tp asik2 la dapt gprs je kat umah ni..but yet i never complaint to celcom pon sebab yelaa dah nama pon kerja dalam bidang telekomunikasi..paham la sikit pasal capabilities and type of network ni. plus user yang ramai kat kawasan tu memang leh buat network congest so sebab tu bile unifi masuk je kat area umah kitorang ni terus suscribe sebab network on fiber is much more better than copper or any broadband. So kadang2 as customer kena paham jugak ape service yang kite suscribe tu...janganla plak kite bayar service proton saga tapi nak expect dapat service bmw (perumpamaan saja yer jgn plak yg pakai kete proton saga kecik ati)..agak2 la kan.


Afif tengok upin & ipin kat youtube pon dah takde buffering hehe..pastu nyesal plak bg die tengok sebab tak berhenti2 mintak upin & ipin. Saya belum tgk lagi iptv..tapi husband dah test siang td and die cakap takde buffer..sama macam tgk astro jugak. hehe macam ni barula ade semangat sikit nak update blog..kat opis dah takde mase..kat umah jelaa dapat curi2 update.

12 comments:

Diyana said...

menggoda jiwa btul dengar..tp yg leceh tu sbb kene pasang telefon rumah kan?aduh.leceh 30x..:|*serik sgt sbb dh 2 kali ade pengalaman susah nak terminated phone rumah masa dok di johor dan di kedah dulu...:(

Farah said...

aah..pasal terminate telefon tu yg susahnye sebab kena pergi tmpoint untuk terminate.agak lecehla jugak sebenarnye.tp yg tu saya pk later la ahahhaa

Mama Zharfan said...

mcm mana nak tau kat area tu ada unifi ke tak? me kat area bt caves/gombak

Farah said...

mama zharfan: leh check website unifi pastu click kat tab check coverage..masukkan alamat rumah.pastu search.

semut-terbersin said...

iptv dia lagik lawa gambar compare to astro biasa..kitorang kalu hujan2, for sure astro slalu wat hal, layan iptv laa ape lagik..huu sekarang pakej pemasangan rm200 tu free eh? cis! kitorang dulu kene bayo! hampeh je..haa cepat2 korang langgan! bezz kan farah?

yatie chomeyl said...

yeay lepas ni leh update blog regularly mcm duu lah ;)

atulhani said...

hubby pun nak pasang unifi kat umah.. dah register, tunggu appointment jer.. nanti kalau ada harga untuk staff lagi berbaloi2 kan farah hehehe...

CHeeSYaNa said...

uish.. jelesnyer.. tp kitorang tak subscribe lagik sbb ni rumah sewa jerk.. huhuhuhu

Lin said...

hehe aritu lg hsbd dh tny nk psg unifi ke? hm...xpela, lom tergoda lagi..lgpn pakai streamyx skrg pn masih ok lagi.

Lin said...

lg 1, bagus gak ramai pakai unifi. xdela husband kita asyik adhoc outstation je.hehehe

..:: WiRdA ::.. said...

uyehhh..laju bangat unifi ituuuu!

liza said...

aku pun teringin giler nak pasang unifi dari saat tgk unifi kat umah eila..tapi apakan daya blum sampai senawang...huhuhuh

Awards ~~thank you!